Hoppa till innehåll

160

Här kan du läsa om för och nackdelar med 160 sängar, och se alla sängmodeller som du kan köpa via oss med en bredd på 160 cm.

SÄNGAR MED 160 CM I BREDD SOM DU KAN KÖPA

Viking Saga Kontinentalsäng

Viking Saga Kontinentalsäng 210

Viking Ekerö Kontinentalsäng

Jensen Supreme Kontinentalsäng

Jensen Prestige Kontinentalsäng

24SJU Skymning Ramsäng

Carpe Diem Beds Malö Ramsäng

Carpe Diem Beds Koster Ramsäng

Ekens Element Ramsäng

Hästens Adjustable Ställbar Säng

Tempur North Luxe Ställbar Säng

Tempur Promise Plus Ställbar Säng

Ekens Essens Ställbar Säng

FAKTA OM SÄNGSTORLEKEN 160 CM PÅ BREDDEN

160 cm sängar, ofta kallade “queen size” i vissa regioner, erbjuder en härlig balans mellan rymd och intimitet. De är perfekta för par som vill ha tillräckligt med utrymme att röra sig fritt utan att förlora närheten till varandra. Men med så många alternativ på marknaden, hur vet man vilken modell man ska välja? Som en erfaren sängexpert från Kopsang.se ger jag dig här några värdefulla tips.

1. Utrymmesöverväganden

  • Rummets storlek: Innan du dyker in i designval bör du mäta ditt sovrum noggrant för att säkerställa att sängen kommer att passa in smidigt och fortfarande lämna utrymme för andra nödvändiga möbler.

2. Madrassens kvalitet

  • Material: Mellan memoryskum, latex och fjädring, vilken typ känns bäst för dig? Och ännu viktigare, vilken ger dig och din partner den bästa nattsömnen?
  • Fasthet: Tänk på ditt komfortbehov och din sovposition när du väljer fasthet. Om du och din partner har olika preferenser, överväg en zonerad madrass eller två separata madrasser.

3. Ram och design

  • Material och stil: Beroende på din inredningsstil kan du välja mellan olika material som trä, metall eller stoppade ramar.
  • Inbyggd förvaring: Många 160 cm sängar erbjuder inbyggda lådor eller lyftbara mekanismer för extra förvaring, vilket är praktiskt för dem som behöver optimera utrymmet.

4. Längd på sängen

  • Om någon av de sovande är särskilt lång bör man överväga en modell som är längre än standard för att säkerställa optimal komfort.

5. Pris och värde

  • Sätt en budget, men kom ihåg att en bra säng är en värdefull investering i din hälsa och ditt välbefinnande. Kvalitet bör inte offras för ett lägre pris.

6. Hållbarhet

  • En robust sängram och en hållbar madrass kan betyda skillnaden mellan att köpa en ny säng var femte år och ha en säng som varar ett decennium eller längre.

7. Tillägg och tillbehör

  • Överväg att komplettera din säng med en matchande sänggavel, sängbord eller en högkvalitativ bäddmadrass för ytterligare komfort.

Slutord: 160 cm sängar är det perfekta valet för dem som önskar en kombination av rymd och komfort. Ta dig tid att utforska dina alternativ, lyssna på dina behov och komfortpreferenser, och gör ett informerat val. En kvalitetsäng kommer inte bara att förbättra din sömn utan också förhöja hela sovrumsupplevelsen.