Hoppa till innehåll
Bästa-sängarna-du-kan-köpa

AYA Of Sweden - Recension

Bästa-sängarna-du-kan-köpa

AYA Of Sweden är en utav det sängtillverkare som vi på KopSang.se har granskat och jämfört mot andra sängtillverkare. Nedan kan du läsa hela våran recension om deras sängar, och se för och nackdelar med att köpa en AYA säng.

AYA of Sweden Logo

Helhetsbetyg:

5/5

Helhetsbetyg på AYA Of Sweden

AYA-sängarna får maximalt av oss i helhetsbetyg, då vi tycker att dem länkar samman både kvalitet, komfort, design och innovationstänkande på ett sällan skådat sätt. Dem påminner mycket om Tempur när dem var helt nya på marknaden, fast med fjädrar. Man bygger helt enkelt i sina sängar på samma vis som alla andra, bara för att det är så dem ska byggas. AYA tänker till varför, och framför allt om det går att göra det bättre!

5/5
Sängmodeller från AYA

INSPIRATION – SNO STILEN

Vår recension om AYA

KOMFORT

5/5

När det kommer till komfort är detta helt outstanding, och enligt oss är det endast 2 andra fabrikat som kan mäta sig med AYA på denna aspekt. Det ena är Tempur, men det är en tryckavlastande säng som inte alla gillar känslan av. Och det andra fabrikatet är Carpe Diem Beds, som kostar betydligt mera att köpa. Med andra ord får du en första klassig komfort till en pris-lapp som en säng som borde kosta betydligt mera. Vi vill inte ens försöka oss på att med ord beskriva känslan av att lägga sig i en AYA säng, för det går helt enkelt inte att beskriva den rättvist på det viset. Har du inte redan testat den och är här inne för att läsa en expertrecension om sängen, så in till en SENG butik eller annan återförsäljare och testa en AYA för guds skull!!

FÖLJSAM POCKETFJÄDER

Pocketfjäder-i-sängen

MATERIALVAL

5/5

Materialval har betydligt större betydelse än vad många känner till, vilket ofta missgynnar framför allt då premiumfabrikat så som AYA Of Sweden. Det gör helt enkelt skillnad i det långa loppet om man väljer att jobba med material som både är slitstarka, men också helst utav naturmaterial. Till och börja med så får du en produkt som kommer att hålla betydligt längre om det är bra råvara, men också svalare sängar om sängtillverkaren har valt att jobba med naturmaterial. AYA är precis som Hästens en sängtillverkare som väljer att jobba med just naturmaterial, vilket är väldigt kostsamt. Men du får å andra sidan en helt otrolig kvalitet på sängen, som också kommer att hålla i mer än ett par år, vilket ofta är fallet med sängar av billigare slag.

TALALAY LATEX BÄDDMADRASS

Talalay Latex Bäddmadrass från AYA of Sweden

NORRLÄNDSKT FSC-MÄRKT FURU

SÄNGUTBUD

3.5/5

Vi tycker att AYA Of Sweden har en liten akilleshäl, och det är deras utbud av sängar. Det är förvisso enligt oss både på gott & ont att man inte har lika brett sortiment utav sängar som en del andra tillverkare. Om vi börjar med det negativa med det, så är det främst att man i skrivande stund inte har någon ramsäng i sitt sortiment. Man har också endast 1 ställbar säng, vilket är lite väl lite tycker vi. Deras ställbara säng kostar, och vi hade önskat att dem haft någon modell som var lite billigare i sitt sortiment också. När det kommer till kontinentalsängar så har dem lyckats bra. Där har man också en instegsmodell (AYA Nordic). Fördelen med ett mindre sortiment, är att man inte slarvar fram dåliga sängar bara för att ha ett bredare sortiment. 

AYA 05 STÄLLBAR SÄNG

AYA 04 – KONTINENTALSÄNG

AYA - 04

AYA 02 – KONTINENTALSÄNG

AYA of Sweden - AYA 2 Bästa premium säng

AYA – NORDIC

DESIGN

5/5

Wow, var vår första känsla när vi såg deras sängar för första gången! Finns det en kategori där AYA sängarna verkligen sticker ut, så är det när det kommer till designen. Enligt oss så är det möjligtvis Carpe Diem Beds som kan mäta sig när det kommer till hur “Instagram-vänliga” sängar man tillverkar. AYA har som få tillverkare lyckats att skapa unik design, kombinerat med helt unika funktioner så som dragkedja på bäddmadrass. Med denna funktionen får du en snygg säng som alltid ser, och känns helt nybäddad. Flera snygga gavlar och ben där det märks att man verkligen har lagt energi även på det små detaljerna, vilket ökar hela premium-säng känslan. Så är du på jakt efter snygg säng, åk och kolla på en säng så får du se vad vi menar!

AYA Of Sweden - 02
AYA Of Sweden - 04
AYA Of Sweden - 05

PRISLAPP

5/5

AYA Of Sweden sängar kostar, men inte vad dem borde göra. Vi tycker att detta kanske är marknadens mest prisvärda premiumsängar, tillsammans med Tempur sängar. Så det är svårt att jämföra päron & äpplen då det är två helt olika typer utav sängar, och vi älskar båda. Men är du en kund som vill ha en klassik säng utan minnesskum, och vill ha kvalitet så är detta vårat första val. Sett till den unika följsamma & omfamnande känslan, kombinerat med materialval, design och komfort så hittar du inget liknande på marknaden. För några kronor per natt kan du sova som en kung, det är för oss en no brainer!