Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

KÖP BAMBU UNDERLAKAN

Är du på jakt efter ett bra bambu underlakan? Då ska du kolla in vårat bäst i test av bambu underlakan- Vi har jämfört och testat 3 olika modeller för att ta fram en testvinnare som årets bästa bambu lakan. Vi har också satt ihop en hel guide med vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa bambulakan, vilket du finner i botten av denna sidan.

3

Testade bambulakan

1

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

BÄST I TEST BAMBU UNDERLAKAN

I vårt bäst i test av bambu underlakan, har vi granskat 3 olika bambulakan. Vi har testat och jämfört dem, så att vi har kunnat ta fram en testvinnare utav bästa bambu lakan just nu. En bit nedanför kan du också läsa hela våran guide med vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa bambu-underlakan.

Vanliga frågor om kontinentalsängar

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om bambulakan, och vad man ska tänka på vid köp av lakan tillverkade av bambu.

Kopsang.se-Logga

Vad är bambulakan?

Bambulakan är som det låter, underlakan tillverkade av eller bestående av delvis insydda bambufibrer. Bambulakan ger en otroligt mjuk och följsam komfort. Andra egenskaper med bambulakan är att de är otroligt slitstarka, och har den goda egenskapen att de är väldigt svala att sova på.

Vilka nackdelar bambunderlakan?

Nackdelarna med bambulakan som produkt är få. Priset är något högre än vad du betalar för ett enkelt bomullslakan, men å andra sidan så får du ett lakan som kommer att kännas lika nytt under många år framöver. Bambulakan är fortfarande en relativt ny produkt på marknaden och det kan vara lite svårt att få tag på bambulakan av hög kvalitét i fysiska butiker än sålänge.

Vad kostar ett bambulakan av bra kvalitét?

Om du skall köpa ett bra bambulakan av bra kvalitet, så bör du räkna med att det kostar runt tusenlappen för en dubbelsäng. För en enkelsäng är det från cirka 500-600 kronor. På nätet kan du hitta bra alternativ till förmånliga priser.

Vilka fördelar finns det med bambulakan?

Bambulakan är ett slitstarkt, miljövänligt och framförallt svalt alternativ som ger den absolut svalaste sovmiljön under natten. Bambufibrerna i lakanet hjälper till att transportera bort fukt samtidigt som fibrerna skapar luftkanaler som hjälper tyget att andas.

Vad du ska tänka på när du väljer bambulakan?

Bambulakan är ett underlakan som har består av naturmaterial, som genom sin struktur ger de svala och luftiga egenskaperna. Tvätta sängkläderna utan sköljmedel för att bäst bibehålla egenskaperna över tid.

Hur länge håller ett bambulakan?

Det beror helt på hur ofta det används och hur skötselråden efterlevs. Livslängden är och betydligt längre än hos ett vanligt bomullslakan.

Vilka storlekar finns bambulakan

Bambulakan finns i alla standardstorlekar, men kan vara svårare att få tag på i butik. På nätet kan du lättare hitta din storlek samt att det kan också vara billigare än i butik.

Ska man gå till sängbutik för att köpa underlakan i bambu?

Nej, det går att köpa även på nätet.

Kan man köpa bambu-underlakan i olika färger?

Utbudet på färgade underlakan i bambu är något begränsat än sålänge.

Vart köper man billigast bambulakan?

Bambulakan hittar du billigast på nätet.

Finns det olika kvaliteter på bambulakan?

Det finns olika kvaliteter på bambulakan, och det är mängden bambu som avgör.

Finns det kuvertsydda/formsydda lakan i bambu?

Ja det finns formsydda underlakan i bambu att köpa online.