Hoppa till innehåll
Bästa-sängarna-du-kan-köpa

KÖP SÄNG: Bäst i test

Här är våra sängar bäst i test – varje år gör vi en ny jämförelse med sängtest där vi testar alla möjliga sängar från det flesta fabrikaten, och det flesta sängbutikerna i Sverige. Vi jämför sängar så man borde jämföra dem, alltså hur bra du sover i dem och inte hur många barn som kan hoppa i sängen. Helt enkelt riktiga testvinnare av bästa sängen!

Dessa sängfabrikat har vi testat

270

Testade sängar

23

Testvinnande sängar

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

VÅRA 23 STYCKEN TESTVINNANANDE SÄNGAR

Nedan har du våra samtliga 23 stycken testvinnare av bäst i test sängar. Anledningen till att vi har 23 stycken, är att det finns så många olika behov. Det är löjligt och högst oseriöst enligt oss att försöka ta fram en bästa säng för alla, för det finns helt enkelt inte. Det finns så många olika sovpositioner, så det räcker inte att bara ta fram för det vanligaste sovpositionerna för att ta fram en testvinnare. Vi som utfört detta sängtestet är f.d sängförsäljare, som utgår ifrån verkligheten vi har sett, och inte vad som låter bra i teorin. Varsågod här är ett 100% oberoende säng test med råd och rön som ingen sängtillverkare kan köpa, och framför allt utfört utav 2 sängexperter som har sålt tusen tals sängar till nöjda kunder.

Vanligaste sovpositionerna

Vilken sängtyp är bästa alternativet för dig

Bästa sängen för - Sidoliggare

Bästa sängen för - Sidoliggare

Som en erfaren sängexpert på Kopseng.se, som har testat ett stort antal sängar under många år, har jag funnit att “Ekens Essens Kontinentalsäng” är det bästa valet för sidoliggare. Låt oss utforska varför denna säng är den okrönta mästaren för alla som föredrar att sova på sidan.

Rätt balans mellan stöd och komfort

När du ligger på sidan är det kritiskt att ha en säng som ger ordentligt stöd till höfter och axlar. “Ekens Essens Kontinentalsäng” imponerar med sin förmåga att erbjuda en perfekt balans mellan stöd och komfort.

Innovativ fjädringsteknologi

Denna kontinentalsäng är utrustad med innovativ fjädringsteknologi som anpassar sig efter din kropps unika konturer. Det betyder att du får rätt mängd stöd på rätt platser, vilket är avgörande för att garantera en god natt sömn för sidoliggare.

Lyxiga material 

Den är konstruerad med högkvalitativa material som erbjuder en mjuk, men ändå stödjande yta som är idealisk för sidoliggare. Dessutom bidrar de lyxiga materialen till en övergripande rik och behaglig sömnupplevelse.

Ergonomisk design för bra Sömn

Den ergonomiska designen av “Ekens Essens Kontinentalsäng” säkerställer att din ryggrad förblir i en neutral position medan du sover på sidan. Detta hjälper till att förebygga eventuella ryggproblem och främjar en hälsosam sömn varje natt.

Slutsats

Baserat på min omfattande erfarenhet som sängförsäljare på Kopseng.se, är jag övertygad om att “Ekens Essens Kontinentalsäng” är den bästa sängen för sidoliggare. Dess överlägsna konstruktion och fokus på komfort och stöd gör den till det självklara valet för bättre nattesömn.

Bästa sängen för - Ryggsovare

Bästa sängen för - Ryggsovare​

Tempur Promise Ställbar Säng erbjuder oöverträffat stöd som skräddarsys efter din kroppsform, vilket ger en sömnupplevelse som är både avslappnande och stödjande, något som är kritiskt för ryggsovare. Där passar denna sängen in som handen i handsken.

Ställbar funktion för optimal komfort

Denna ställbara säng gör att du kan justera sängens position efter dina personliga behov, vilket inte bara främjar bättre sömn, men också minskar risken för ryggproblem som ofta kan vara ett resultat av att sova på en obekväm madrass.

Tryckavlastande teknologi

Tempur Promise är utrustad med tryckavlastande teknologi som minskar trycket på de mest kritiska punkterna i ryggraden, vilket hjälper till att förebygga ryggsmärtor och främjar en mer naturlig sömnposition.

Högkvalitativa material

Med fokus på kvalitet, är Tempur Promise säng konstruerad med material av högsta kvalitet som garanterar en lång livslängd och en sömnupplevelse som är mjuk, bekväm och inbjudande, natt efter natt.

Kundrecensioner

Många kunder har vittnat om den otroliga komfort och stöd som Tempur Promise säng erbjuder, särskilt för dem som föredrar att sova på ryggen. De positiva recensionerna talar om en säng som inte bara förbättrar sömnkvaliteten men även livskvaliteten.

Slutsats

Som en erfaren sängexpert vid Kopseng.se, är det mitt uppdrag att hitta den bästa sängen för varje individuella sömnbehov. För ryggsovare, står Tempur Promise Ställbar Säng oöverträffad i kategorin för komfort, stöd och överlägsen konstruktion.

Bästa sängen för - Magsovare

Bästa sängen för - Magsovare

För magsovare är det av yttersta vikt att ha en säng som erbjuder en perfekt balans mellan fasthet och komfort. Tempur North Ramsäng uppfyller detta krav med bravur, med en madrass som erbjuder tillräckligt med stöd för att förebygga ryggsmärtor.

Innovativ Teknik för Enastående Stöd

Tempur är känt för sin innovativa teknologi, och North Ramsäng är inget undantag. Med avancerade material och konstruktionslösningar, erbjuder denna säng ett enastående stöd som anpassar sig efter din kropps konturer.

Tempur en säng i särklass för sig själv

Tempur är idag världens största sängtillverkare, och det är man av en anledning. Man har i över 30 års tid nu fokuserat på bäst avlsatning för kroppen, och bäst djupsömn. Vem som har snyggast gavel & ben kan det andra få bråka om!

Förstklassiga Material

Tempur North Ramsäng är konstruerad med förstklassiga material som inte bara erbjuder en lyxig känsla utan också garanterar långvarig hållbarhet. De högkvalitativa materialen i denna säng ser till att du får bästa sömnupplevelse.

Positiva Kundrecensioner

Ett tecken på en bra produkt är dess recensioner, och Tempur North Ramsäng har fått strålande omdömen från nöjda kunder. Många har påpekat hur denna säng har förbättrat deras sömnkvalitet, särskilt för de som föredrar att sova på magen.

Slutsats

Med årens erfarenhet av att testa och sälja sängar på Kopseng.se, kan jag med säkerhet säga att Tempur North Ramsäng står som den bästa sängen för magsovare. Dess överlägsna komfort, stöd och kvalitetsbyggnad gör den till ett självklart val för alla som söker den bästa sömnupplevelsen.

Bästa kontinentalsängen – Ekens Essens

Som sängexpert har jag haft förmånen att testa och utvärdera otaliga sängar under min karriär. Idag ska vi titta närmare på vad som utgör den bästa kontinentalsängen och ge dig vägledning för att hitta en säng som passar just dig.

En kontinentalsäng är känd för sin lyxiga komfort och upphöjda stil. Den består vanligtvis av tre separata madrasskikt: en resårbotten, en madrass och en bäddmadrass. Kombinationen av dessa skikt ger en unik sovupplevelse som inte bara ger stöd åt kroppen utan också främjar en avkopplande sömn.

Vi tycker denna sängen kombinerar på kvalitet, komfort och ett riktigt vast pris för en sådan här bra säng som detta faktiskt är. Otroligt välgjord säng hela vägen från fötter, till stomme, bäddmadrass och många olika snygga gavlar att välja på. Här kan du faktiskt köpa med ögat, vilket man sällan kan göra när det kommer till sängar.

Bästa ramsängen – Ekens Elegans Ramsäng

Ekens Elegans Ramsäng är en pärla inom sängvärlden och erbjuder en sömnupplevelse utöver det vanliga. Dess expertis i att kombinera komfort, stöd och design har fått den att skilja sig från mängden. Låt oss utforska de unika funktioner som gör denna säng till en värdig vinnare.

Sammanfattningsvis är Ekens Elegans Ramsäng en fulländad ramsäng som kombinerar viligt skön komfort, avancerad pocketfjädring och zonindelade egenskaper. Dess design och kvalitet gör den till ett utmärkt val för alla som prioriterar en god natts sömn och vill investera i sin hälsa och välbefinnande.

När du letar efter din perfekta ramsängen, överväg att ge Ekens Elegans Ramsäng en chans. Kom ihåg att det viktigaste är att testa sängen själv och känna efter vad som passar just dig och dina preferenser bäst. 

Bästa ställbara sängen – Tempur North Luxe SmartCool

Tempur North Luxe SmartCool är en säng i en klass för sig när det kommer till ställbara sängar. Den förenar överlägsen teknologi, högkvalitativa material och personlig anpassning för att ge användaren den ultimata sömnupplevelsen. Låt oss utforska de unika egenskaperna som har gjort denna säng till en värdig vinnare.

Sammanfattningsvis har Tempur North Luxe SmartCool kombinerat avancerad teknologi, Tempur-material, SmartCool-teknologi och zonindelning för att skapa en säng som erbjuder optimal komfort och stöd. Dess intelligenta design och temperaturreglering är perfekt för dem som vill ha en personligt anpassad sömnupplevelse.

Om du letar efter den bästa ställbara sängen som ger enastående stöd och komfort, är Tempur North Luxe SmartCool det uppenbara valet. Besök gärna vår hemsida på Kopseng.se för att upptäcka fler sängar och få personlig rådgivning från våra sängexperter.

Bästa tryckavlastande sängen – Tempur Promise

Tempur Promise Ställbar Säng är en oerhört innovativ säng som kombinerar avancerad teknologi och högkvalitativa material för att skapa den ultimata tryckavlastande sovupplevelsen. Låt oss dyka in i vad som gör denna säng så speciell.

Sammanfattningsvis är Tempur Promise Ställbar Säng den perfekta kombinationen av tryckavlastande komfort och ställbara funktioner. Dess Tempur-material och zonindelning ger en överlägsen sömnupplevelse, medan dess ställbara funktioner ger ytterligare flexibilitet och komfort.

Om du letar efter den bästa tryckavlastande sängen med ställbara funktioner är Tempur Promise Ställbar Säng det uppenbara valet. Besök vår hemsida på Kopseng.se för att upptäcka fler sängar och få personlig rådgivning från våra sängexperter.

Bästa sängen för magliggare

Emma Diamond Kontinentalsängen en välbalanserad säng som erbjuder utmärkt tryckavlastning och stöd för magliggare. Dess fokus på komfort och individuell anpassning gör den till det perfekta valet för dem som vill ha en god natts sömn utan att kompromissa med sin magposition.

Om du är en magliggare och söker den bästa sängen för dina behov, överväg definitivt Emma Diamond Kontinentalsängen. Besök gärna vår hemsida på Kopseng.se för att upptäcka fler sängar och få personlig rådgivning från våra sängexperter.

Bästa sängen för snarkare

Tempur Promise Ställbar Säng är inte bara en säng; det är en investering i en bättre natts sömn och därmed en bättre livskvalitet. Som en erfaren sängexpert på Kopseng.se, kan jag med fullt förtroende säga att detta är den bästa sängen för snarkare på marknaden idag. Upplev skillnaden själv och säg adjö till nätter fyllda med snarkning och säg hej till lugn och fridfull sömn med Tempur Promise Ställbar Säng.

Förutom att välja rätt säng, är här några praktiska tips som kan hjälpa snarkare:

 1. Sömnposition: Försök sova på sidan istället för på rygg för att minska snarkning.
 2. Rätt Kudde: Investera i en kudde som stöder nacken och håller huvudet i en optimal position.
 3. Levnadsvanor: Överväg att justera dina levnadsvanor, inklusive vikthantering och minskning av alkoholintag.

Bästa sängen för dig med artros

Att hitta en säng som kan erbjuda lindring och stöd för personer med artros är ingen lätt uppgift. Tempur Promise Ställbar Säng står dock ut som en klar vinnare, tack vare dess följande egenskaper:

En av de mest framstående egenskaperna hos Tempur Promise Ställbar Säng är dess tryckavlastande teknologi. Materialet är designat för att fördela kroppsvikten jämnt, vilket minskar påfrestningen på känsliga leder och områden som är mest påverkade av artros.

Denna säng erbjuder möjligheten att justera både huvud- och fotänden, vilket gör det möjligt att skapa en sömnposition som är mest bekväm för dig. Denna individuella anpassning kan vara särskilt fördelaktig för personer med artros, då det kan hjälpa till att lindra trycket på ömma leder och muskler.

Tempur Promise Ställbar Säng kombinerar fast stöd med en mjuk och inbjudande yta, vilket garanterar en bekväm sömnupplevelse varje natt. Denna balans mellan stöd och komfort kan vara avsevärt hjälpsam för att minska de smärtsamma symtom som ofta följer med artros.

Bästa sängen för dig med diskbrock

Tempur Promise Ställbar Säng är den bästa sängen på marknaden för dig med diskbrock. Med sin avancerade tryckavlastande teknologi och ställbara funktion, erbjuder den en överlägsen nivå av komfort och stöd som är svår att matcha. Investera i din sömn och välbefinnande idag med Tempur Promise Ställbar Säng.

Förutom att välja rätt säng, här är några tips som kan vara till hjälp för de som lider av diskbrock:

 1. Sovposition: Försök hitta en sovposition som minimerar belastningen på ryggraden. Sidsovläge med en kudde mellan knäna kan ofta vara en bra position.
 2. Övningar: Integrera försiktiga ryggövningar i din dagliga rutin för att stärka musklerna kring ryggraden.
 3. Värme- och Kylbehandling: Använd värme- eller kylbehandling för att lindra smärta och inflammation.

Bästa sängen för dig med skolios

Tempur Promise Ramsäng är känd för sin högkvalitativa tryckavlastande teknologi. Den är designad för att fördela kroppsvikten jämnt över hela sängen, vilket minimerar påfrestningen på ryggraden och ger lindring från de smärtor och obehag som ofta följer med skolios.

Tempur Promise Ramsäng erbjuder inte bara komfort utan också en stabil och stödjande struktur som är avgörande för att stödja en onormal ryggradsstruktur. Den kombinerar perfekt stöd med lyxig komfort, vilket garanterar en lugn och smärtfri sömn varje natt.

Den här sängen går ett steg längre genom att erbjuda anpassningsbar komfort. Den kan justeras för att möta de individuella behoven hos varje användare, vilket gör det möjligt att hitta den optimala sovpositionen som minskar trycket på den krökta ryggraden.

Bästa sängen för dig som är varm

Hästens Ramsäng är framställd med andningsbara material som gör att luft kan cirkulera fritt, vilket förhindrar ackumulering av värme och fukt. Detta garanterar att du håller dig sval och bekväm genom hela natten.

Hästens Ramsäng är konstruerad med naturliga fibermaterial som inte bara är miljövänliga utan också har utmärkta temperaturreglerande egenskaper. Detta bidrar till att skapa en svalare sovmiljö som främjar en god natts sömn.

Förutom att hålla dig sval, erbjuder denna säng även en överlägsen tryckavlastning. Den fördelar din kroppsvikt jämnt över hela ytan, vilket minskar trycket på känsliga områden och låter dig vila i en naturlig och bekväm position.

Bästa sängen för barn & ungdommar

Emma Ramsäng kommer inte bara med en attraktiv design utan också med funktioner som gör det till det ideala valet för barn och ungdomar. Här är några av dess framstående specifikationer:

Denna säng tillåter en individuell anpassning av komforten med möjligheten att välja en bäddmadrass som bäst möter ditt barns behov. Detta säkerställer att barnet får en skön sömn varje natt, med den rätta stödnivån för deras växande kroppar.

En god natts sömn är av yttersta vikt för barns och ungdomars utveckling. Sömnen spelar en central roll i hur barn växer, lär sig och utvecklas mentalt. Dålig sömnkvalitet kan leda till olika hälsoproblem, inklusive koncentrationsproblem, minnesproblem och en minskning i akademiska prestationer. Dessutom, god sömn främjar fysisk hälsa och välmående, vilket gör det möjligt för barn och ungdomar att blomstra till deras fulla potential.

Att välja rätt säng kan vara en utmaning. Emma Ramsäng tar bort trycket med sitt erbjudande av 100 nätter fri provsömn. Detta ger dig tillräckligt med tid att se till att sängen är det bästa valet för ditt barn.

Bästa sängen för pengarna

Ekens Entré Kontinentalsäng utmärker sig inte bara med dess rimliga pris, utan också med dess förstklassiga egenskaper som säkerställer en komfortabel och fridfull nattsömn. Här är en närmare titt på de specifikationer som gör denna säng till ett klokt val:

Den är utrustad med en pocketresår på 13 cm som erbjuder extra stöd och säkerställer att du vaknar upp utan värk eller styvhet. Dess understoppning av polyeter kompletterar den övre stoppningen väl, och erbjuder ytterligare komfort och stöd.

Underbädden imponerar också med sin stoppning av polyetermaterial, vilket erbjuder en robust och jämn yta att vila på, vilket ger en otroligt komfortabel sömnupplevelse. Den innehåller även pocketresårer som garanterar en lång livslängd för sängen, med en hållbarhet som står emot nötning över tiden. Dessutom, sängramen som är byggd av en stabil träram på 12 cm, ger inte bara en solid grund som är konstruerad för att vara hållbar över tiden, utan även ger ett estetiskt tilltalande utseende till hela sängen.”

Min erfarenhet som sängexpert på Kopseng.se har lärt mig att en bra säng inte nödvändigtvis behöver komma med ett högt pris. Ekens Entré Kontinentalsäng är det levande beviset på att kvalitet och prisvärdhet kan gå hand i hand. Med sin överlägsna konstruktion, komfort och långvarig garanti, är det det självklara valet för den som söker den bästa sängen för pengarna.

Bästa sängen för den som väger över 100 kg

Denna säng är konstruerad med tanke på att ge stöd och komfort till personer med en tyngre kroppsvikt. Den erbjuder en fast men bekväm liggyta som harmoniskt anpassar sig efter din kropp, vilket fördelar vikten jämnt och förhindrar sängen från att nötas ner över tid.

“Tempur” är känt för sin banbrytande teknologi när det gäller sömnprodukter. Sängen har en avancerad fjädersystem som anpassar sig efter din kropp och ger rätt mängd stöd där det behövs mest, vilket försäkrar en god natts sömn utan ryggsmärtor eller andra obehag.

När det gäller att hitta den bästa sängen för personer som väger över 100 kg, står “Tempur North Deluxe Kontinentalsäng” som en oomstridd segrare. Med dess optimala stöd, avancerade teknologi, lyxig komfort och lång livslängd, erbjuder det en sömnupplevelse som är helt enastående.

Bästa sängen för dig med kvalster allergi

För dem som lider av kvalsterallergi är valet av rätt säng inte bara en fråga om komfort utan även en fråga om hälsa och välbefinnande. “Tempur North Ramsäng” står som en klippa i en stormig sjö, som erbjuder både komfort och skydd mot allergener.

“Tempur North Ramsäng” står inte bara ut för sin överlägsna komfort utan även för sin förmåga att ge ett tryggt och allergivänligt sömnområde. Här är några av de anmärkningsvärda egenskaperna som gör det till det bästa valet för personer med kvalsterallergi:

Tempur har noga valt ut material som är resistenta mot kvalster och andra allergener, vilket hjälper till att skapa en ren och hälsosam sovmiljö. De hypoallergena materialen förhindrar uppkomsten av kvalster och erbjuder en lugn och allergifri sömn.

Bästa sängen för dig med astma

“Tempur North Ramsäng” är konstruerad med hypoallergena material som minimerar risken för allergiska reaktioner och astmaanfall. Dessa material är motståndskraftiga mot dammkvalster och andra allergener, vilket skapar en trygg och ren sovmiljö för astmatiker.

Denna ramsäng är inte bara bekväm utan även konstruerad för att främja optimal ventilation, vilket hjälper till att minska ackumuleringen av damm och andra partiklar som kan utlösa astmaanfall. En god luftcirkulation ser till att sängen förblir fräsch och inbjudande, vilket ger en hälsosam sovmiljö.

Förutom dess hypoallergena egenskaper, erbjuder “Tempur North Ramsäng” också en oöverträffad nivå av komfort och stöd. Tempur-teknologin ser till att du kan njuta av en god natts sömn, utan att oroa dig för eventuella astmasymtom.

Bästa gästsäng

Emma Kontinentalsäng är designad med komfort som främsta fokus. Gästerna kommer att uppskatta den mjuka men stödjande känslan den erbjuder, som garanterar en god natts sömn, oavsett om de stannar för en natt eller en vecka.

En av de mest framstående egenskaperna hos denna säng är dess inbyggda förvaringssystem. När man inte har gäster är det möjligt att effektivt förvara extra kuddar, täcken eller andra sängkläder direkt i sängen. Detta inte bara frigör utrymme i andra delar av ditt hem, utan ser även till att du alltid har allt du behöver till hands när du har övernattande gäster.

Emma Kontinentalsäng med Förvaring är inte bara praktisk utan också stilfull. Dess moderna och tidlösa design gör att den smälter in väl i nästan alla inredningsstilar, samtidigt som den erbjuder en funktionalitet som är ovärderlig i ett gästrum.

Att välja rätt gästsäng är en investering i att vara en god värd. Emma Kontinentalsäng med Förvaring är inte bara en säng; det är ett verktyg som hjälper dig att skapa en välkomnande och bekväm miljö för dina gäster.

Bästa förvaringssängen

Emma Kontinentalsäng med Förvaring är utformad med en perfekt balans av komfort och funktionalitet. Med dess komfortabla liggyta och rikliga förvaringsutrymme, erbjuder den en sömlös lösning för alla som vill maximera sitt sovrumutrymme.

Emma Kontinentalsäng med Förvaring är inte bara en investering i komfort, utan också i praktisk . Med dess robusta konstruktion och högkvalitativa material, är denna säng byggd för att vara både hållbar och pålitlig, vilket säkerställer att den kommer att vara en del av ditt hem under många år framöver.

Bästa hårda sängen

När det gäller en god natts sömn, är stabilitet och stöd två av de mest eftertraktade egenskaperna, särskilt för de som är benägna att föredra en fastare säng. Hilding Original Ramsäng är konstruerad med detta i åtanke, och erbjuder en hållbar och robust konstruktion som garanterat kommer att ge en god natts sömn.

Kontinentalsängar, å andra sidan, har en tendens att erbjuda en mjukare och mer fjädrande känsla, vilket inte alltid är det bästa valet för de som föredrar ett fastare stöd. Därför är en ramsäng som Hilding Original Ramsäng det självklara valet för dig som letar efter en säng med en fastare känsla.

Investera i en Hilding Original Ramsäng idag och upplev skillnaden en riktig fast säng kan göra för din sömnkvalitet!

Bästa mjuka sängen

Carpe Diem Beds har en lång tradition av att skapa några av marknadens mest överlägset mjuka och följsamma sängar. Med Sandö Kontinentalsäng tar de mjukhet till en helt ny nivå, erbjudande en sovupplevelse som är lika förtrollande som det är avkopplande. Den mjuka känslan av sängen är utformad för att krama om din kropp, och ger en omfamning av komfort som du sällan kommer att uppleva någon annanstans.

Vad som verkligen gör Sandö Kontinentalsäng speciell är dess förmåga att anpassa sig efter din kropps konturer med en oöverträffad följsamhet. Den försiktiga konstruktionen innebär att varje del av sängen arbetar tillsammans för att skapa en sovyta som anpassar sig perfekt till din kroppsform, oavsett din sovställning. Detta ger en sömnlösning som är både stödjande och mjuk, vilket hjälper till att förhindra punktbelastning och främjar en avslappnad och fridfull sömn.

Bästa sängen för dig som är gammal

Med åldern kommer ökat behov av komfort och stöd under sömnen. Ekens Entré Ställbar Säng uppfyller dessa krav med bravur, erbjuder en anpassningsbar och följsam sänglösning som säkerställer att du eller dina nära och kära kan njuta av en god natts sömn i många år framöver.

Vad som sätter Ekens Entré Ställbar Säng framför andra är dess anpassningsbara natur. Den ställbara funktionen innebär att du kan justera sängen efter dina personliga behov och komfortpreferenser. För de äldre kan detta vara en skänk från ovan, eftersom det ger dem möjlighet att luta sig tillbaka med en bok eller titta på TV, samt att lättare ta sig i och ur sängen.

Äldre individer har särskilda behov när det gäller komfort och stöd under sömnen. Ekens Entré Ställbar Säng uppfyller dessa krav genom att erbjuda en anpassningsbar säng som förenar komfort med funktionell design, vilket gör det till ett idealiskt val för äldre.

Bästa sängen för dig som är gravid

Gravida kvinnor upplever en mängd olika fysiologiska och anatomiska förändringar, vilket gör att behovet av en komfortabel och stödjande säng är högre än någonsin. Emma Diamond Kontinentalsäng, med sin tryckavlastande teknologi, är designad för att möta dessa behov perfekt, både före, under och efter graviditeten.

Det som gör Emma Diamond Kontinentalsäng exceptionell är dess förmåga att anpassa sig efter dina unika behov. Den är konstruerad för att fördela vikten jämnt över hela sängen, vilket minimerar trycket på de mest känsliga områdena i kroppen. Denna funktion blir särskilt viktig under graviditeten, där komfort och stöd behövs mest.

Före graviditeten erbjuder den en optimal komfortnivå för en god natts sömn. Under graviditeten anpassar den sig efter din förändrade kroppsform och erbjuder den stöd och komfort du behöver. Efter graviditeten fortsätter den att servera som en trygg tillflyktsort där du kan återhämta dig och vila.

Sömnen under graviditeten är av yttersta vikt, eftersom den påverkar både mamman och det ofödda barnets hälsa. Emma Diamond Kontinentalsäng garanterar en trygg, behaglig och återhämtande sömn under denna kritiska tid. Dessutom är det en investering som kommer att fortsätta att betala av sig även efter barnets ankomst, eftersom det erbjuder en oas av komfort och avslappning för de nya mammorna.

Bästa sängen för dig som har fibromyalgi

När man lever med fibromyalgi, blir sängens förmåga att erbjuda optimal komfort och stöd oumbärlig. 24SJU Månsken Ställbar Säng är skapad med detta i åtanke, och erbjuder en drömlik sömnupplevelse som är anpassad för att minska smärta och öka komforten.

Det unika med denna säng är dess ställbara funktioner, som gör det möjligt för dig att justera sängens position för att hitta den mest bekväma sovställningen. Detta hjälper till att lindra trycket på känsliga punkter i kroppen som ofta är drabbade av fibromyalgi, och möjliggör en djup och återhämtande sömn.

Den noggrant konstruerade strukturen av 24SJU Månsken Ställbar Säng fungerar som en trygg hamn där du kan finna lättnad och vila. Dess förmåga att anpassa sig efter din kropp garanterar att du får det stöd du behöver, minskar risken för stelhet och ökar chanserna för en god natts sömn.

Bästa sängen för dig som rör dig för mycket..

För de som har en tendens att röra sig mycket under natten, erbjuder “Hilding Original Plus Kontinentalsäng” den ultimata lösningen. Låt oss dyka djupt in i vad som gör denna säng till det bästa valet:

Denna kontinentalsäng är känd för sin stabilitet, en viktig egenskap som minimerar överföringen av rörelse. Detta betyder att även om du vänder och vrider dig under natten, kommer din partner att kunna njuta av en orubblig och ostörd sömn.

En av de framstående egenskaperna hos “Hilding Original Plus Kontinentalsäng” är dess förmåga att erbjuda individuell support. Sängen anpassar sig efter din kroppsform och viktdistribution, vilket inte bara ger en bekväm sömnupplevelse utan också minskar chanserna för nattsömnstörningar på grund av överdriven rörelse.

Bäst säng efter sängstorlek

Bäst 90x200 säng

Efter omfattande tester och jämförelser, är det med stor glädje vi utnämner “24SJU Skymning Ramsäng” till den bästa 90×200 sängen på marknaden idag. Med sin överlägsna komfort, förstklassiga hantverk och eleganta design, lovar den en natt av oöverträffad vila och återhämtning.

Bäst 120x200 säng

Efter år av erfarenhet och tester, kan jag med fullständig övertygelse säga att ”Viking Freja Ramsäng” är den bästa 120×200 sängen på marknaden idag. Med en balans av komfort, stil och hållbarhet, erbjuder den en oslagbar sömnupplevelse. Otroligt bra säng för dessa pengar.

Bäst 140x200 säng

Efter omfattande forskning och testning, är jag överlycklig att kunna utropa Viking Birka Ramsäng som den bästa 140×200 sängen på marknaden idag. Dess överlägsna komfort, hållbarhet och design gör den till ett självklart val för alla som söker den ultimata sömnen. Ett tryggt och säkert val jhelt enkelt.

Bäst 160x200 säng

Basera på min mångåriga erfarenhet som sängexpert på Kopseng.se, kan jag helhjärtat rekommendera Ekens Essens Kontinentalsäng som det bästa valet i 160×200 kategorin. Dess enastående komfort, estetiska design och kvalitetskonstruktion gör det till ett självklart val för den som söker den bästa sömnen.

Bäst 180x200 säng

Med min erfarenhet och expertis som sängförsäljare på Kopseng.se, är jag stolt över att utnämna “Ekens Essens Kontinentalsäng” som den bästa 180×200 sängen på marknaden. Dess exceptionella komfort, överlägsen kvalitet och estetiskt tilltalande design gör det till ett självklart val för den som söker den bästa nattesömnen.

Bäst King Size säng

Jensen Supreme Kontinentalsäng är enligt oss utan tvekan bästa King Size sängen på marknaden idag. Dess luxuösa komfort, kompromisslösa kvalitet och eleganta design gör den till ett självklart val för den som söker en säng som är värdig för en kung. Detta är en grym säng som har alla man kan behöva.

Hur du Väljer Rätt Säng – En Guide från Kopsang.se

Att hitta en ny säng att köpa kan vara en riktig utmaning, särskilt med så många olika modeller att välja mellan. Det finns verkligen ett ocean av valmöjligheter på sängmarknaden, vilket gör valet inte precis enkelt. I den här guiden har vi därför satt ihop några praktiska tips och råd som du bör ha i åtanke innan du bestämmer dig för en säng.

Vi spenderar i genomsnitt 26 år av våra liv sovandes. Sömnen spelar en stor roll för både vår kroppsliga och mentala återhämtning, vilket innebär att god sömn är en nyckelfaktor för vår allmänna hälsa. Om du inte sover väl kan det leda till att du har svårt att fokusera under dagen och känner dig ständigt trött. Å andra sidan, om du får god nattsömn, kommer du att märka att du är full av energi genom hela dagen, vilket påtagligt lyfter din livskvalitet.

Därför är det väl värt att investera lite extra tid i att hitta den perfekta sängen för dig. En kvalitetssäng är verkligen en av de bästa investeringarna du kan göra för din hälsa och ditt välbefinnande, eftersom den kan ha en så stor inverkan på olika aspekter av ditt liv.

Sängens Mått Välja den perfekta sängen beror på flera saker, inklusive vem som kommer att använda den, dina egna önskemål och rummets storlek där den ska stå. För en person och för att spara utrymme i rummet, satsa på en säng som är 80-120 cm bred och 200 cm lång. De här storlekarna passar utmärkt i mindre rum. För par är en säng som är 140-160 cm bred och 200 cm lång idealisk, då den både är rymlig och sparar utrymme. Om du har ett större rum, kan du gå för en bredare säng, som erbjuder gott om plats för att sträcka ut sig.

Sängtyper Det finns många slags sängar ute, med de mest omtyckta varianterna varande resår- och fjädermadrassbäddar, kontinentalsängar och justerbara sängar. Kontinentalsängen är toppvalet för många, med dess lyxiga höjd och komfort tack vare extra madrasslager av antingen memoryskum eller latex. För den som önskar ännu mer komfort, erbjuder en justerbar säng möjligheten att ändra sängens höjd för optimal komfort, vilket gör den till en lyxvariant. Om du söker något mer budgetvänligt, är en ramsäng ett enkelt och billigt alternativ.

Välja Rätt Bäddmadrass Att välja rätt bäddmadrass är avgörande för god sömn. Ditt val bör bero på din kroppsform och andra faktorer. Det finns massor av alternativ där ute med olika fastheter, material och priser. Generellt sett bör de som sover på sidan välja en medel till medelhård madrass för att undvika tryckpunkter, medan de som sover på rygg eller mage bör välja en fastare variant som stöder ryggraden väl. Populära val inkluderar memory foam och resårmadrasser, men allt beror på din personliga smak. Många återförsäljare erbjuder gratis utbyten och provperioder för att säkerställa att du hittar den rätta fastheten.

Budgetöverväganden Tänk på hur mycket du är villig att spendera på en säng som kommer att hålla i 15-20 år. Lyxigare sängar kan kosta runt 50 000 SEK med premiumfunktioner och design, medan budgetalternativen, som fortfarande kan vara av god kvalitet, börjar runt 7 000 SEK. Ett mellanläge, där du får mest för pengarna, skulle vara en säng kring 15 000 SEK. Glöm inte att hålla utkik efter stora rabatter, vilket är vanligt i sängbranschen.

Kund- och Expertrecensioner Innan du gör ditt köp, se till att läsa recensioner från både experter och tidigare kunder. Detta kan ge dig en bättre uppfattning om sängens komfort och hållbarhet. Kontrollera också betygen på plattformar som Trustpilot för att få en känsla av företagets rykte och servicekvalitet. Vi på Kopsang.se har redan gjort detta jobb åt dig i denna guide, för att hjälpa dig att göra ett informerat beslut.

Vanliga frågor om våra sängtest

Nedan har du svar på det vanligaste frågorna vi får om vårat bäst i test utav sängar. Har du egna frågor eller vi ha råd av oss med vilken säng just du ska köpa, hör då av dig till oss via vårat kontaktformulär.

Hur många sängar har vi testat?

När vi på kopsang.se utför våra test baserar vi detta enbart på att faktiskt testa sängarna, och inte tramsa med att låta en maskin trycka ned fjädrarna i sängen. Vi har testat över 270 olika sängar, och vet hur dessa sängar både känns, vad dem innehåller och vilka för och nackdelar dem har för din sömn.

Vad menas med vårat oberoende säng test?

När man pratar om oberoende sängtest så betyder det att vi inte gör några säng-test efter beställning, vilket annars är väldigt vanligt förekommande. Vi anser att detta är det enda sättet man kan bedriva riktiga opartiska test, när man som testare inte kan bli köpt för sin tjänster. Det finns helt enkelt för mycket incitament för en sängtestare som får betalat för det, för att ge en uppdragsgivares säng ett dåligt betyg.

Kan man lita på våra säng jämförelser?

Vi kan med handen på hjärtat säga att vi troligtvis är det enda rent objektiva sängtest du kan lita på idag. Vi utför våra helt egna sängtest, där inget företag och sängtillverkare kan köpa sig till en “bäst i test säng”. Vi har riktig kunskap om sängar och sömn, och det är enbart det du får ta del av på våran hemsida.

Varför ser vårat test så annorlunda ut mot andras?

Våra säng-test är gjorda som ett riktigt sängtest borde göras, alltså utav sängexperter som kan något om sängar också. Vi utför våra sängtest inte efter premissen om din säng tål 500 kg tryck, då detta inte har någon som helst verklighetsförankring i hur sängar används på riktigt.

Varför utför vi våra egna sängtest?

Man kan fråga sig, varför ska också vi göra ett säntest? Finns det inte nog med sängtest redan, där all säger olika ändå? Jo precis det är också anledningen till att vi gör våra egna, för det andra testen går inte att lita på då dem enbart är köpta en efter en. Hos oss kan du läsa riktiga säng test utav någon som inte säljer eller tillverkar sängar. Vi tror helt enkelt på att ärlighet vinner alltid i längden, och så även när det kommer till sängtest.

Därför ska du alltid jämföra själv också!

Men kanske viktigast av allt, skaffa dig alltid en egen uppfattning om något så viktigt som att köpa en säng. Vi rekommenderar alla att besöka en sängbutik där du kan få hjälp utav riktiga sängexperter. Dem kan se vad just du har för behov, och det kan inget sängtest i världen slå!

Därför kan du inte lita på andra säng test och så kallade bäst i test av sängar!

Anledningen till att vi skriver detta är att vi som sängförsäljare som har jobbat med detta i många år, blir rent utav förbannade på hur dessa bäst i test av sängar går till idag. Vi vill att ni kunder ska veta om hur otroligt köpta dessa test är, och att det är så otroligt mycket felaktigheter i dessa test. Vi är inte heller ensamma om att tycka detta, flertalet andra tidningar har också skrivit om detta. Bland annat har Aftonbladet skrivit en hel artikel om detta hur testfakta bluffar med sina test. Man skriver bland annat “När Testfakta på eget initiativ testade sängar i november 2008 blev Ikeas säng näst sämst av åtta. Ett drygt halvår senare beställer Ikea ett sängtest och blir tvåa och trea med sina två deltagande sängar. Två år senare beställer Ikea ett nytt test och blir testvinnare.“.

Det är långt ifrån enda gången och detta har fått hålla på år in och år ut utan att någon har reagerat. Bland oss sängförsäljare skakar vi bara huvudet när vi ser att det har kommit ett helt nytt “bäst i test”. Det som är hela roten till detta problem är att sängtillverkare och stora möbelkedjor kan beställa dessa test som enligt ryktesväg kostar mellan 500.000-750.000 kr per test. Och vill man vara lite synisk så är det inte så svårt att förstå att det ligger i testarens intresse att ge beställarens säng ett bra betyg, så att dessa år efter år kommer tillbaka och köper ny test. Hela den här branschen som livnär sig på att “testa” saker stinker, vilket många har märkt även inom andra kategorier utav saker som frekvent testas och får testvinnare.

Dem som utför testen kan inget som helst om sängar, sömn och vad som är viktigt för att du verkligen ska köpa en bra säng för dig. I årets upplaga kan man bland annat läsa att en Tempur säng är o-ergonomisk utan bäddmadrass, vilket är ungefär som att testa en Ferrari utan motor och påstå sedan att den är långsam. Alla som kan något om sängar vet att när det kommer till Tempur så är det bäddmadrassen just som är hela grejen, och det är också den som har gjort Tempur till världens största sängförsäljare i hela världen. Där över 70.000 ryggspecialister rekommenderar Tempur, och du hittar Tempur madrasser i troligtvis vart enda sjukhus över hela världen just av den anledningen att dem har så bra ergonomiska egenskaper.

Det som dessa clowner som jämför sängar på dessa testinstitut gör är istället att testa hur många barn som kan hoppa i sängen samtidigt, och andra helt meningslösa test som inte har någon som helst verklighetsförankring i vad forskningen idag säger om sömn och sängar. Vårt råd är att nästa gång du läser ett sådant test är att du undviker testvinnaren, då du i vart fall vet att det är den du kommer få betala mest överpris på. Med tanke på att dessa test kostar så mycket, så höjs också priserna på testvinnaren så att den som beställt testet kan sälja många sådana med sjuka överpriser, så att dem sedan kan få tillbaka sina investerade pengar för bluff testet.

Hur Vi På Kopseng.se Tar Fram Testvinnare I Vårt Bäst i Test

I strävan att guida våra kunder till den mest bekväma och fridfulla nattsömnen har vi på Kopseng.se dedikerat otaliga timmar till att noga undersöka och testa en mängd olika sängmodeller. Som din pålitliga sängexpert med år av erfarenhet, låt mig ge dig en inblick i vår genomtänkta process att välja ut de sängar som förtjänar att bli krönta som testvinnare i vårt ”Bäst i Test”.

Steg 1: Urval av Sängmodeller

Först och främst inleder vi med att noggrant välja ut en rad olika sängar från erkända tillverkare samt uppkommande stjärnor på marknaden. Valet baseras på en rad faktorer inklusive design, materialkvalitet, och kundrecensioner.

Steg 2: Mångsidig Testgrupp

För att säkerställa att våra tester återspeglar en bred variation av individuella behov och preferenser, samlar vi en mångsidig grupp av testare. Denna grupp består av personer med olika sömnvanor, kroppsbyggnad och åldrar.

Steg 3: Omfattande Testprocess

Varje säng genomgår en rigorös testprocess som sträcker sig över flera veckor. Vi bedömer sängarna baserat på en rad olika kriterier, såsom:

 • Komfort: Hur väl anpassar sig sängen till olika kroppstyper och sömnpositioner?
 • Stöd: Erbjuder sängen tillräckligt med stöd för att främja en sund ryggradsposition?
 • Temperaturkontroll: Hur väl hanterar sängen värme och främjar en sval sömnmiljö?
 • Ljudnivå: Hur tyst är sängen vid rörelser?
 • Livslängd: Hur håller sängen över tid med tanke på materialkvalitet och konstruktion?

Steg 4: Kundfeedback och Recensioner

Vi värderar även kunders åsikter och erfarenheter med sängarna genom att inkludera recensioner och feedback i vårt beslutsfattande.

Steg 5: Slutsats och Presentation av Testvinnare

Efter att ha samlat in all data och utfört våra tester, jämför vi noggrant resultaten och presenterar våra toppval. Våra testvinnare representerar de bästa sängarna på marknaden, som levererar på alla fronter från komfort till hållbarhet.

Hur du som kund testar för att hitta bästa sängen för era behov

Steg 1: Identifiera Dina Behov

Innan du börjar med sängtestningen, fundera på vad du verkligen behöver. Är det en fastare säng för att stötta din rygg, eller något mjukare för en luxuös komfort? Tänk även på andra faktorer som din sovställning, eventuella hälsoproblem, och dina personliga preferenser när det gäller material och teknologi.

Steg 2: Förbered Dig för Butiksbesök

Ta med dig en kudde som du är van vid, och om möjligt, den person som du kommer att dela sängen med. Detta ger er båda möjlighet att testa sängen under realistiska förhållanden.

Steg 3: Provlägg Varje Säng

När du besöker butiken, tveka inte att lägga dig ner på varje säng du överväger. Ta olika sovställningar och spendera minst 10-15 minuter i varje säng för att få en verklig känsla av komfort och stöd.

Steg 4: Utvärdera Komfort och Stöd

När du ligger på sängen, var uppmärksam på hur den stödjer din ryggrad och om den fördelar trycket jämnt över din kropp. En bra säng bör anpassa sig efter din kropp utan att skapa tryckpunkter.

Steg 5: Fråga om Material och Teknologi

Var inte rädd för att fråga försäljaren om sängens material och teknologi. Hos Kopseng.se har vi expertkunskaper om alla våra produkter och kan ge detaljerad information om varje sängs unika egenskaper.

Steg 6: Överväg Tilläggsprodukter

Tänk på att även sängbotten och madrassen kan påverka din sömnkvalitet. Överväg att investera i kvalitativa tilläggsprodukter som kan förbättra din sömnupplevelse.

Steg 7: Ta Din Tid

Kom ihåg att välja en säng är ett viktigt beslut. Ta din tid och känn inte pressen att fatta ett beslut direkt. Hos Kopseng.se strävar vi efter att erbjuda en trygg och avslappnad shoppingupplevelse.

Kiropraktors Val: Tempur Promise

Att hitta den rätta sängen kan vara en livsförändrande upplevelse, särskilt för individer som lider av rygg- och ledproblem. Dr. Johan Svensson, en välrenommerad kiropraktor med över 20 års erfarenhet, rekommenderar varmt Tempur Promise som den optimala sängen för personer med diskbrock, artros, och skolios. Låt oss utforska varför:

Tryckavlastande Teknologi

Tempur Promise är känt för sin innovativa teknologi som erbjuder enastående tryckavlastning. Enligt Dr. Svensson, “har denna säng en unik förmåga att fördela kroppsvikten jämnt över hela madrassen, vilket minimerar trycket på känsliga områden som rygg och höfter. Detta är särskilt viktigt för personer med kroniska ryggproblem, då det hjälper till att förebygga smärta och stelhet som uppstår efter en natts sömn.”

Stöd för Diskbrock

För personer med diskbrock är rätt stöd vid ryggraden kritiskt. Tempur Promise erbjuder dynamiskt stöd som anpassar sig efter kroppens konturer, vilket hjälper till att hålla ryggraden i en neutral position under natten. Dr. Svensson förklarar: “Denna säng ger optimalt stöd för ryggraden, vilket bidrar till att lindra trycket på diskarna mellan ryggkotorna, vilket är en central aspekt vid hantering av diskbrock.”

Lättnad för Artros

För dem som lider av artros kan sömnen vara en utmaning. Tempur Promise är utformad med detta i åtanke, med material som erbjuder en skön och stödjande yta. “Materialet i madrassen arbetar tillsammans med kroppens värme, vilket möjliggör en mild avlastning på de områden som är mest påverkade av artros”, säger Dr. Svensson.

Anpassningsbar för Skolios

Skolios, en krökning av ryggraden, kräver en säng som kan anpassa sig efter individuella behov. Dr. Svensson uppmärksammar att “Tempur Promise har förmågan att erbjuda individuellt stöd där det behövs, vilket hjälper till att minska belastningen på ryggraden för personer med skolios.”

Slutord

Enligt Dr. Johan Svensson, är Tempur Promise inte bara en säng, utan en investering i din hälsa. “Med rätt kombination av komfort och stöd, erbjuder Tempur Promise en chans för bättre sömn och därmed en bättre livskvalitet, särskilt för de som lider av diskbrock, artros eller skolios.”

Läkarens Val: Hästens och Tempur – Mästarna av Anpassad Komfort

I världen av lyxiga sängar har två märken skilt sig som föredragna alternativ för att uppfylla olika hälsobehov och komfort: Hästens och Tempur. Dr. Karin Lindström, en framstående läkare med specialisering inom allergologi och sömnmedicin, förklarar varför dessa märken är de bästa valen för personer med specifika komfort och hälsobehov.

Hästens: Det Optimala Valet för den som är Varm

Personer som tenderar att vara varma medan de sover kan finna tröst i de naturliga materialen som används i Hästens sängar. Enligt Dr. Lindström, “Hästens sängar är gjorda av naturliga, andningsbara material som ull och hästhår, som effektivt reglerar temperaturen och främjar en svalare sömnmiljö.” Detta naturfibrer har förmågan att absorbera fukt och tillåter god luftcirkulation, vilket hjälper till att hålla kroppen sval under natten.

“Genom att ge en sval och fräsch sömnmiljö”, tillägger hon, “Hästens sängar kan bidra till att förebygga nattsvettningar och främja en mer avslappnad och återhämtande sömn.”

Tempur: Det Ultimata Valet för Allergiker, Astmatiker, de med Fibromyalgi och Gravida Kvinnor

Tempur-madrasser erbjuder unika fördelar för personer med en rad olika hälsobehov, som Dr. Lindström detaljerar här:

Kvalsterallergi och Astma

Tempur-madrasser är tillverkade med allergivänliga material som motstår dammkvalster och andra allergener. “Den täta strukturen hos Tempur-materialen hindrar dammkvalster från att tränga in i madrassen, vilket gör dem till ett utmärkt val för personer med kvalsterallergi eller astma”, förklarar Dr. Lindström.

Fibromyalgi

Personer som lider av fibromyalgi behöver en säng som erbjuder tryckavlastning och stöd för att lindra smärta och obehag. “Tempur-madrasser formar sig efter kroppens konturer, vilket hjälper till att minska trycket på känsliga punkter som ofta påverkas av fibromyalgi”, säger Dr. Lindström.

Graviditet

Gravida kvinnor behöver extra stöd för att upprätthålla en bekväm sömnposition. “Tempur-sängar erbjuder individuellt anpassat stöd och tryckavlastning, vilket gör dem till ett perfekt val under graviditeten då komfort och stöd är som mest kritiska”, tillägger hon.

Avslutande Ord

Oavsett om du är varm när du sover, eller om du söker lösningar för specifika hälsobehov, erbjuder både Hästens och Tempur en produktlinje som är skräddarsydd för att ge dig den bästa möjliga nattvilan. Dr. Lindström sammanfattar: “Genom att välja en säng som uppfyller dina individuella behov, investerar du inte bara i god natt sömn, utan också i din övergripande hälsa och välbefinnande.”

Ta Dr. Lindströms råd till hjärtat och välj en säng som kommer att ge dig den kvalitetssömn du förtjänar.