Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

KÖP BÄSTA DUNTÄCKE

Ett bra duntäcke är nästan lika viktigt för vissa som själva sängen, och vist har det stor betydelse vilket du köper. I vårt bäst i test av duntäcken har vi testat hela 22 stycken olika utav duntäckena du finner i handeln. Nedan har du våra 4 testvinnare utav bästa duntäcke just nu!

18

Testade duntäcken

4

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

“BÄST I TEST” AV DUNTÄCKEN

Vi har jämfört och testat 22 stycken olika täcken i vårat “Bäst i test” av duntäcken. Av dessa har vi valt 4 stycken testvinnare i varsin kategori. Vill du veta mera om hur vi utfört våra test så hittar du det längst ned på sidan, där du även finner andra bra tips och guider om duntäcken. 

Vanliga frågor om duntäcken

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om duntäcken och vad man ska tänka på vid köp av ett sådant.

Kopsang.se-Logga

Vad är ett duntäcke?

När man talar om duntäcken och dess olika kvaliteter av dun, så kan det lätt kännas som en djungel. Kort sagt så är ett duntäcke precis som det låter. Ett täcke med dun och fjäderstoppning. Här kommer vi att bena ut och förklara skillnaden duntäcken emellan.

Vad är skillnaden på europeiskt och vitt skandinaviskt dun?

Det finns flera typer av dun och när det handlar om täcken och kuddar, så är europeiskt dun och skandinaviskt dun vara de vanligaste. Europeiskt anddun och gåsdun dun av hög kvalitet och har en fantastisk förmåga att andas, bibehålla och transportera bort överflödig värme och fukt. Det europeiska dunet kommer från sjöfåglar i Europa. Det vita skandinaviska dunet kommer från sjöfåglar från Skandinavien. Skillnaden är att det vita skandinaviska dunet kan ha en högre bärighet och ett tätare dun. Anledningen till detta är att fåglarna i Skandinavien lever i ett kallare klimat, dunet är därför tätare samt att fåglarna lever längre.

Vad kostar ett bra och billigt duntäcke?

Ett billigt duntäcke kan man oftast komma över från ca. 200 kr - 300 kr i någon av de större inredningsbutikerna eller på nätet.

Skall man däremot investera i ett kvalitetstäcke där dunet är producerat och kontrollerat och därmed fått produkten certifierad av EDFA ( European Down Federation Association), så får man räkna med att ett sådant täcke kostar den 1000 kr och uppåt.

Vilka fördelar finns det med kontinentalsängar?

Vad du ska tänka på när du testar kontinentalsängen?

Hur länge håller en kontinentalsäng?

Vad är en bra garantitid på en kontinentalsäng?

Ska man gå till sängbutik för att test kontinentalsäng?

Kan man köpa kontinentalsäng utan sänggavel?

Vart köper man billigast kontinentalsängar?

Vart kan man köpa delar till kontinentalsängar?

Vilken fasthet ska jag ha på en kontinentalsäng?

BÄST I TEST BÄDDMADRASSER

Nedan kan du se bäddmadrasserna vi har tagit fram som testvinnare i vårat bäst i test av bäddmadrasser. Vi testar nya madrasser hela tiden, så fort vi får syn på att det finns en ny bäddmadrass. För oss är det viktigaste att du sover svalt i den, att den är billig, och att du naturligtvis ligger skönt i bäddmadrassen. Nedan har du våra 5 testvinnare i det 5 olika kategorier vi anser vara viktigast när man ska köpa en bäddmadrass.