Hoppa till innehåll
Jensen Säng

JENSEN SÄNGAR

Jensen är en utav det bästa & äldsta sängtillverkarna i Norge! Lär dig allt om Jensen sängar & vart du kan köpa dem billigt online via oss.

Helhetsbetyg:

4.5/5

Helhetsbetyg på Jensen Beds

Jensen Beds är en stolt och gammmal sängtillverkare från Norge, och har tillverkat premium sängar lång tid. Vi ger dem nästan fullpott i betyg, då vi tycker dem har lyckats ta fram några utav branschens mest prisvärda premium sängar. Man har enligt oss lite lite kvar innan man är upp och tampas med andra premium tillverkare så som Hästens, AYA Of Sweden och Carpe Diem Beds. Men å andra sidan är man på flera sängmodeller prisvärda, vilket höjer vårat helhetsbetyg på Jensen!

4.5/5
Sängmodeller från Jensen Beds
Vår recension om Jensen-Beds

KOMFORT

5/5

Jensen har gamla traditioner på att tillverka och skapa bland det absolut bästa sängarna på marknaden, oavsett om man gillar en komfort med mjuk/följsam karaktär eller en fast/följsam karaktär. Under den tid vi jobbade som sängförsäljare på Sova så var det en utav det sängar vi sålde mest av, och det beror mycket på att Jensen tillverkar sängar som känns robusta i konstruktionen, men ger ändå en otroligt bra komfort utan att kännas för mjuka. Fullpott av oss på denna kategori!

Jensen Kontinentalsäng genomskärning

Jensen Kontinentalsäng

Jensen Ramsäng genomskärning

Jensen RamSäng

Jensen Ställbar-säng genomskärning

Jensen Ställbar Säng

MATERIALVAL

4.5/5

Jensen jobbar med mycket naturmaterial, vilket du också ska förvänta dig utav sängtillverkare utav denna dignitet, men också prislapp. Det finns otyroligt många fördelar med att köpa just denna typ utav sängar där man använder sig mera utav naturmaterial, istället för syntetiska material. Du får både sängar och komfort som håller betydligt längre, men också en säng som håller dig svalare under natten. Man är inte bäst i klassen på denna kategori, men nära nog för att få höga betyg av oss!

Jensen Tempsmart bäddmadrass

SÄNGUTBUD

5/5

Sängutbudet är kanske bland det som vi gillar mest med Jensen-sängarna faktiskt, och det är en stor anledning till varför man sålde så mycket sängar från detta fabrikat när vi sålde dem. Enkelt sagt så har dem en säng för alla, och då både om man ser det till komfort, behov men även en sådan sak som pris. Dem har allt ifrån sängar för den som vill köpa sig en aningen billigare säng till första egna lyan, men också riktigt exklusiva sängar för den som vill ha det bästa!

DESIGN

5/5

Jensen är ett utav det fabrikat i sängbranschen som vi tycker sticker ut mest när det kommer till design, där dom ofta fungerar som en ledstjärna för andra fabrikat när det kommer till design. Ofta var det så att Jensen tog fram en sängmodell med ett nytt tyg, ny gavel eller något annat som ingen annan vågat sig på ännu, och något år senare så började många av det andra sängtillverkarna också göra likvärdiga sängar. Här ger vi Jensen fullpot för design då dem är otroligt inovativa!

Fakta om Jensen-sängfabrikat

Norsk kvalitet och oslagbar komfort sedan 1947

Jensen Beds har satt standarden för sömnkomfort i över sju decennier. Börjandes 1947 i den pittoreska staden Svelvik i Norge, har Jensen ägnat sig åt att skapa sängar som inte bara erbjuder en god natts sömn utan också ser till att du vaknar utvilad och redo att möta dagen.

Ursprunget till världsklass-komfort

Bildat i skuggan av Andra världskrigets slut, började familjen Jensen med en enkel vision – att ge bästa möjliga sömnkvalitet till alla som valde en Jensen säng. Även om materialen var begränsade, var ambitionen gränslös. Svelvik, med sina slingrande gator och vita hus, blev inte bara hem för denna vision utan också inspirationskällan bakom sängarnas skandinaviska design.

Teknisk excellens möter estetik

Med innovation som sin kärna har Jensen introducerat flera unika fjädersystem som ger flexibelt stöd i alla lägen. Det patenterade Aloy® 3.0 Fjädersystemet är en testamentsbok till denna strävan. Steglöst anpassar det sig efter din kroppsform och sömnposition, vilket garanterar en perfekt balans mellan stöd och komfort.

Förutom teknisk överlägsenhet är design en integrerad del av Jensen’s DNA. Det är därför inte förvånande att de har belönats med Norska Designrådets pris för utmärkt design, inte bara en, utan två gånger.

Hållbarhet på hjärtat

I en tid där hållbarhet har blivit en global prioritet, går Jensen före med exempel. Alla deras sängar och bäddmadrasser är Svanenmärkta, vilket garanterar minimal miljöpåverkan genom produktens hela livscykel. Deras engagemang för kvalitet och hållbarhet stärks ytterligare av deras 25-åriga garanti mot ram- och fjäderbrott, vilket är ett bevis på förtroendet för sina produkter.

Sömnkvalitet – nyckeln till en bättre dag

För Jensen handlar det inte bara om sängar, det handlar om att förbättra livskvaliteten. En god natts sömn förbättrar koncentration, produktivitet och övergripande välbefinnande. Genom att kombinera generationers kunskap om sömn, fysiologi och material, strävar Jensen efter att ge dig en oslagbar sömnupplevelse.

Slutsats

Med rötterna djupt planterade i Norge, står Jensen Beds som en symbol för skandinavisk kvalitet, design och hållbarhet. De erbjuder en kombination av teknisk innovation, estetisk design och miljövänlighet – vilket gör dem till ett utmärkt val för dem som vill investera i god sömn och bättre dagar. Besök KopSang.se för att läsa fler recensioner och rekommendationer.