Hoppa till innehåll
Kuddar

Hitta en bekväm kudde

Kuddar har en helt avgörande roll i hur bra vi sover, och en bra sådan kan göra nästan lika mycket för din sömn som en bra säng. 

Dessa kuddfabrikat har vi testat

33

Testade kuddar

7

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

BÄST I TEST KUDDAR

I vårat bäst i test av kuddar har vi testat 33 olika kuddar, men vi testar nya kuddar hela tiden. Vi har sedan tagit fram 7 stycken olika testvinnare i det kategorier vi tycker är dem mest viktiga när det kommer till kudde. Dessa 7 kuddarna finner du nedan, men information om vem dem passar och vad dem är bra på. Om du sedan skrollar ner längst ned på sidan, så hittar du även där en bra guide om vad som är viktigt att tänka på när du testar kudden.

Bästa allround kudden

Efter att ha testat många olika kuddar under åren kan jag med säkerhet säga att Tempur Ombracio SmartCool Kudde är den bästa allround kudden på marknaden. Dess unika design, tryckavlastning, kylteknik och övergripande kvalitet gör den till ett utmärkt val för alla som letar efter en kudde som kan förbättra deras sömnkvalitet.

Oavsett om du föredrar att sova på rygg, sida eller mage, kommer Tempur Ombracio SmartCool Kudde att erbjuda det stöd och den komfort du behöver för en god natts sömn. Dess kylteknik håller dig sval och bekväm hela natten, och dess kvalitet säkerställer att den kommer att vara en pålitlig följeslagare under många år framöver.

Så om du letar efter den bästa allround kudden för att förbättra din sömnkvalitet, leta inte längre – Tempur Ombracio SmartCool Kudde är svaret.

Bästa dunkudden

Norsk Dun har länge varit känt för sitt enastående hantverk och dedikation till kvalitet. Deras Premium Dunkudde är inget undantag. Den är noggrant tillverkad med högkvalitativt dun och fjäder, och detta märks i varje aspekt av kudden. Den är fluffig, mjuk och behåller sin form över tid.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Norsk Dun Premium Dunkudde är dess förmåga att erbjuda överlägsen komfort och stöd. Den anpassar sig efter din huvud- och nackkontur och ger rätt stöd för att minska trycket på dessa områden. Detta är särskilt viktigt för att förebygga nack- och ryggsmärtor.

Dunkudden är känd för sin utmärkta andningsförmåga, vilket innebär att den hjälper till att reglera kroppstemperaturen under natten. Detta är särskilt värdefullt eftersom det förhindrar överhettning och svettningar, vilket kan vara mycket störande för en god natts sömn.

Bästa silkes kudden

Carpe Diem Beds är känt för sin exklusiva och högkvalitativa sängtillverkning, och deras Silke Kudde är inget undantag. Den här kudden är fylld med äkta silke, som är känt för sin otroliga mjukhet och naturliga temperaturreglerande egenskaper. Silket ger en lyxig känsla och gör att kudden känns sval och behaglig under natten.

Carpe Diem Beds Silke Kudde är designad för att erbjuda den perfekta balansen mellan komfort och stöd. Silkefyllningen anpassar sig efter dina rörelser och ger rätt stöd för nacke och huvud, vilket är avgörande för att minska trycket på dessa områden och främja en sund ryggradsposition under natten.

Silke har en naturlig förmåga att andas, vilket gör Carpe Diem Beds Silke Kudde till ett utmärkt val för dem som tenderar att sova varmt. Den hjälper till att reglera kroppstemperaturen under natten och minskar risken för överhettning och svettningar, vilket kan störa din sömn.

Bästa fiberkudden

Det som verkligen sätter Jensen Tempsmart Fiberkudde isär är dess innovativa teknologi för temperaturreglering. Denna kudde är designad för att hjälpa dig att hålla en bekväm temperatur under natten, oavsett om du föredrar att sova svalt eller varmt. Den har en unik teknologi som reagerar på din kroppsvärme och anpassar sig för att hjälpa till att reglera din temperatur.

Fiberkudden är fylld med högkvalitativ fiber som är både mjuk och stödjande. Den här typen av fyllning ger en skön komfort samtidigt som den behåller sin form över tid. Det är viktigt att notera att Jensen Tempsmart Fiberkudde är allergivänlig och kommer med ett örngott i hög kvalitet som ytterligare förbättrar din sömnupplevelse.

Fiberkudden erbjuder också utmärkt tryckavlastning och stöd för din nacke och huvud. Detta är avgörande för att förhindra spänningar och smärtor i nacken och ryggen. Jensen har verkligen lyckats skapa en kudde som kombinerar komfort med ergonomiskt stöd.

Bästa kudde för sidosovare

Tempur har länge varit en pionjär inom minnesskumteknologi, och Millennium SmartCool Kudden är ett utmärkt exempel på deras engagemang för att erbjuda högkvalitativa produkter som passar olika sömnstilar. Den har en speciell design som är särskilt anpassad för sidosovare. Kudden är något högre i den ena änden och har en fördjupning i mitten för att rymma huvud och nacke på ett bekvämt sätt, vilket ger perfekt stöd för sidosovare.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Tempur Millennium SmartCool Kudde är dess minnesskumfyllning. Denna minnesskum är känd för sin förmåga att anpassa sig efter kroppens konturer och därigenom minska trycket på nacke och axlar. Detta är särskilt viktigt för sidosovare, som ofta upplever spänningar i dessa områden. Kudden ger en lyxigt mjuk känsla samtidigt som den ger det nödvändiga stödet.Tempur är känt för att tillverka produkter av högsta kvalitet som varar länge. Millennium SmartCool Kudden är inget undantag. Den är tillverkad med noggrannhet och kommer med en garanti som ger dig trygghet i ditt köp.

Bästa kudden för ryggsovare

Tempur Cloud Kudden har skapats med en unik blandning av komfort och stöd som är idealisk för ryggsovare. Kudden är fylld med Tempurs signatur TEMPUR-material, som är känt för sin förmåga att reagera på kroppsvärmen och anpassa sig efter kroppens konturer. Detta innebär att kudden ger en mjuk och kramande känsla samtidigt som den ger det nödvändiga stödet för nacke och huvud.

En av de mest avgörande faktorerna för ryggsovare är att bibehålla en sund ryggradsposition under natten. Tempur Cloud Kudden är utformad för att upprätthålla rätt position för din nacke och ryggrad, vilket kan hjälpa till att minska risken för rygg- och nacksmärtor. Tryckavlastningen som erbjuds av TEMPUR-materialet är enastående och hjälper till att minska spänningar som kan uppstå under natten.

Tempur är känd för att producera produkter av högsta kvalitet som är konstruerade för att hålla över tid. Tempur Cloud Kudden är inget undantag. Den är tillverkad med omsorg och kommer med en garanti som ger dig förtroende för ditt köp.

Bästa kudden för magsovare

Tempur Ombracio-kudden har utvecklats med magsovare i åtanke. Den har en unik form som erbjuder den bästa möjliga komforten för de som föredrar att sova på magen. Kudden har fyra olika sovpositioner, vilket gör den extremt mångsidig och anpassningsbar för olika magsovande stilar.

En av de mest avgörande faktorerna för magsovare är att bibehålla en sund ryggradsposition under natten. Tempur Ombracio-kudden ger det stöd som krävs för att upprätthålla en bekväm och korrekt position för nacke och ryggrad. Detta är avgörande för att förebygga eventuella spänningar och smärtor som kan uppstå med tiden.

Tempur Ombracio-kudden har utmärkt andningsförmåga, vilket är särskilt viktigt för magsovare. Det hjälper till att förhindra överhettning och svettningar som ibland kan uppstå när man sover på magen. Samtidigt ger Tempurs minnesskumfyllning enastående tryckavlastning för att minska trycket på nacke och ansikte, vilket är vanligt för magsovare.

Alla kuddar du kan köpa

Vanliga frågor om kuddar

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om kuddar, och vad man ska tänka på vid köp av en kudde.

KopSang Logo

Vad är en kudde?

En kudde är en mjuk och oftast rektangulär föremål som används för att ge stöd och komfort till huvudet och nacken när man sover. Kuddar kan tillverkas av olika material, såsom skum, dun, fjädrar, bomull, syntetiska fibrer eller till och med silke. Deras huvudsyfte är att förbättra sömnens kvalitet genom att upprätthålla en bekväm och ergonomiskt korrekt position för huvudet och nacken, oavsett om man sover på rygg, sida eller mage. Kuddar finns i olika storlekar och tjocklekar för att passa olika sömnpreferenser och behov.

Vilken kudde ska jag ha om jag ligger mest på ryggen?

Om du främst sover på ryggen är det viktigt att välja en kudde som ger rätt stöd för nacke och huvud samtidigt som den hjälper till att bibehålla en naturlig kurvatur i nacken. En medium-till-hög tjocklek kudde med konturerad design eller en form som stöder nacken kan vara idealisk för ryggsovare. Detta hjälper till att hålla nacken i en neutral position och förhindrar onödig belastning eller spänning. Det är också viktigt att överväga kuddenets material och personlig komfortnivå. Testa några olika kuddar för att hitta den som ger dig den mest avslappnande och stödjande sömnupplevelsen när du sover på rygg.

Vilka typer av kuddar finns det?

Minnesskumkuddar: Dessa kuddar är tillverkade av viskoelastiskt skum som reagerar på din kroppsvärme och form. De ger utmärkt tryckavlastning och stöd för nacke och huvud, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för dem med nack- eller ryggproblem.

Dunkuddar: Dunkuddar är kända för sin mjukhet och lätthet. De är fyllda med dun och fjädrar från fåglar och ger en fluffig känsla. Många föredrar dessa kuddar för deras komfort och lyxiga känsla.

Fiberkuddar: Fiberkuddar är gjorda av syntetiska material som polyester. De är allergivänliga och erbjuder god stöd och komfort. Dessa kuddar är lätta att underhålla och tvätta.

Latexkuddar: Latexkuddar tillverkas av naturligt eller syntetiskt latexgummi. De är fastare än många andra kuddtyper och ger bra stöd och tryckavlastning. Latex är också känd för sin hållbarhet.

Silkeskuddar: Silkekuddar är lyxiga och tillverkade med äkta silke som fyllning. De erbjuder en mjuk och sval sovupplevelse samt naturlig temperaturreglering.

Konturkuddar: Konturkuddar har en speciell form, oftast med en inbuktning för nacken. De är utformade för att ge extra stöd och komfort och kan vara idealiska för dem med nackproblem eller specifika sömnpositioner.

Specialkuddar: Utöver de vanliga typerna finns det specialkuddar som är utformade för specifika ändamål. Exempel inkluderar graviditetskuddar för gravida kvinnor eller snarkningskuddar som hjälper till att minska snarkning.

Hur hög kudde ska man köpa?

Att välja rätt höjd på din kudde är viktigt för att uppnå en god natts sömn och undvika nacksmärta. Höjden på kudden bör anpassas till din sömnposition och personliga preferenser. Generellt sett kan vi ge några riktlinjer:

 1. Ryggsömnad: Om du oftast sover på ryggen bör din kudde vara av medium tjocklek, tillräcklig för att stödja din nacke och hålla den i en neutral position. Det hjälper till att undvika nackspänningar.
 2. Sidosömnad: För sidosovare är en tjockare kudde vanligtvis lämplig. Den ska fylla ut utrymmet mellan din nacke och axel för att bibehålla en rak ryggradslinje och undvika spänningar.
 3. Magsovare: Om du sover på magen, överväg en tunnare kudde eller ingen kudde alls under huvudet för att minimera nackspänningar och förhindra att nacken böjs för mycket.
 4. Personliga preferenser: Slutligen, din personliga komfortnivå spelar också en roll. Vissa föredrar högre kuddar för en känsla av lyft medan andra föredrar lägre kuddar för en plattare sovposition.

Det bästa rådet är att testa olika kuddhöjder och välja den som känns mest bekväm och stödjande för din sömnposition. Det kan också vara bra att rådgöra med en sängexpert eller fysioterapeut om du har särskilda nack- eller ryggproblem. En rätt anpassad kudde kan göra en stor skillnad för din sömnkomfort och hälsa.

Vilken kudde ska jag ha om jag ligger mycket på sidan?

Om du är en sidosovare är det viktigt att välja en kudde som ger rätt stöd och komfort för att bibehålla en sund sömnposition. En kudde med medelhög till hög tjocklek brukar vara bäst för sidosovare. Denna typ av kudde hjälper till att fylla ut utrymmet mellan din axel och nacke, vilket minskar trycket på din nacke och ryggrad. En kudde med konturerad design eller en specifik form som stöder nacken kan också vara en bra idé för att säkerställa att din ryggrad är i en rak och avslappnad position. Det viktigaste är att kudden ger tillräckligt med stöd för att undvika eventuella spänningar eller obehag när du sover på din sida.

Vilken kudde ska jag ha om jag ligger mest på magen?

Om du huvudsakligen sover på magen bör du överväga en tunnare och mjukare kudde, eller till och med ingen kudde alls under ditt huvud. Målet är att minimera nackspänningar och förhindra att din nacke böjs för mycket. En för tjock kudde kan leda till obehag och belastning på nacken när du ligger på magen. Det är viktigt att din huvud- och nackregion är i en så rak och naturlig position som möjligt när du sover på magen för att undvika onödig stress på din ryggrad. Så, en tunn och platt kudde eller ingen kudde alls är oftast det bästa valet för magsovare.

Vilken kudde ska jag ha om jag är dun allergiker?

Om du är allergisk mot dun är det bäst att undvika kuddar som är fyllda med dun eller fjädrar, eftersom dessa material kan utlösa allergiska reaktioner. Istället bör du överväga allergivänliga kuddar som är tillverkade av syntetiska material som polyester eller kuddar med latex- eller minnesskumfyllning. Dessa kuddar är oftast hypoallergena och är utformade för att minska risken för allergiska reaktioner. Det är också en god idé att välja kuddar med allergivänliga kuddskydd för extra skydd mot allergener. På så sätt kan du njuta av en god natts sömn utan att oroa dig för allergier.

Vad är det vanligaste måtten på kuddar?

Det vanligaste måttet för kuddar är 50 x 60 centimeter. Detta mått passar vanligtvis de flesta standardkuddöverdrag och ger tillräcklig yta för att stödja huvudet och nacken bekvämt. Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns olika storlekar tillgängliga beroende på personliga preferenser och användningsområden. Kuddar kan vara större eller mindre än det vanliga måttet beroende på tillverkaren och kuddtypen.

Hur ofta behöver jag köpa ny kudde?

Hur ofta du behöver köpa en ny kudde beror på flera faktorer, inklusive kuddens kvalitet, användning och personliga preferenser. Generellt sett rekommenderas det att byta ut din kudde var 1-2 år. Här är några faktorer att tänka på:

 1. Kvalitet: Högkvalitativa kuddar tenderar att hålla längre än billigare alternativ. Om du har en kudde av hög kvalitet kan den behålla sitt stöd och komfort i längre tid.

 2. Användning: Om du använder din kudde varje natt, kommer den att slitas snabbare än om du bara använder den sporadiskt. Din sömnvanor påverkar kuddens livslängd.

 3. Komfort: När din kudde förlorar sin ursprungliga form och stöd, eller om den orsakar obehag eller nacksmärta, är det dags att överväga att byta ut den.

 4. Allergier: Om du är allergisk eller har astma, kan det vara nödvändigt att byta ut din kudde oftare för att minska allergener och bibehålla en sund sovmiljö.

 5. Kuddtyp: Olika kuddtyper har olika livslängder. Till exempel, minnesskumkuddar och latexkuddar har tendens att vara mer hållbara än dunkuddar.

Vad är en hotell kudde?

En hotellkudde är en typ av kudde som vanligtvis används i hotell för att ge gästerna en bekväm och avkopplande sömnupplevelse. Dessa kuddar är utvalda med omsorg för att uppfylla höga kvalitetsstandarder och ge en lyxig känsla. Vanligtvis är hotellkuddar av hög kvalitet och tillverkade av hållbara material.

Hotellkuddar finns i olika varianter och fyllningar, inklusive dun- och fjäderkuddar, minnesskumkuddar, syntetiska kuddar och andra typer. Ofta är de större än standardkuddar och har ett extra fluffigt eller lyxigt utseende för att ge gästerna en extra känsla av komfort och lyx.

Målet med hotellkuddar är att erbjuda gästerna en bra natts sömn och en minnesvärd upplevelse under deras vistelse på hotellet. Dessa kuddar är populära och många väljer att köpa liknande kuddar för att återskapa hotellkänslan hemma.

Vad är en gravid kudde?

En gravidkudde, även känd som en amningskudde eller graviditetskudde, är en specialdesignad kudde som är avsedd att ge stöd och komfort till gravida kvinnor och nyblivna mödrar. Dessa kuddar har en unik form och struktur som är anpassade för graviditets- och amningsbehov.

Gravidkuddar är oftast längre än vanliga kuddar och har en böjd eller böjd form. De kan placeras runt den växande magen under graviditeten för att minska trycket på ryggen och bäckenet och främja en bekväm sömnposition. Efter att barnet är fött, används de ofta som amningskuddar. Kvinnan placerar kudden runt midjan för att stödja barnet under amning och avlasta nacke, axlar och rygg.

Dessa kuddar är kända för att öka komforten under graviditeten och underlättar amningen. De är en praktisk investering för många gravida kvinnor och mödrar som vill ha extra stöd och komfort under en unik period i sina liv.

Kan man tvätta kuddar?

Ja, många kuddar går att tvätta, men det beror på kuddens fyllning och yttre material. Det är viktigt att läsa och följa tillverkarens vårdinstruktioner på kuddens etikett eller förpackning. Här är några generella riktlinjer:

 1. Syntetiska kuddar: Många syntetiska kuddar, inklusive fiberkuddar, kan tvättas i tvättmaskin. Följ de angivna tvättinstruktionerna för temperatur och tvättmetod.

 2. Latex- och minnesskumkuddar: Det är bäst att undvika att tvätta dessa kuddar eftersom vatten kan skada skummet. Använd istället ett kuddskydd för att skydda dem från fläckar och smuts.

 3. Dunkuddar: Dun- och fjäderkuddar bör tvättas med försiktighet, och endast om det är nödvändigt. Använd en stor tvättmaskin med en mild tvättcykel och se till att torka dem ordentligt för att förhindra mögelbildning.

 4. Silkekuddar: Silkekuddar bör oftast kemtvättas eller följa de specifika vårdinstruktionerna från tillverkaren.

 5. Kontrollera kuddskydd: Använd alltid kuddskydd under kuddöverdraget för att förhindra att kudden blir smutsig. Kuddskydd är lätta att tvätta och skyddar kudden från fläckar och allergener.

I allmänhet är det viktigt att följa vårdinstruktionerna noggrant för att förlänga kuddens livslängd och bibehålla dess komfort och renlighet. Om du är osäker på hur du ska tvätta din kudde, kontakta tillverkaren eller rådgör med en professionell för råd.

Vilken kudde ska jag ha vid förkylning?

Vid förkylning är det bra att använda en kudde som ger extra stöd och bekvämlighet för att underlätta andningen och sömnen. En upprättstående kudde eller en kudde med justerbar höjd kan vara fördelaktig eftersom den hjälper till att höja överkroppen och förbättra luftflödet. Detta kan minska trängsel och hosta som ofta följer med förkylningar. Det är också bra att använda kuddskydd som är enkla att tvätta för att förhindra spridning av bakterier och virus. Overall, att välja en kudde som främjar en bekväm och upprätt sömnposition kan hjälpa dig att må bättre under en förkylning och främja en snabbare återhämtning.

Vad är en latex kudde för något?

En latexkudde är en typ av kudde som är fylld med naturligt eller syntetiskt latexgummi. Dessa kuddar är kända för sin fasthet och stödjande egenskaper. Latexkuddar är utformade för att ge en bra balans mellan stöd och komfort.

En fördel med latexkuddar är deras naturliga motståndskraft mot allergener och dammkvalster, vilket gör dem till ett bra val för allergiker. De är också kända för sin hållbarhet och kan hålla formen och stödet under lång tid.

Latexkuddar finns i olika fasthetsgrader, så du kan välja den som passar din sömnstil och komfortpreferens. De är särskilt populära bland dem som föredrar en fastare kudde och de som uppskattar naturliga material.

Sammanfattningsvis är en latexkudde en kudde fylld med latexgummi, och den erbjuder fasthet, stöd och allergivänliga egenskaper.

Testa ny kudde när du köper ny säng!

Det är en utmärkt idé att testa en ny kudde när du köper en ny säng. Kuddens roll i din sömnkomfort är lika viktig som sängens, oavsett det är en kontinentalsäng, ramsäng eller ställbar säng. När du provar sängar i butiken, ta dig tid att ligga på dem med den typ av kudde du brukar använda hemma. Detta ger dig en mer realistisk uppfattning om hur bekväm sängen verkligen är och hur väl den fungerar med din kudde. Det kan också hjälpa till att undvika eventuella överraskningar när du kommer hem med din nya säng och märker att din gamla kudde inte passar bra. Så, att testa en ny kudde tillsammans med din nya säng kan bidra till att säkerställa en bekväm och avkopplande sömnupplevelse.

Vilken kudde ska du som snarkar välja?

För dem som snarkar kan rätt kudde göra en stor skillnad i att minska snarkning och förbättra sömnkvaliteten. Här är några typer av kuddar som snarkare kan överväga:

 1. Anti-snarkkudde: Det finns speciella kuddar som är utformade för att minska snarkning genom att stödja huvudet och nacken i en vinkel som öppnar luftvägarna. Dessa kuddar har ofta en konturerad design som främjar en bättre andningsposition.

 2. Minnesskumkudde: Minnesskumkuddar anpassar sig efter din kroppsform och kan hjälpa till att hålla nacken och huvudet i en bekväm och avslappnad position, vilket kan minska snarkning.

 3. Latexkudde: Latexkuddar är kända för sin hållbarhet och stöd. De kan hjälpa till att hålla nacken i en neutral position och minska snarkning.

 4. Kuddar med justerbar höjd: Vissa kuddar har en avtagbar fyllning, vilket gör det möjligt att anpassa kuddens höjd efter dina behov. Detta kan vara fördelaktigt för dem som snarkar och vill experimentera med olika höjder.

 5. Kuddar med allergivänliga material: Om allergier bidrar till snarkning, överväg kuddar som är tillverkade av allergivänliga material och som är lätta att rengöra.

Det är viktigt att komma ihåg att snarkning kan bero på olika faktorer, inklusive sömnposition, allergier och andra hälsoproblem. Att välja rätt kudde är en del av lösningen, men det är också viktigt att överväga andra livsstilsförändringar och konsultera en läkare om snarkningen är ett konstant problem.

Vart köper man barnkuddar?

 1. Sängbutiker & kuddbutiker: Sängbutiker som specialiserar sig på sängar & tillbehör, som kuddar eller sängkläder, har ofta ett urval av barnkuddar.

 2. Möbelaffärer: Många möbelaffärer som säljer barnsängar och barnmöbler har också ett sortiment av barnkuddar.

 3. Onlinebutiker: Det finns ett brett utbud av online sängbutiker som erbjuder barnkuddar i olika storlekar och stilar. Detta ger dig möjlighet att jämföra olika alternativ och läsa recensioner innan du köper.

 4. Stora detaljhandelskedjor: Vissa stora detaljhandelskedjor har avdelningar för barnprodukter och kan erbjuda ett urval av barnkuddar.

När du köper en barnkudde är det viktigt att tänka på säkerhet och välja en kudde som är anpassad för barnets ålder och storlek. Undvik att använda vuxenkuddar för små barn, eftersom de kan vara en kvävningsrisk. Se till att kudden är lämplig för barn och följer säkerhetsrekommendationer. Det är alltid bra att rådgöra med en sängexpert eller barnläkare om du är osäker på vilken typ av kudde som är lämplig för ditt barn.