Hoppa till innehåll
Påslakan

KÖP SNYGGA PÅSLAKAN

Påslakan är något vi alla måste köpa, oavsett vi gillar det eller inte. Men det blir alltid roligare att köpa något om det också ser bra ut. Därför har vi letat upp 40 stycken fina påslakan som också är av bra kvalitet. Vill du lära dig mer om vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa sängkläder, så har vi en hel guide om påslakanset länst ned på sidan!

40

Jämförda påslakan

4

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

BÄST I TEST PÅSLAKANSET

Påslakanset kan du hitta i många olika fabrikat, och kvalitet. Vi har därför tagit och jämfört 40 stycken olika påslakan med olika material, för att hitta testvinnare i vårt bäst i test av påslakanset. Vill du lära dig mer om tygerna och vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa påslakan, så har vi skrivit ihop en hel guide längst ned på denna sidan om sängkläder.

Fakta om påslakanset

När det kommer till en god natts sömn, är rätt sänglinne lika viktigt som en kvalitativ madrass. Påslakanet du väljer spelar en stor roll i hur väl du vilar under natten. Men hur väljer du rätt? Här på KopSang.se, din expert på sängar och sänglinne, ger vi dig råden du behöver.

1. Design och Estetik: Valet av färg och mönster på ditt påslakan kan göra underverk för din sovrumsinredning.

  • Neutrala färger: Vita, gråa eller beige påslakan är tidlösa och smälter in i de flesta inredningsstilar. De erbjuder en lugnande och avslappnad atmosfär i sovrummet.

  • Livfulla färger: Färger som blått, grönt eller rosa kan tillföra energi och liv till ditt sovrum. Använd färg för att återspegla din personlighet eller för att bryta av mot neutrala väggfärger.

  • Mönster: Ett mönstrat påslakan kan bli en rolig accent i ditt sovrum. Blommigt för en romantisk känsla, ränder för ett mer modernt uttryck, eller geometriska mönster för en samtida touch.

2. Vävsätt och Kvalitet: Det finns olika vävsätt som används i tillverkningen av påslakan.

  • Percale: En slät, sval och fast väv. Idealisk för de som är varma på natten.

  • Satin: Känd för sin glansiga yta och lyxiga känsla. Den är mjuk och smidig men kan vara lite varmare än percale.

  • Twill: Ett slitstarkt material med en distinkt diagonalväv. Bra för de som söker långvarig kvalitet.

3. Funktionalitet och Komfort: Om du är någon som tenderar att bli varm på natten, satsa på andningsbara material som bomull eller linne. För den som söker glans och en känsla av lyx kan satin vara rätt val.

4. Storlek och Detaljer: I Sverige är standardmåttet för enkelpåslakan 150×210 cm och för dubbelpåslakan 220×230 cm. Vid köp av ett enkelpåslakanset ingår alltid ett örngott, medan dubbelpåslakansett kommer med två örngott.

Slutsats: Att välja rätt påslakan kan verka överväldigande, men med rätt vägledning kan du enkelt hitta det perfekta setet för dina behov och din stil. Hos KopSang.se är vi här för att hjälpa dig i varje steg på vägen mot din bästa nattsömn. Välkommen att utforska vårt breda sortiment av kvalitativa påslakan idag!