Hoppa till innehåll

Ramsäng eller resårbotten som det också kallas för, är förmodligen den vanligaste modellen av säng i det svenska hemmet idag. Nedan kan du se vilka ramsängar vi rekommenderar och vart du kan köpa dem billigast. Längst ned på sidan hittar du vanliga frågor vi får om ramsängen.

Dessa ramsängsfabrikat har vi testat

40

Testade ramsängar

10

Testvinnande sängar

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

Bästa ramsängen – Ekens Elegans

“Ekens Elegans Ramsäng” är inte bara en säng; det är ett konstverk. Med sin sofistikerade design och eleganta detaljer är det en säng som kompletterar alla typer av inredningsstilar, från modern till klassisk. Den adderar en känsla av lyx och sofistikering till ditt sovrum.

En av de framstående egenskaperna hos denna säng är dess förmåga att ge ett fast och stabil stöd utan att kompromissa med komforten. Rammsängen har konstruerats med avancerade fjädersystem som anpassar sig efter din kroppsform, vilket säkerställer en natt av avkopplande sömn.

För dem som strävar efter en god natts sömn är “Ekens Elegans Ramsäng” det ultimata valet. Rammsängen är utformad för att ge optimal ryggstöd, förebygga ryggsmärtor och bidra till en sund sömncykel.

Bästa ramsängen för magliggare

När man ligger på magen är det viktigt med en säng som kan erbjuda en balanserad nivå av stöd och komfort. “Tempur Promise Ramsäng” är konstruerad med just detta i åtanke. Med dess avancerade teknik anpassar den sig smidigt till kroppens konturer och fördelar trycket jämnt, vilket förhindrar att obekväma tryckpunkter bildas.

För magliggare är en optimal ryggradsjustering kritisk för att förebygga rygg- och nackproblem. Denna säng har utvecklats med material som ger perfekt ryggradsjustering, vilket underlättar en avslappnad och frisk sömn varje natt.

En annan betydande fördel med “Tempur Promise Ramsäng” är dess förmåga att reglera temperaturen effektivt. Den är designad för att vara ventilerande, vilket garanterar en behaglig sovmiljö även under varmare nätter.

Bästa mjuka ramsängen 

Carpe Diem Beds har alltid varit kända för att skapa några av marknadens mjukaste och mest följsamma sängar. Malö rammsäng är inget undantag. Den erbjuder en lyxigt mjuk känsla som omfamnar din kropp med en mild omfamning, vilket gör det lättare att slappna av och somna.

En av de mest framstående egenskaperna hos “Carpe Diem Beds Malö Ramsäng” är dess förmåga att anpassa sig efter din kroppsform. Den skulpterar sig varsamt runt din kropp, vilket ger en oöverträffad nivå av komfort och stöd, oavsett din föredragna sovstil.

Denna rammsäng är konstruerad med material av högsta kvalitet, som inte bara ger en mjuk och följsam känsla utan också garanterar lång hållbarhet. Dessutom är de valda materialen skonsamma mot huden, vilket gör att du kan njuta av en bekväm och allergivänlig sömnupplevelse.

Bästa ramsäng för dig med artros

Tempur är känt för sin innovativa tryckavlastande teknologi som gör underverk för personer med artros. “Tempur Promise Plus Ramsäng” är inget undantag. Den är designad för att konturera sig efter din kropp och minska trycket på kritiska punkter, vilket underlättar en smärtfri nattvila.

Denna ramsäng har en ergonomisk design som främjar en sund sovställning, vilket är särskilt viktigt för dem med artros. Den ger ett omfattande stöd för ryggraden och hjälper till att lindra smärtor och värk i leder, vilket gör att du vaknar upp mer vilad och mindre smärtfylld.

“Tempur Promise Plus Ramsäng” erbjuder anpassningsbar komfort, vilket gör att du kan justera sängens fasthet efter dina personliga preferenser. Denna flexibilitet är ovärderlig, särskilt för dem som lever med artros, eftersom det gör att du kan anpassa din sömnupplevelse till dina unika behov och komfortnivåer.

Bästa tryckavlastande ramsäng 

Tempur har länge varit i framkant när det gäller att erbjuda avancerade sömnlösningar. “Tempur North Luxe SmartCool Ramsäng” levererar den högsta standarden av tryckavlastning, genom en unik kombination av material och teknologi som arbetar harmoniskt för att fördela vikten jämnt över hela ytan, minskande trycket på de mest känsliga områdena på kroppen.

För de som tenderar att bli varma under sömnen är den här sängen en riktig frälsare. Med SmartCool-teknologin hålls du sval och bekväm hela natten, vilket främjar en djupare och mer återhämtande sömn. Den reglerar effektivt temperaturen och håller sängen fräsch och inbjudande natt efter natt.

“Tempur North Luxe SmartCool Ramsäng” erbjuder en lyxig komfort som är svår att överträffa. Med en noggrant utformad struktur och premiummaterial, ger den en känsla av att du svävar på moln, oavsett din sovställning. Den är också anpassningsbar, så att du kan finjustera inställningarna efter dina personliga preferenser och behov.

Bästa ramsäng för dig med diskbrock

Diskbrock kräver en säng som erbjuder förstklassig tryckavlastning för att minska belastningen på ryggraden. “Tempur North Luxe SmartCool Ramsäng” uppfyller detta krav med bravur. Dess avancerade materialteknologi anpassar sig efter din kropp, och ger nödvändig stöd där det behövs, utan att kompromissa med komforten.

Med fokus på ergonomi har denna säng utformats för att följa kroppens naturliga konturer, vilket minskar belastningen på de områden där diskbrock oftast ger mest besvär. Denna anpassningsförmåga är särskilt viktig för att säkerställa en smärtfri och återhämtande sömn.

Som en sängexpert som har provat otaliga sängar genom åren, är jag säker på att denna ramsäng är det bästa valet för dig med diskbrock. Dess överlägsna stöd och komfort kommer att göra en märkbar skillnad i din sömnkvalitet, och därmed i din övergripande livskvalitet.

Bästa ramsängen för dig med skolios

En av de mest framträdande egenskaperna hos “Tempur Promise Plus SmartCool Ramsäng” är dess förmåga att erbjuda optimal tryckavlastning. Denna teknik säkerställer att din ryggrad får rätt stöd, vilket är avgörande för individer med skolios som behöver extra omhändertagande av deras ryggradskurva under natten.

För dem med skolios är det viktigt att ha en säng som följer kroppens naturliga konturer. Denna säng är designad med ergonomi i åtanke, och erbjuder en anpassad komfort som ger lättnad från de vanliga smärtorna och obehagen som kan uppstå när man har skolios.

Med år av erfarenhet inom sängindustrin, kan jag med säkerhet säga att “Tempur Promise Plus SmartCool Ramsäng” står ut som det bästa valet för dig med skolios. Den är inte bara en säng, utan en investering i din hälsa och livskvalitet.

Bästa ramsängen för dig som är varm

Hästens Superia Ramsäng är konstruerad med naturliga material som bidrar till att skapa en sval och komfortabel sömnupplevelse. Materialen är inte bara lyxiga och hållbara, utan de är också mycket andningsbara, vilket hjälper till att reglera kroppstemperaturen under hela natten.Den här sängen är känd för sin utmärkta ventilation, en egenskap som är oerhört viktig för dig som tenderar att bli varm när du sover. Ventilationssystemet ser till att värmen distribueras jämnt och undviker därmed upphettade områden, vilket bidrar till en behaglig sömn.

Hästens Superia Ramsäng erbjuder en nivå av anpassad komfort som är svår att slå. Med olika zoner för stöd och komfort, kan du vara säker på att din kropp får den vila den behöver, utan att kompromissa med komforten.Efter att ha testat och jämfört många olika sängar, är jag övertygad om att Hästens Superia Ramsäng står som en solklar vinnare i kategorin för dig som är varm. Dess kombination av naturliga material, förstklassig ventilation och anpassad komfort gör den till ett måste för alla som söker en svalare natts sömn.

Bästa hårda ramsängen

Först och främst imponerar Hästens Excel Ramsäng med dess strukturerade fasthet. Det fasta liggytan erbjuder en optimal stödstruktur för ryggraden, vilket bidrar till att förebygga ryggproblem och främja en sund sömn.

Som med alla Hästens produkter, är Excel Ramsäng konstruerad med endast de bästa materialen. Dess hårda konstruktion kompromissar inte med komforten, tack vare de noga utvalda material som erbjuder en lyxig känsla utan att ge vika.

Oavsett om du är en sidsover, ryggsover eller magsover, kommer du att uppskatta den hårda men bekväma konstruktionen av Hästens Excel Ramsäng. Dess fasthet erbjuder en jämn yta som gör det enklare att byta positioner under natten utan att störa din sömn.

Bästa ramsängen för dig som är gammal

Med åldern kommer ofta diverse krämpor, och att ha en säng som ger rätt stöd och avlastning är absolut nödvändigt. “Viking Ekerö Ramsäng” har utvecklats med detta i åtanke, och erbjuder exceptionellt stöd där det behövs som mest, vare sig det gäller ländrygg, axlar eller höfter.

En av de mest framträdande egenskaperna med denna säng är dess anpassningsförmåga. Med en kombination av robusta fjädrar och komfortlager anpassar den sig efter din kropps konturer, vilket garanterar en skön och återhämtande sömn varje natt.

Som med alla produkter från Viking, är även denna säng tillverkad med kvalitet och långvarighet i åtanke. Du kan räkna med en säng som inte bara är bekväm, utan som också står emot tidens tand, så att du kan njuta av dess komfort år efter år.

Vanliga frågor om ramsängar

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om ramsängar, och vad man ska tänka på vid köp av en ramsäng.

KopSang Logo

Vad är en ramsäng?

Ramsäng kallas också ofta för resårbotten och är en klassisk säng som det flesta av oss tänker hur en säng ser ut. Stommen består av en träram vanligtvis i träslag som gran eller furu. På denna träram är fjäderpaketen placerade. Överst i ramsängen ligger ett stoppningssegment av polyeter eller i vissa fall, latex. Runtom sängen sitter ett tygöverdrag eller trekk som utger sängen utseende.

Vilka nackdelar finns det med ramsängar?

Största nackdelen är att du får en skarv om du placerar två stycken ramsängar med varandra. Detta kan vara värt att veta om man är två eller om man ska ha ett barn som sover mellan föräldrarna.

Vad kostar en bra och billig ramsäng?

Ramsängar är normalt sett billigare än både kontinentalsängar och ställbara sängar och en ramsäng med måttet: 90x200, som är vettig kan du hitta för runt femtusen kronor. Då är det en billig ramsäng som kanske inte är alternativet som kommer att hålla i 10 år. Som första säng eller för tonåringen så är en ramsäng i ovan nämnd prisklass ett utmärkt val.

Vilka fördelar finns det med ramsängar?

Den största fördelen med ramsängar är att dessa sängar är tänkta som individuella sängar, där man möjligheten att placera två stycken ramsängar intill varandra så att det blir en dubbelsäng. Fördelen med att ha två separata sängar är att rörelseenergin som blir i en kontinentalsäng, inte är lika påtaglig här.

Vad du ska tänka på när du testar ramsängen?

Det viktigaste att tänka på när du testar en ramsäng är att du ska komma ned med axlar och höfter i sidoläge. Detta gäller rumpa om du ligger på rygg. Detta är viktigt för att du ska kunna få ett bättre stöd för midja och ländrygg beroende på liggställning.. Men också för att du inte ska få tryck emot axlar och höfterna.

Hur länge håller en ramsäng?

En ramsäng som ligger i prisklassen under 5000 kr styck är oftast av den enklaste uppbyggnaden och likaså materialvalet.bra säng och livslängden är oftast inte längre än tre till fem år. Kommer du över detta spann så kan du hitta ramsängar som håller komforten upp till ca 25 år, om det är en riktigt bra sådan. I längden brukar det dyrarare sängarna bli billigast ändå!

Vad är en bra garantitid på en ram-säng?

När det kommer till garantin på ramsängar så är det normalt med 10 år för det enklaste och 25 år på det bättre sängarna. Dock så ska man veta att detta gäller enbart på ram och fjäderbrott. Endast Wonderland och Tempur lämnar garanti på sättningar i materialet.

Ska man gå till sängbutik för att test ramsäng?

Vår rekommendation är att du naturligtvis ska testa din ramsäng innan du köper den. En säng har man oftast i många år innan man byter ut den, så varför inte lägga någon timme med att testa ut den perfekta ramsängen innan man köper en. Dessutom får du professionell hjälp av en sängexpert i fysisk butik.

Kan man köpa ram säng utan sänggavel?

Hos de allra flesta butikerna så kan du köpa ramsäng utan sänggavel. Även om det idag är ganska vanligt med hela sängpaket där sänggavel och ben ingår. Men hos det flesta säng och möbelbutikerna kan du förhandla om reducerat pris på din ramsäng utan gavel.

Vart köper man billigast ramsängar?

Det finns många ställen som du kan köpa billiga ramsängar ifrån, där Jysk och Ikea är de två vanligaste återförsäljarna när det kommer till fysiska butiker. Kollar man sedan på nätet så kan du köpa ännu billigare ramsängar på hemsidor så som Trendrum och hos många andra nätbutiker som säljer sängar.

Vart kan man köpa delar till ramsängar?

Till en ramsäng finns det inte så många utbytbara delar, men med tiden så kanske man vill ha nya ben till sängen. Då kan man vända sig till en fysisk sängbutik som oftast har ett mindre sortiment av sängben på lager. Annars är internet ett bra ställe som du enkelt och billigt kan beställa nya sängben till din ramsäng.

Vilken fasthet ska jag ha på en ramsäng?

Vilken fasthet du ska ha på din ramsäng beror lite på din vikt och kroppsform. Men enkelt sagt så brukar man säga att den som väger under 50 kg ska ha mjuk, medans den som väger över 50 kg ska ha en medium. För dig som väger över 70-75 kg så ska man välja en fast ramsäng.