Hoppa till innehåll
Sängöverkast

KÖP SÄNGÖVERKAST

Sängöverkast kan ge hela din säng ett helt nytt liv. Vi har letat upp de snyggaste sängöverkasten på nätet, och listat dem nedan. Vill du lära dig vad som är bra på att tänka på innan du köper ett överkast, så har vi satt ihop en hel guide i slutet av den här sidan.

Vanliga frågor om sängöverkast

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om sängöverkast. Vad ska man ska tänka på vid köp av ett överkast, mer än att det skall vara snyggt och passa resten av inredningen? Är materialval viktigt? skall det vara tvättbart? Hur bäddar man upp med ett överkast? 

KopSang Logo

Vad är ett sängöverkast?

Ett sängöverkast är som det låter, ett överkast som du täcker över din säng med. Ett sängöverkast ger din säng ett fräscht och rent lyft.

Vilka nackdelar finns det med sängöverkast?

Det finns inga direkta nackdelar med att bädda med ett sängöverkast. Tänkvärt är att man bör välja ett överkast som inte är för tungt att bädda med varje morgon. Välj inte ett exklusivt sängöverkast i silke eller liknande om du har husdjur eller småbarn.

Vad kostar ett sängöverkast?

Det beror helt på vilka krav du har, vilken storlek har sängen? Vilket material skall sängöverkastet vara gjort av? Utgå från att ett sängöverkast kan kosta från en hundralapp till flera tusen kronor.

Vilka fördelar finns det sängöverkast?

Fördelen med ett sängöverkast är att du ger din säng och ditt sovrum ett ordentligt lyft, rent utseendemässigt. Bädda gärna upp med stora som små kuddar. Välj örngott i skiftande strukturer som kommer att lyfta ditt överkastet och uppladdningen ytterligare.

Vad du ska tänka på när du väljer sängöverkast?

Tänk på att inte välja ett för litet sängöverkast för din säng. Det vanligaste felet som många gör, är att välja ett överkast som inte är mycket större än sängen. Skall du täcka hela sängytan med överkastet, eller skall endast 2/3 av sängen täckas? Tänk också på att täcket i sängen tar också några decimeter av överkastets fall på sidorna.

Hur länge kan man ha ett sängöverkast?

Tidsmässigt så finns det ingen gräns. Glöm inte att tvätta överkastet emellanåt. Exklusivare sängöverkast mår bättre av att vädras än att tvättas.

Har man garanti på sängöverkast?

Det finns inga direkta garantier på sängtillbehör och bäddtextilier. Skulle du upptäcka något fel, kontakta din lokala återförsäljare i ärendet.

Skall man gå till en sängbutik för att köpa sängöverkast?

Det behöver du inte göra om du vet vad du söker. Besök din sängbutik om du är osäker på vad du vill ha. Vet du vad du söker, så kan du oftast komma undan lite billigare om du handlar på nätet. Återförsäljare som finns online, har lägre lagerkostnader och behöver inte de omkostnader som en fysisk butik har.

Vilka storlekar finns sängöverkast i?

De två vanligaste standardstorlekarna för sängöverkast är 180x240 cm för enkelsäng och 240x260 cm för dubbelsäng.

Vilka skötselråd gäller för sängöverkast?

De allra flesta sängöverkast oavsett kvalité mår bäst av att vädras framför tvättas. Bomullsöverkast kan tvättas som vanligt enligt tvättråd. Sängöverkast av exklusivare material såsom mullbärssilke, är betydligt känsligare för tvätt. Torrtvätt eller endast vädring är att föredra. (undvik att vädra silkesprodukter i starkt solsken.

Vart kan man köpa sängöverkast?

På nätet i nätshoppar som möbelbutiker som säljer bäddtextilier. Fysiska butiker både möbelvaruhus och enskilda butiker.

Varför skall jag investera i ett sängöverkast?

Ge din säng och ditt sovrum en mysigare och mer harmonisk atmosfär. Tänk på att det den tid du lägger ner på att bädda upp sängen på morgonen, det är den känslan du skall ha när du tittar på sängen på kvällen innan du går och lägger dig.