Hoppa till innehåll
Täcke

KÖP BÄSTA TÄCKET

Här kan du se vilket som är det bästa täcket på marknaden just nu. Vi har gjort ett stort bäst i test av täcken, där vi har delat upp dem i några olika segment. När du hittat ett täcke som passar dig, så visar vi dig också vart du köper ett billigast online.

Dessa täckesfabrikat har vi testat

41

Testade täcken

8

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

BÄST I TEST TÄCKEN

Här är våra 8 testvinnare i vårat stora årliga bäst i test av täcken. Naturligtvis testar och provar vi täcken allt eftersom det kommer nya på marknaden hela tiden. Eftersom att det finns några olika typer utav täcken, så har vi också fått dela in dem i några olika segment. Vissa har fördelar för vissa personer, medans andra har fördelar för andra personer. För dig som vill lära dig mer om vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa täcken, så har vi satt ihop en guide längst ned på denna sidan.

Bästa täcket

Efter att ha noga granskat och jämfört flera täcken är jag övertygad om att “Engmo Dun Rebecca Duntäcke” är det bästa valet för en god natts sömn. Här är några skäl till varför:

1. Material och Kvalitet: Engmo Dun är ett känt och respekterat varumärke inom sängtillbehör, och deras Rebecca Duntäcke är en representant för deras höga standarder när det gäller material och tillverkningskvalitet.

2. Temperaturreglering: Täcket är fyllt med dun och fjädrar av hög kvalitet, vilket gör det utmärkt när det gäller temperaturreglering. Det kommer att hålla dig varm under kalla nätter och sval under varma sommarnätter.

3. Lätt och Fluffigt: Rebecca Duntäcke är lätt och har en mjuk känsla som omfamnar din kropp utan att kännas tungt. Detta ger en viktlös och bekväm sömnupplevelse.

Bästa duntäcket

Valet av duntäcke är en viktig faktor för att uppnå en frisk och djup sömn, och “Hästens Medium Duntäcke” är mitt oöverträffade val. Med sin överlägsna kvalitet, temperaturreglering och den lyxiga känslan kommer detta duntäcke att förvandla din säng till en oas av komfort och avkoppling.

1. Kvalitet i Världsklass: Hästens är ett världskänt varumärke som är synonymt med lyx och högsta kvalitet. Deras Medium Duntäcke lever upp till detta rykte med sitt utmärkta hantverk och användning av premiumdun.

2. Optimal Temperaturreglering: Täcket är fyllt med högkvalitativt dun som effektivt reglerar temperaturen och anpassar sig efter dina behov. Du kommer att känna dig bekväm året runt.

3. Lätt och Fluffigt: Täcket är otroligt lätt och har den perfekta mängden fluffighet, vilket ger en omedelbar känsla av lyx och komfort när du ligger under det.

Bästa fibertäcket

Värnamo Gullviva Täcke det bästa fibertäcket på grund av dess högkvalitativa material, komfort, och förmåga att hålla en optimal temperatur under natten. Det är en investering i en god natts sömn och överlägsen sömnkomfort.

1. Materialkvalitet: Täcket är tillverkat av högkvalitativt och noga utvalt fiberfyllning som ger både komfort och värme.

2. Mjukhet och Fluffighet: “Värnamo Gullviva Täcke” erbjuder en mjuk och fluffig känsla som omfamnar din kropp och ger en behaglig natts sömn.

3. Temperaturreglering: Det är utformat för att effektivt reglera din kroppstemperatur, vilket innebär att du kommer att känna dig bekväm året runt.

Bästa silkestäcket

Sammanfattningsvis är “Carpe Diem Beds Silkestäcke” det bästa silkestäcket på grund av dess överlägsna materialkvalitet, temperaturreglerande förmåga och hållbarhet. Det är en investering i en lyxig och bekväm natts sömn.

1. Materialkvalitet: Silkestäcken från Carpe Diem Beds är tillverkade av premiumkvalitetssilke som är känt för sin oslagbara mjukhet och lyxiga känsla.

2. Temperaturreglering: Silke har naturliga temperaturreglerande egenskaper, vilket innebär att detta täcke håller dig bekväm oavsett om det är varmt eller kallt. Det är perfekt för året-runt användning.

3. Hållbarhet: Carpe Diem Beds är känt för sina högkvalitativa produkter som håller över tid. Silkestäcket är inget undantag och kommer att behålla sin lyxiga kvalitet under lång tid.

Bästa tyngdtäcket

Sammanfattningsvis är “CURA of Sweden Pearl Eco Tyngdtäcke” det bästa tyngdtäcket på grund av dess materialkvalitet, anpassningsbarhet och förmåga att främja en djupare och mer avslappnad sömnupplevelse.

1. Material och Konstruktion: Tyngdtäcket är tillverkat av högkvalitativt och hållbart material som är miljövänligt. Det är konstruerat för att vara robust och behålla sin kvalitet över tid.

2. Viktjusterbarhet: Ett av de stora fördelarna med detta tyngdtäcke är dess möjlighet att justera vikten. Du kan anpassa det till din personliga komfortnivå genom att lägga till eller ta bort viktfickor.

3. Mjukt och Bekvämt: Även med sin tyngd är tyngdtäcket fortfarande otroligt mjukt och bekvämt att använda. Det ger en känsla av trygghet och avslappning.

Bästa svala täcket

Sammanfattningsvis är “Tempur Premium Duntäcke” det bästa svala täcket på grund av dess högkvalitativa material, temperaturreglerande förmåga och överlägsen komfort. Det är en investering i en behaglig och sval natts sömn.

1. Materialkvalitet: “Tempur Premium Duntäcke” är tillverkat av högkvalitativa material som kombinerar dun med Tempurs unika TEMPUR-Material. Detta ger enastående komfort och svalka.

2. Temperaturreglering: Täcket har en förmåga att reglera temperaturen under natten. Det är utmärkt för att hålla dig sval under varma sommarnätter och bekväm under alla årstider.

3. Lätt och Fluffigt: Täcket är lätt och har en underbar fluffighet som omfamnar din kropp, vilket ger en känsla av viktlöshet och komfort.

Bästa varma täcket

Sammanfattningsvis är “Hästens Warm Duntäcke” det bästa varma täcket på grund av dess högkvalitativa material, överlägsen värmeisolering och den bekvämlighet det erbjuder under kalla nätter. Det är den perfekta investeringen för en varm och mysig natts sömn.

1. Materialkvalitet: “Hästens Warm Duntäcke” är tillverkat av högkvalitativa och noga utvalda dun som ger enastående värme och komfort.

2. Värme och Isolering: Täcket är utformat för att erbjuda överlägsen värme och isolering, vilket gör det till det perfekta valet för kalla vinternätter.

3. Lätt och Fluffigt: Trots sin utmärkta värmeisolering är täcket ändå lätt och har en underbar fluffighet som omfamnar din kropp och ger en känsla av viktlöshet och komfort.

Bästa barntäcket

Efter att ha testat och utvärderat många olika täcken genom åren är jag övertygad om att “Cozy by Dozy Dozy Täcke För Barn” är det bästa barntäcket på marknaden. Här är några skäl till varför det utmärker sig:

1. Barnvänligt Design: Täcket är speciellt utformat med barn i åtanke. Det har en attraktiv och rolig design som tilltalar barn och gör det till ett positivt inslag i deras sovrum.

2. Materialkvalitet: Dozy Täcke är tillverkat av högkvalitativt material som är både mjukt och hållbart. Det ger en bekväm och mysig känsla som barn älskar.

3. Lätt och Hanterbart: Täcket är lätt och enkelt för barn att hantera själva. Det gör det till ett utmärkt val för att uppmuntra självständighet och ansvar.

Vanliga frågor om täcken

Vad man bör köpa för täcke om man är kall av sig?

Om du är kall av dig och letar efter det perfekta täcket för att hålla dig varm och bekväm under natten, så är det viktigt att tänka på följande faktorer:

 1. Fyllningsmaterial: Täcken finns i olika material som dun, syntetiska fibrer och ull. Om du är kall av dig, är dun- och ulltäcken ofta de bästa alternativen. Dun är kända för sin höga isoleringsförmåga, medan ull har naturliga temperaturreglerande egenskaper och kan hålla dig varm utan att överhettas.

 2. Täckets värmeindex: Många täcken är märkta med ett värmeindex, som varierar från lätt till extra varmt. Om du är kall av dig, bör du överväga ett täcke med ett högre värmeindex, såsom “extra varmt” eller “varmt,” eftersom dessa ger mer isolering och värme.

 3. Täckets vikt: Ett tungt täcke kan också bidra till att hålla dig varm genom att ge en känsla av trygghet och komfort. Tungare täcken kan kännas mer omslutande och hjälpa till att hålla kylan borta.

 4. Överdrag: Ett täcke med ett högkvalitativt och tätt vävt överdrag kan hjälpa till att förhindra att kyla tränger igenom och hålla värmen kvar.

 5. Personliga preferenser: Slutligen, kom ihåg att dina personliga preferenser spelar en viktig roll. Vissa föredrar dun medan andra föredrar ull eller syntetiska material. Prova gärna olika alternativ och välj det som passar dig bäst.

Sammanfattningsvis, om du är kall av dig, rekommenderar jag ett täcke med högre isoleringsförmåga, såsom ett dun- eller ulltäcke med ett högt värmeindex. Kom ihåg att täcket bör vara bekvämt och skapa en trygg och värmande känsla för en god natts sömn.

Vad man bör köpa för täcke om man är varm av sig?

Om du har en tendens att vara varm på natten är det viktigt att välja ett täcke som hjälper till att reglera din kroppstemperatur och hålla dig sval och bekväm. Här är några tips:

 1. Material: Välj ett täcke med andningsbara material som bomull eller bambu. Dessa naturliga fibrer är kända för att vara lätta och luftiga, vilket bidrar till att transportera bort värme och fukt från din kropp.

 2. Täckets värmeindex: Satsa på ett lättvikttäcke med ett lägre värmeindex, såsom “lätt” eller “sommar,” eftersom dessa täcken är utformade för att ge minimal isolering och värme. De är idealiska för varmare klimat eller om du är en varmsovare.

 3. Ventilation: Kontrollera att täcket har god ventilation genom små luftrum eller kanaler. Detta främjar luftcirkulationen och hjälper till att avleda överskottsvärme.

 4. Fyllningsmaterial: Undvik täcken med tunga och isolerande fyllningsmaterial som dun eller ull om du är varm av dig. Istället, överväg syntetiska fyllningar som är lättare och mindre isolerande.

 5. Anpassa efter säsong: Om du bor i ett område med kraftiga temperaturskillnader över året, kan det vara fördelaktigt att ha flera täcken med olika värmeindex som du kan byta mellan under olika årstider.

Sammanfattningsvis, om du är varm av dig, bör du fokusera på att välja ett lättvikttäcke med andningsbara material och ett lågt värmeindex. Detta kommer att hjälpa dig att hålla en bekväm temperatur under natten och förhindra överhettning.

Vad ska man köpa för täcke om man inte tål dun?

Om du inte tål dun och behöver ett allergivänligt alternativ finns det flera alternativ att överväga:

 1. Syntetiska täcken: Syntetiska material som polyester eller mikrofiber är vanliga val för personer med dunallergi. Dessa täcken är lätta, allergivänliga och prisvärda.

 2. Bomullstäcken: Bomull är ett naturligt och allergivänligt material som är andningsbart och bekvämt. Bomullstäcken är ett bra alternativ för dem som är känsliga mot syntetiska material.

 3. Bambutäcken: Bambu är ett miljövänligt material som har naturliga anti-allergiska egenskaper. Bambutäcken är mjuka och andningsbara.

 4. Silkestäcken: Silke är känt för sin lyxiga känsla och allergivänliga egenskaper. Silketäcken kan vara ett bra alternativ för dem som inte tål dun och föredrar ett lyxigt täcke.

 5. Ulltäcken: Om du inte är allergisk mot ull kan det vara ett bra alternativ. Ull reglerar temperaturen och kan hålla dig varm på vintern och sval på sommaren.

När du väljer ett täcke är det viktigt att beakta dina personliga preferenser och behov, såsom din sovstil, omgivande temperatur och eventuell allergi. Tänk också på täckets värmeindex och vikt för att säkerställa att det passar din komfortnivå.

Vilket täcke ska man köpa om man gillar fluffiga täcken?

Om du föredrar fluffiga täcken som ger en känsla av mjukhet och omfamning finns det några alternativ att överväga:

 1. Duntäcke: Duntäcken är kända för sin fluffiga och lätta känsla. De består av dunfjädrar som ger en mjuk och luftig isolering. Ju högre dunandel (fill power) desto fluffigare är täcket.

 2. Syntetiskt fluffigt täcke: Det finns syntetiska täcken som är utformade för att efterlikna känslan av duntäcken. Dessa täcken använder oftast mikrofiber eller andra mjuka syntetiska material för att skapa en fluffig känsla.

 3. Fiberbollstäcke: Ett täcke med fiberbollar kan också vara fluffigt och bekvämt. Fiberbollar är små bollar av syntetiskt material som ger volym och fluffighet till täcket.

 4. Kamelhårtäcke: Om du letar efter en mer exotisk och naturlig fluffighet kan ett täcke med kamelhår vara ett alternativ. Kamelhår är känt för sin mjukhet och isoleringsförmåga.

 5. Täcke med extra fyllning: Oavsett materialet kan du också överväga ett täcke med extra fyllning. Ett täcke med mer fyllning kommer att vara tjockare och fluffigare.

När du väljer ett fluffigt täcke är det också viktigt att överväga täckets värmeindex och dina personliga preferenser för att säkerställa att det ger rätt komfortnivå för din sömn. Tänk på om du vill ha ett lätt täcke för sommaren eller ett tjockare täcke för vintern, beroende på årstiden och din omgivande temperatur.

Hur läser man av om ett täcke är svalt eller varmt?

 1. Täckets material: Känn på täckets material. Om det är tillverkat av andningsbara och lätta material som bomull eller bambu, är det troligtvis svalare. Om det är gjort av tunga och isolerande material som dun eller ull, är det vanligtvis varmare.

 2. Täckets vikt: Ett tungt täcke tenderar att vara varmare eftersom det kan hålla mer värme. Ett lättare täcke är oftast svalare.

 3. Täckets värmeindex: Många täcken är märkta med ett värmeindex, vanligtvis i form av ord som “lätt,” “varmt” eller “extra varmt.” Ju högre värmeindex, desto varmare är täcket.

 4. Säsong: Täcken är ofta anpassade för olika säsonger. Täcken som är avsedda för sommaren är generellt svalare, medan de som är avsedda för vintern är varmare. Se efter om täcket är särskilt utformat för en viss säsong.

 5. Personliga preferenser: Slutligen, din personliga upplevelse är viktigast. Det som upplevs som svalt eller varmt kan variera från person till person. Prova att sova med täcket och se om det ger dig den önskade komfortnivån.

Det är viktigt att hitta ett täcke som passar din individuella komfortnivå och behov, och detta kan variera beroende på din känslighet för värme och omgivande temperatur. Att förstå materialet, vikten, värmeindexet och säsongsanpassningen på täcket kommer att hjälpa dig att göra rätt val för en bekväm natts sömn.

Vilka material ska man unvika i täcken?

 1. Dun och fjädrar: Dun- och fjädertäcken kan vara mycket bekväma och isolerande, men de bör undvikas om du är allergisk mot fågelallergener. Dun kan också vara mindre lämpligt om du är ute efter ett allergivänligt alternativ.

 2. Syntetiska material av låg kvalitet: Billiga syntetiska material av låg kvalitet kan vara mindre hållbara och mindre bekväma. De kan också skapa överhettning och obehag under natten. Det är bäst att undvika syntetiska täcken som inte erbjuder god andningsförmåga och komfort.

 3. För tunga eller kompakta material: Material som är för tunga eller kompakta kan göra täcket obekvämt och begränsa din rörelsefrihet. Det är viktigt att hitta ett täcke med lämplig vikt och fluffighet för din personliga komfort.

 4. Material som du är allergisk mot: Om du har kända allergier mot specifika material, som latex eller ull, bör du naturligtvis undvika täcken som innehåller dessa material. Det är också klokt att välja täcken som är märkta som allergivänliga om du har allergiska reaktioner.

 5. Orenat material: Material som inte är korrekt behandlat eller rengjort kan ha allergener och damm som kan orsaka allergiska reaktioner. Säkerställ att ditt täcke är tillverkat av högkvalitativa och noggrant rengjorda material.

Slutligen, när du väljer ett täcke är det viktigt att ta hänsyn till dina personliga preferenser, allergier och behov för att säkerställa att du får en god natts sömn. Om du har allergier eller känsligheter mot specifika material är det alltid bäst att välja alternativ som är anpassade efter dina specifika krav.

Vilket täcke ska jag köpa om jag inte vill att det ska prasla?

 1. Bomullstäcke: Bomull är ett tyst och mjukt material som inte prasslar. Bomullstäcken kan erbjuda en lugn och bekväm natts sömn utan irriterande ljud.

 2. Bambutäcke: Bambu är också tyst och har en naturlig mjukhet. Bambutäcken är kända för att vara tysta och behagliga att sova under.

 3. Syntetiska täcken: Många syntetiska täcken är tysta och ger minimalt med ljud när du rör dig. Se till att välja ett syntetiskt täcke av hög kvalitet som är tyst och behagligt.

 4. Silkestäcke: Silketäcken är kända för sin lyxiga känsla och är oftast tysta när du sover. De ger en smidig och tyst sömnupplevelse.

För att säkerställa att ditt täcke inte prasslar, kan det vara bra att undvika material som kan vara mer benägna att producera ljud, som vissa polyesterblandningar eller täcken med ett krispigt överdrag. Det kan också vara användbart att läsa recensioner och fråga om materialens ljudnivå när du handlar efter ett täcke för att hitta ett som passar dina preferenser för en tyst natts sömn.

Vilken typ av täcken är svalast?

 1. Lätt vikt: Sommartäcken är vanligtvis mycket tunna och lättviktiga. Deras minimala fyllning gör att de inte håller kvar mycket värme, vilket gör dem svala och luftiga.

 2. Andningsbart material: De flesta sommartäcken tillverkas av andningsbara material som bomull eller bambu. Dessa material tillåter luftcirkulation och hjälper till att transportera bort överskottsvärme och fukt från kroppen.

 3. Lågt värmeindex: Sommartäcken har ett lågt värmeindex och är utformade för att vara perfekta för varmare väderförhållanden. De ger minimal isolering och är optimala för att hålla dig sval på natten.

 4. Svala och sköna nätter: Sommartäcken är idealiska för sommarmånaderna eller om du bor i ett varmt klimat. De hjälper till att förebygga överhettning och säkerställer att du kan njuta av svala och bekväma nätter.

Det är viktigt att komma ihåg att den bästa typen av täcke för svala nätter varierar beroende på din personliga komfortnivå och omgivande temperatur. Om du har tendens att vara varm under natten eller om du bor i ett varmt klimat, kan ett sommartäcke vara det optimala valet för att hålla dig sval och bekväm.

Vad menas med sommartäcke?

 1. Lätt vikt: Sommartäcken är vanligtvis mycket tunna och har en lätt vikt. Detta gör att de inte håller kvar mycket värme och ger en känsla av luftighet.

 2. Andningsbart material: De flesta sommartäcken är tillverkade av andningsbara material som bomull, bambu eller liknande. Dessa material främjar luftcirkulationen och hjälper till att transportera bort överskottsvärme och fukt från kroppen.

 3. Lågt värmeindex: Sommartäcken har ett lågt värmeindex, vilket innebär att de ger minimal isolering. De är utformade för att hålla dig sval på natten när temperaturen är hög.

 4. Anpassade till varmt väder: Sommartäcken är idealiska för att användas under varma förhållanden och är ett bra val för dem som har svårt att sova på grund av värme.

Vilka storlekar på täcken är vanligast?

 1. Enkelsäng: Ett täcke för en enkelsäng brukar vara ungefär 150 cm till 160 cm brett och 200 cm till 220 cm långt. Detta varierar något beroende på land och tillverkare.

 2. Dubbelsäng: För en dubbelsäng är det vanligt med täcken som är cirka 220 cm till 240 cm breda och 200 cm till 220 cm långa. Återigen, storlekarna kan variera beroende på var du bor och produkten.

 3. King size-säng: Ett täcke för en king size-säng är generellt 240 cm till 260 cm brett och 220 cm till 240 cm långt. Dessa täcken är större och erbjuder extra utrymme för par eller för dem som vill ha gott om täckning.

Utöver dessa tre vanligaste storlekar finns det också andra storlekar som kan användas för specialändamål, som två personer som delar en mindre säng (t.ex. 120 cm x 200 cm) eller överdimensionerade sängar (t.ex. 280 cm x 240 cm).

Hur ofta behöver jag tvätta ett täcke?

Här är några riktlinjer att tänka på:

 1. Örngott och lakan: Genom att använda örngott och lakan som täcker ditt täcke kan du minska behovet av att tvätta själva täcket. Tvätta örngott och lakan regelbundet, kanske en gång i veckan eller en gång varannan vecka, beroende på din personliga komfortnivå.

 2. Täcköverdrag: Ett täcköverdrag är ett extra skyddande lager som placeras ovanpå ditt täcke. Det är lätt att ta av och tvätta när det blir smutsigt eller behöver fräschas upp. Täcköverdrag kan hjälpa till att förlänga tiden mellan tvättar av själva täcket.

 3. Själva täcket: Hur ofta du behöver tvätta själva täcket beror på dina personliga preferenser och hur mycket du svettas eller fläckar täcket. Som en allmän riktlinje kan det vara bra att tvätta ditt täcke ungefär en gång var sjätte månad till ett år. Men om du märker fläckar, dålig lukt eller allergiska reaktioner, bör du tvätta täcket oftare.

 4. Allergier: Om du lider av allergier, kan det vara nödvändigt att tvätta ditt täcke oftare för att minska allergener. Följ de riktlinjer som rekommenderas av din allergiläkare.

Finns det kvalsterfria täcken?

Kvalster är mikroskopiska organismer som finns i många inomhusmiljöer, inklusive sängkläder. De trivs i en fuktig och varm miljö och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa människor.

Däremot finns det täcken som är utformade för att minimera risken för kvalsterallergi. Dessa täcken har speciella täckmaterial och konstruktioner som gör det svårare för kvalster att trivas och föröka sig. Några funktioner som kan minska risken för kvalster i täcken inkluderar:

 1. Kvalster-tätt täckmaterial: Vissa täcken är tillverkade av täta och vävda material som förhindrar att kvalster kan tränga igenom.

 2. Allergivänliga täckmaterial: Det finns allergivänliga täcken som är behandlade med antimikrobiella medel eller har naturliga egenskaper som avskräcker kvalster.

 3. Täcköverdrag: Täcköverdrag som passar över ditt täcke och din kudde kan fungera som en barriär för att minska exponeringen för kvalster.

 4. Regelbunden tvätt: Att tvätta sängkläder och täcken regelbundet vid höga temperaturer kan hjälpa till att döda och ta bort kvalster och deras avföring.

 5. Luftning: Att låta täcket luftas utomhus ibland kan också bidra till att minska kvalster.

Även om det inte finns några helt kvalsterfria täcken, finns det åtgärder du kan vidta för att minska risken för kvalsterallergi och förbättra din sömnkvalitet om du är känslig för kvalster. Välj täcken och sängkläder som är specifikt utformade för att vara allergivänliga och följ goda hygienrutiner för att minimera kvalsterproblemet.