Hoppa till innehåll
Vattentät underlakan

KÖP VATTENTÄTT UNDERLAKAN

Vattentät underlakan är ett enkelt sätta att skydda sin säng & bäddmadrass med. Vi har gjort ett bäst i test av vattentäta underlakan, och tagit fram en testvinnare som vi anser vara det bästa vattentäta underlakanet. Vill du lära dig mer om lakan så hittar du en hel guide längst ned på denna sidan.

3

Testade underlakan

1

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

BÄST I TEST VATTENTÄTA UNDERLAKAN

Nedan kan du se vilket vattentäta underlakan som blev testvinnare i vårat bäst i test. Vi har testat och jämfört 3 populära vattentäta lakan som många köper, för att se vilket av dem som faktiskt är bäst. Det finns både för och nackdelar med att köpa ett helt tätt underlakan, då det andas sämre och det blir varmare oftast också. Vill du lära du mer om dessa lakan och lakan i övrigt, så har vi en bra guide längst ned på denna sidan.

Vanliga frågor om vattentäta underlakan

Här får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om vattentäta underlakan och vad man ska tänka på vid köp av ett vattentätt underlakan.

KopSang Logo

Vad är ett vattentätt underlakan?

Ett vattentätt underlakan är ett underlakan i vanligtvis bomull, med en en bestruken undersida av ett vätsketätt membran av exempelvis polyester som andas. Vattentäta underlakan brukar passa bra vid inkontenens, men även då det finns husdjur, eller småbarn i sängen.

Vilka nackdelar finns det med vattentäta underlakan?

Nackdelarna med vattentäta underlakan är att de kan uppfattas som varma på grund av dess belagda undersida. Vattentäta eller vätsketäta underlakan har en resårkant med "dra på" funktion. Detta kan vara smidigt om man har en väldigt tjock bäddmadrass, men har man en tunnare bäddmadrass runt 5-8 centimeter så kan lakanet uppfattas som knöligt och att det inte ligger stilla.

Ska man gå till sängbutik för att köpa vattentäta underlakan?

Vattentäta underlakan är nästan lättare att hitta på nätet, då både utbudet och priserna kan vara mer förmånliga. Utbudet i butik kan vara mer begränsat både storlekar, kvalitet och pris, då dessa typer av underlakan inte säljs i lika stor utsträckning som vanliga bomullslakan.

Vilka fördelar finns det med vattentäta underlakan?

Fördelen med vattentäta underlakan är att du skyddar din bäddmadrass och säng från plötsliga olyckor vad gäller vätskor och smuts i sängen. Kroppsvätskor, morgonkaffet, småbarn är några av anledningarna till att använda ett vattentätt underlakan. Vissa bäddmadrasser idag är sk pikérade, vilket innebär att bäddmadrassen är genomsydd (som knappar). detta för att hålla stoppningsmaterialet på plats, men också få en mer omfamnad ytkänsla. En pickérad bäddmadrass kan du inte ta av tyget och tvätta om olyckan skulle vara framme. Ett vattentätt underlakan är den bästa försäkringen.

Finns det garanti på vattentäta underlakan?

Nej, någon garanti är det inte på vattentäta underlakan, men skulle det finnas brister eller fabrikationsfel på underlakanet, så bör man kontakta kundsupporten/återförsäljaren av produkten.

Måste jag använda madrasskydd och jag har ett vattentätt underlakan?

Av erfarenhet så rekommenderar vi alla att använda ett madrasskydd i sängen oavsett typ av underlakan. Madrasskyddet är en billig försäkring som skyddar din säng och förlänger livslängden på sängen. Så använd madrasskydd även om du använder vattentäta underlakan.

Fakta om vattentäta underlakan

Att välja rätt underlakan för din säng är inte bara en fråga om estetik; det handlar också om funktion och skydd. Vattentäta underlakan har snabbt blivit populära tack vare deras skyddande egenskaper. Låt KopSang.se, din sängexpert, vägleda dig genom fördelarna och övervägandena när du väljer det perfekta vattentäta underlakanet.

Fördelar med Vattentäta Underlakan:

  1. Skydd: Det mest uppenbara skälet att välja ett vattentätt underlakan är att skydda din madrass från vätskor. Detta kan vara särskilt värdefullt om du har små barn, husdjur eller bara vill förhindra skador från oavsiktliga spill.
  2. Hygien: Vätskor kan skapa en gynnsam miljö för bakterier och mögel. Ett vattentätt underlakan förhindrar att vätskor tränger in i madrassen, vilket hjälper till att hålla din säng fräsch och hygienisk.
  3. Längre Livslängd på Madrassen: Genom att förhindra fukt och vätskor från att tränga in i madrassen, kan du förlänga dess livslängd och hålla den i bästa skick längre.

Välja Färg på Ditt Vattentäta Underlakan:

  • Neutrala Färger: Färger som vit eller beige är klassiska val som passar i de flesta sovrum. Dessa färger kan dock vara mer benägna att visa fläckar från spill på ytan, även om de underliggande lagren förblir skyddade.
  • Mörkare Nyanser: Färger som grå eller svart kan vara bra för att dölja ytan fläckar, men kom ihåg att det viktigaste med ett vattentätt underlakan är dess funktion, inte nödvändigtvis dess utseende.
  • Mönster: Även om de flesta vattentäta underlakan är i enkla färger, finns det vissa med mönster. Ett mönster kan hjälpa till att dölja yta fläckar och ge lite extra stil till sängen.

Övriga Tips:

  • Material: Förutom att vara vattentäta bör underlakan vara andningsbara för att undvika en svettig känsla. Se efter underlakan som kombinerar vattentäta material med naturliga fibrer som bomull för bästa komfort.
  • Underhåll: Även om ditt underlakan är vattentätt, bör du tvätta det regelbundet för att hålla det rent och fräscht. Följ alltid tvättråden på produkten för bästa resultat.

Slutsats: Vattentäta underlakan är inte bara för dem med små barn eller husdjur. De erbjuder ett extra skyddslager som kan vara fördelaktigt för alla. Oavsett om du vill skydda din investering i en dyr madrass eller bara vill ha extra sinnesfrid, låt KopSang.se vägleda dig till det perfekta valet.