Hoppa till innehåll
Viking Beds Säng

VIKING SÄNGAR

Viking är en utav det bästa & äldsta sängtillverkarna i Sverige! Lär dig allt om Viking sängar & vart du kan köpa dem billigt online via oss.

Viking sängar

Helhetsbetyg:

4.5/5

Helhetsbetyg på Viking Beds

Viking Beds är en stolt och gammmal sängtillverkare från Sverige, och har tillverkat premium sängar lång tid. Vi ger dem nästan fullpott i betyg, då vi tycker dem har lyckats ta fram några utav branschens mest prisvärda premium sängar. Man har enligt oss lite lite kvar innan man är upp och tampas med andra premium tillverkare så som Hästens, AYA Of Sweden och Carpe Diem Beds. Men å andra sidan är man på flera sängmodeller löjligt prisvärda, vilket höjer vårat helhetsbetyg på Viking!

4.5/5
Sängmodeller från Viking Beds
Vår recension om Viking-Beds

KOMFORT

5/5

Vi tycker att Viking har som få andra tillverkare lyckats med att få till komforten i alla deras sängar, även då i deras lite billigare sängmodeller. Sedan så känns dem lite olika, vilket vi tycker är bra att inte alla känns lika. Deras billigare instegs-modeller har även dem avancerade pocketsystem, men känns ändå väligt robusta. Detta är en stor fördel för den som inte gillar känslan av en mjuk säng, men vill ha med sig komforten och följsamheten från det.

VIKING TALALAY LATEX BÄDDMADRASS

VIKING TALALAY LATEX BÄDDMADRASS

SÄNGSTOMME AV SVENSK GRAN

Gran i sängstommen på Viking Sängar

MATERIALVAL

4.5/5

Viking Beds jobbar med väldigt mycket naturmaterial i sina sängar, vilket är ett väldigt stort plus för dig som sängköpare. Du får både svala sängar, men också sängar som inte har massa allergener. Detta har man också certifikat för från några utav det allra svårate miljöcertifakten man kan få som tillverkare. Visst finns det tillverkare som har mera naturmaterial i sina sängar, men sett till priset är nog Viking top 3 sängtillverkarna på marknaden när det kommer till materialval kontra pris!

SÄNGUTBUD

5/5

Viking har ett otroligt stort sängutbud, där dem har många olika modeller oavsett om du skulle vilja köpa kontinentalsäng, ramsäng eller ställbara. Dem har också sängar i det flesta prisklasser där du hittar allt ifrån relativt billiga premiumsängar, hela vägen till otroliga lyxsängar. Vi saknar faktiskt inget i deras utbud av sängar, vilket man ofta gör på många tillverkare som blir experter på just en typ av prissegment.

DESIGN

5/5

Även här kammar Viking beds fullpott i betyg utav oss, för dem har nästan en säng för alla smaker. Dem har både många olika sängmodeller, många färger att välja på textilier, många gavlar och många sängben att välja på. Det ända som man på rak arm kan peka ut som inte finns något att välja på, är en eller flera sänggavlari Trä. Utöver detta kan du nästan helt obehindrat designa din Viking säng efter just dina behov och smak.

Fakta om Vikingsängfabrikat
En hantverkstradition från Småland

Viking Beds of Sweden är inte bara ett företagsnamn, det är en känsla, en kultur och en hängivenhet till kvalitet som spänner över generationer. Företaget, som har sina rötter djupt i Möbelriket, är en symbol för det småländska hantverksarvet. Med fabriken belägen i hjärtat av de småländska skogarna, närmare bestämt Ekenässjön, är det ingen överdrift att säga att varje säng som produceras här är en hyllning till det svenska hantverket.

Sömnen – Den småländska vägen

Redan från företagets begynnelse var passionen för att skapa den perfekta sängen tydlig. Viking Beds har alltid haft en kompromisslös inställning till kvalitet, vilket är förankrat i deras småländska identitet. För dem handlar det om att tillverka sängar som inte bara är sköna att sova i, utan även miljövänliga, återvinningsbara och estetiskt tilltalande. Varje säng representerar företagets hängivenhet till innovation, där klurighet kombineras med tradition för att uppfylla kundens förväntningar.

Att bygga den perfekta sängen

Viking Beds of Sweden tar tillvara på kunskap om material, anatomi, design och konstruktion. De har samlat de bästa inom dessa områden för att skapa en produkt som är mer än bara en möbel – den är en del av din livskvalitet. Företaget betonar vikten av att ha en nära relation mellan de olika teamen, vilket möjliggör snabb och effektiv produktutveckling.

En växande kunskapsresurs

Viking Beds strävar inte bara efter att vara bäst, de siktar på att ständigt förbättra sig. Genom kontinuerlig utbildning och kunskapsdelning utmanar de sig själva att sätta nya standarder i sängbranschen. Med två decennier i branschen är deras kompetens och erfarenhet en trygghet för kunden.

Miljömedvetenhet och lokal produktion

I en tid då hållbarhet är av yttersta vikt, står Viking Beds i frontlinjen med sina miljövänliga praxis. Genom att prioritera lokala underleverantörer och sträva efter att minska sin carbon footprint, överträffar de inte bara lagliga krav utan sätter en ny standard för hela industrin.

Ett företag med hjärta

Viking Beds of Sweden är inte bara ett företag, det är en familj. De värderar varje individ och ser olikheter som en styrka. Genom positiv feedback och uppmuntran skapar de en miljö där anställda känner sig värderade och motiverade att bidra till företagets framgång.

Slutsats

Viking Beds of Sweden är inte bara en sängtillverkare; de är bärare av en tradition, en kultur och en passion för kvalitet. Genom att kombinera traditionellt hantverk med modern innovation har de etablerat sig som en av de främsta i branschen. Oavsett om du söker komfort, design eller hållbarhet, erbjuder Viking Beds en produkt som uppfyller alla dina behov.