Hoppa till innehåll

120

Här kan du läsa om för och nackdelar med 120 sängar, och se alla sängmodeller som du kan köpa via oss med en bredd på 120 cm.

SÄNGAR MED 120 CM I BREDD SOM DU KAN KÖPA

Viking Saga Kontinentalsäng

Viking Saga Kontinentalsäng 210

Viking Ekerö Kontinentalsäng

Jensen Supreme Kontinentalsäng

Jensen Prestige Kontinentalsäng

24SJU Skymning Ramsäng

Carpe Diem Beds Malö Ramsäng

Carpe Diem Beds Koster Ramsäng

Ekens Element Ramsäng

Hästens Adjustable Ställbar Säng

Tempur North Luxe Ställbar Säng

Tempur Promise Plus Ställbar Säng

Ekens Essens Ställbar Säng

FAKTA OM SÄNGSTORLEKEN 120 CM PÅ BREDDEN

120 cm sängar, ibland refererade till som “twin” eller “small double”, har blivit alltmer populära för deras kompakta storlek kombinerat med extra utrymme för en bekväm sömn. De passar perfekt för enskilda användare som önskar mer rörelseutrymme eller till och med för par i trängre utrymmen. Men hur väljer man rätt modell ur det breda utbudet? Med min expertis från Kopsang.se är jag här för att hjälpa dig navigera i ditt val.

1. Utrymmesbedömning

  • Rummets storlek: Även om 120 cm sängar är kompakta bör du mäta ditt rum för att säkerställa att sängen passar harmoniskt med andra möbler och inte begränsar ditt utrymme för mycket.

2. Madrassens typ och komfort

  • Materialval: Skummadrasser kan vara bra för att forma sig efter kroppen, medan fjädrande madrasser ofta erbjuder bättre stöd och luftcirkulation.
  • Fasthet: Madrassens fasthet bör anpassas efter din sovposition och vikt. Prova flera varianter för att hitta den som känns bäst.

3. Sängens design och ram

  • Material: Trä ger en varm och hemtrevlig känsla, medan metallramar kan ha en mer modern känsla. Valet beror på ditt personliga estetiska tycke.
  • Förvaringsmöjligheter: En del 120 cm sängar kommer med inbyggd förvaring som lådor, vilket är praktiskt för mindre sovrum.

4. Längden på sängen

  • Många standardlängder fungerar för de flesta, men om du är särskilt lång kan du överväga en längre modell.

5. Budgetöverväganden

  • Sätt en budget, men tänk på att en kvalitetssäng är en investering. Ibland kan det vara värt att spendera lite mer för långvarig kvalitet och komfort.

6. Långvarig hållbarhet

  • En robust sängram och en kvalitetsmadrass kan hålla i många år. Leta efter garantier och kundrecensioner för att få en uppfattning om produktens hållbarhet.

7. Tillval och accessoarer

  • Bäddmadrasser, sänggavlar och andra tillbehör kan förhöja din sängupplevelse ytterligare.

Slutord: 120 cm sängar är den perfekta lösningen för de som söker mer utrymme än en standard enkelsäng men kanske inte har plats för en fullstor dubbelsäng. Med rätt val kan en 120 cm säng ge komfort, stil och praktisk funktionalitet i ditt sovrum. Ta dig tid att göra forskning, prova olika modeller och fatta ett beslut som passar både ditt utrymme och dina sovbehov.