Hoppa till innehåll
Ogland Logotyp

Ogland är en stor & välkänd premium tillverkare av påslakan, örngott & underlakan! Köp Ogland bäddtextilier billigast online här!

Fakta om Ogland

Ogland Sängkläder: Ett löfte om kvalitet, ekologi och ansvar

När vi talar om kvalitetsprodukter inom sängkläder, tänker vi ofta på komfort och design. Men för Ogland, en pionjär inom ekologiska sängkläder, är det så mycket mer än så. För dem innefattar kvalitet även människa, miljö och produkt. Låt oss dyka djupare in i Oglands filosofi och förstå varför de står ut i branschen.

Biodynamisk odling: Ett steg framåt från traditionell ekologi

Simon Olsson, grundaren av Ogland, har sina rötter i biodynamiskt jordbruk – den strängaste formen av ekologisk odling. Denna metod ser till att jordbruket anpassar sig till naturen istället för att tvinga naturen att anpassa sig till oss. Oglands leverantörer i Egypten använder denna teknik, vilket resulterar i bomullsprodukter som inte bara är ekologiska utan också hjälper till att bevara jorden och minska vattenanvändningen med 30-40%.

Giftfritt löfte

Det är ingen överraskning att Ogland undviker skadliga kemikalier, men vad som verkligen imponerar är deras engagemang att gå längre. De har bidragit till att förbjuda besprutning med farliga kemikalier över hela Egypten. Deras certifieringar från Demeter och GOTS säkerställer att varje produkt är fritt från dessa kemikalier.

Ett ansvarstagande varumärke

Socialt ansvar är inte bara ett modeord för Ogland. Med produktionen i Egypten sysselsätter de cirka 2000 personer och erbjuder tjänster som sjukvård, barnomsorg och utbildning för deras arbetstagare. Deras program för att utbilda unga flickor, som ofta förväntas arbeta istället för att gå i skolan, är särskilt prisvärt.

Ett engagemang för jämställdhet

I en värld där jämställdhet fortfarande är en kamp, har Oglands fabrik uppnått en balans mellan manliga och kvinnliga chefer. Denna insats har belönats med utmärkelser från UN Women och Världsbanken.

Excellence Collections: Kvalitet som är synlig

Oglands Excellence Collections erbjuder sängkläder av högsta kvalitet tillverkade av ekologisk Giza 86 bomull. Denna kollektion är ett bevis på Oglands engagemang för kvalitet, hållbarhet och mänskligt välbefinnande.

Ogland: Ett holistiskt tillvägagångssätt

Människa, miljö, produkt – dessa tre ord sammanfattar Oglands filosofi. Med ett ständigt fokus på hållbarhet, vare sig det gäller biodynamisk odling eller att erbjuda sjukvård till de anställda, sätter Ogland ständigt ribban högt för andra inom sängklädesbranschen.

Slutsats

Ogland är mer än bara ett sängklädesföretag; de är en rörelse. En rörelse som strävar efter att göra världen till en bättre plats genom sina produkter och sina värderingar. Genom att stödja Ogland stödjer du inte bara din egen sömnkomfort, utan även en ljusare, grönare och rättvisare framtid.