Hoppa till innehåll
Slät -sänggavel

KÖP SLÄT SÄNGGAVEL

En slät sänggavel är precis vad det låter som, en sänggavel som som inte har några knappar eller andra profiler i sig. Dessa brukar man köpa till sängar som man vill ska ha ett lite mer enkelt utseende. Nedan har vi listat släta sänggavlar som vi tycker är snygga men också billiga. Om du går ned längst på sidan hittar du en guide med vad du ska tänka på.

4

Släta sänggavlar

0

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

Vanliga frågor om släta sänggavlar

Här får du reda på det vanligaste frågorna om släta sänggavlar, och vad du ska tänka på när du köper en slät sänggavel.

KopSang Logo

Vad är en slät sänggavel?

En slät sänggavel är precis som det låter, en gavel utan några andra detaljer. Dessa är endast klädda med något tyg, utan knappar eller annat bös på dem. Ibland kan det sitta som små fickor på dem, som du kan lägga din mobil i under natten. Dessa kallas också oftast för släta sänggavlar.

Vilka nackdelar finns det med slät sänggavlar?

Först och främst så är dem kanske rent estetiskt inte lika snygga det släta sänggavlarna, men många gillar också utseendet på en slät sänggavel. Men oftast är dessa gavlar ganska hårda att luta sig emot, då dem inte heller är stoppade med mycket fluff. Så det är väll det två nackdelar som finns med att köpa en slät sänggavel.

Vad kostar en slät huvudgavel?

Priset på slät huvudgavel varierar en hel del i pris, och då främst på vilken storlek du väljer att köpa. Men köper du en 90 cm på bredden slät gavel till enkelsäng, så kostar en sådan ca 1000 kr och uppåt. Ska du ha för en dubbelsäng och behöver en på 180 cm i bredden, så börjar dessa på ca 2000 kr för det allra enklaste gavlarna.

Vilka fördelar finns det med släta sänggavlar?

När man pratar om fördelar med släta sänggavlar så är det främst två saker med dem som är fördel. det ena är naturligtvis priset då dem är betydligt mycket billigare än knappade huvudgavlar. Men dem drar också mindre damm till sig, och det dammet som hamnar på dem är enklare att ta bort än på en knappad gavel.

Vad du ska tänka på när du köper slät sänggavel?

Viktigast att tänka på när du köper en slät sänggavel är att du mäter innan, även om detta är förvisso viktigt för alla sänggavel typer. Det är otroligt trist att få hem sin sänggavel, för att sedan inse att den inte får plats under ett snedtak för att ta ett exempel. Och detta är inget du sedan kan returnera.

Behöver jag sätta fast min släta sänggavel i sängen?

Nej du ska inte behöva sätta fast din sänggavel i sängen, om det inte är så att du ska ha sängen mitt i ett rum. Ska du ha det så har du ingen vägg du kan stödja gaveln emot, och då måste du fästa den. Annars så är det bara att ställa din släta sänggavel mot den vägg den ska stå emot, och skjuta in sängen mot den.