Hoppa till innehåll
Knappad sänggavel till säng

KNAPPAD SÄNGGAVEL

Sänggavel med knappar är utan tvekan den överlägset mest populära typen utav huvudgavel idag. Du ser dem i heminredningstidningar, på bloggar och i filmer överallt idag. Nedan har du en lista på det snyggaste knappade gavlar vi har hittat på marknaden. Längst ned på sidan har du också en guide med bra saker att tänka på innan du köper en gavel.

8

Knappade sänggavlar

0

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

Vanliga frågor om knappade sänggavlar

Har du frågor och funderingar om knappade sänggavlar, så hittar du många bra svar om att köpa en knappad sänggavel.

KopSang Logo

Vad är en knappad sänggavel?

Knappad sänggavel eller knappad huvudgavel som dem också kallas för, är en sängggavel med massa knappar i sig. En del av dem har många knappar, medans andra har mindre antal knappar. Det som gemensamt mellan det olika är att alla är klädda med tyg som man fäster kanpparna på.

Vilka nackdelar finns det med knappad sänggavel?

Det finns framför allt 2 stycken nackdelar med att köpa sig en knappad sänggavel, där priset är en sådan. Knappade gavlar är betydligt svårare att göra, vilket också gör att dem kostar betydligt mer än släta huvudgavlar. Men dem är också lite svårare att få bort allt damm ifrån, framför allt i knapphålen där det samlas en hel del damm.

Vad kostar knappade sänggavlar?

Priset för en knappad sänggavel ligger på allt ifrån ca 2000 kr för en 90 cm på bredden, för en enkelsäng. Men dem kan också kosta 10.000 utan problem för en till dubbelsäng. Stor betydelse har naturligtvis vilket fabrikat den kommer ifrån, men rent generelt så kan du i vart fall räkna med ca 5.000 kr en gavel till en dubbelsäng.

Vilka fördelar finns det med knappad sänggavel?

Utöver den estetiska fördelen som många köper det knappade sänggavlarna för, så finns det egentligen inga riktiga fördelar. Dem ser helt enkelt mer välgjorda ut, och kan också ha mer fluff i sig så att dem blir aningen skönare att luta sig tillbaka emot. Men det är nog det ända fördelarna med knappad sänggavel.

Vad du ska tänka på när du köper knappad sänggavel?

Vi tycker det är viktigt att du har mätt i ditt rum innan du köper en knappad sänggavel. Tyvärr är det en del som gör missen att inte göra det, och får hem en knappad huvudgavel som inte får plats under snedtaket. Har du eller din partner svårt för damm, så ska ni ta er ordentlig funderare på om ni verkligen ska ha en knappad gavel som drar väldigt mycket damm till sig.

Kan man ha sängben på en knappad huvudgavel?

Ja det kan du ha på det allra flesta knappade huvudgavlarna, men tänk på att säga till om det när du köper sängen. Gör du det så kan du oftast få samma ben till en knappad huvudgavel som du får på sängen, vilket blir snyggare. Billigare knappade sänggavlar kan du oftast inte sätta sängben på.