Hoppa till innehåll
KopSang Logo

OM OSS KOPSANG.SE

På denna sidan kan du läsa lite om oss på KopSang.se, och varför vi valde att starta en helt egen jämförelse och test hemsida efter att vi avslutat våra karriärer som sängförsäljare.

Vanliga frågor tills oss på KopSang.se

Hemsidans syfte är helt enkelt att du på så enkelt vis som möjligt ska lära dig så mycket som möjligt om sängar och sömn. Fördelen för dig är att du får höra det från någon som har sålt billiga skräpsängar, till Hästens sängar för flera hundra tusen kronor styck. Vi har sålt det flesta sängfabrikaten på marknaden, och kan dem utan och innan helt enkelt.

Martin Elf - 8 års erfarenhet

Grundare av KopSang.se

Jag heter Martin Elf och har jobbat som sängförsäljare på både Sova och Sängjätten (SENG) i över 8 års tid inom båda dessa företag. Under denna tiden hjälpte jag kunder med att välja ut rätt säng efter kundens behov. Mycket utav det arbete jag gjorde gick ut på att berätta för kunder vilka fördelar och nackdelar olika sängar hade, men också hur stor betydelse det har med olika materialval.

Nu vill jag och min före detta kollega Mattias dela med oss utav alla dom kunskaper vi har om sängar, påslakan, kuddar, täcken och allt som har med sängar att göra. Vi har som mål att göra det enklare för dig som kund på nätet att välja ut bra säng. Så vi tar och testar sängar åt er, och sedan tar vi och ger sängarna de betyg vi tycker sängen förtjänar.

Grundare av KopSang.se

Mattias Burenlind - 10 års erfarenhet

Sängförsäljaren Mattias Burenlind

Jag heter Mattias Burenlind och har jobbat som sängförsäljare i över 10 års tid på Sova. Under min tid som sängförsäljare var jag både säljare och butikschef. Under dessa år var jag stationerad i Kungsbacka, Göteborg, Borås och Karlstad.

Under mina aktiva år som säljare, sålde jag sängar av  kända varumärken som Tempur, Hästens, Hilding Anders, Viking Beds, Carpe Diem Beds, Wonderland Beds, 24SJU, BED och Stjärnbädden Jag har god produktkunskap om mjukvaror i form av kuddar, täcken, bäddtextilier bland annat från ENGMO Dun, GANT, Lexington, Mille-Notti, MIMOU och Tempur. Jag har byggt upp en gedigen erfarenhet av samspelet mellan rätt säng, sömnlära, och ergonomi för den enskilda individens behov. 

Min och Martins tanke med den här sidan är att vägleda dig rätt i sängdjungeln, oavsett om det handlar om ett nytt lakan, ny kudde, eller investering i en ny säng.


Sängförsäljaren Mattias Burenlind

Hur många är vi som jobbar med KopSang.se?

Just nu är vi två stycken före detta sängförsäljare som delar med oss utav våra kunskap inom sängar och sömn. Vi är alltid intresserade av fler skribenter som kan tillföra bra information om de sängar vi skriver om. Dock så är det ett måste att den som vill ansluta till vårat team har sålt sängar på riktigt.

Kan man köpa test av sängar utav oss?

Nej absolut inte, vi är emot den formen utav test. Testet kan helt enkelt inte bli oberoende då samma person ska testa säng åt den som betalar deras lön. Risken för jäv är otroligt stor, och enligt oss är detta inte ett seriöst sätt att ta sig an uppgiften. Vi är kanske den enda helt oberoende rösten online när det kommer till sängar.

Vilken säng sover vi själva i?

Just nu så sover vi i Carpe Diem Beds (Saltö), och i Tempur (North), naturligtvis ställbara båda sängarna. Detta är också bland marknadens bästa sängar, vilket det allra flesta sängförsäljarna ute på marknaden hade bekräftat. Nästa säng blir ombytta roller för oss troligtvis.

Räcker det inte med det sängtestnings sidor som finns?

Det sängtestningssidor som finns idag tycker vi har helt fel ingångspunkt helt enkelt. Dessa "testinstitut" kan inget om sängar och sömn, utan snarare om hur man testar hur hållbart ett material är. Det är inte det viktigaste hur länge sängen håller menar vi, utan hur kan rätt säng för just DIG ge dig den komfort din kropp behöver under lång tid?

Kan man köp säng utav oss?

Våran tid som sängförsäljare är över, och vårat intresse ligger helt enkelt inte idag i att kränga så många sängar som möjligt, utan vi vill hjälpa och vägleda dig som skall investera i en ny säng och därmed bättre sömn. Vi vill bara vara en neutral röst som ger ris och ros på det sängar som behöver det. Att då sälja sängar samtidigt vore helt fel, och hade skapat en jäv situation från våran sida.

Vill du komma i kontakt med oss på KopSang.se?

Vi på Sängar.com kan hjälpa er att släcka några av de funderingar du kanske har om sängar, hör då bara av dig till oss via våran kontaktsida. Vi försöker att besvara alla det frågor vi får inom 24 timmar. Vi gör detta ideellt, så viss hänsyn av svarstid uppskattas utav oss.