Hoppa till innehåll
AYA of Sweden - AYA 2 Bästa premium säng

Kontinentalsängar är utan tvekan en av de mest populära sängmodeller i nuläget och det finns goda anledningar till detta. Här kan du läsa om vad du ska tänka på när du ska köpa en ny kontinentalsäng och vart du hittar billiga kontinentalsängar på nätet.

Dessa kontinentalsängsfabrikat har vi testat

70

Testade kontinentalsängar

10

Testvinnande sängar

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

Bäst i test vinnare – Kontinentalsängar

Bäst kontinentalsäng- AYA 02

Vi tycker naturligtvis att AYA är den bästa kontinentalsängen på marknaden just nu, och anledningen till att vi har valt AYA 02, och inte AYA 04 som bäst kontinental är att vi tycker den är billigare, men fortfarande nästan samma otroliga premiumkänsla och komfort som du får i AYA 04. För dig som som vill ha både otrolig komfort, men också marknadens mest instagramvänliga säng, så kommer du inte hitta en bättre kontinentalsäng.

Det är svårt att i ord beskriva känslan som man får när man lägger sig i en AYA säng, oavsett vilken du än väljer. Så vi rekommenderar alla att åka till en SENG butik, alternativt Care Of Beds i Örebro om man bor i närhenetn av där och testar sängen. För dig som vill ha en komfort och design som ingen annan sängtillverkare kan bräcka, är detta sängen för dig helt enkelt. Du får en omfattande garanti på sängen, Svensk design (tillverkad i Lysekil), och en prislapp som ligger trots allt en bra bit under mer kända varumärken så som Hästens & Carpe Diem Beds. 

Bästa kontinentalsängen för magliggare

Att hitta den rätta sängen när man föredrar att sova på magen kan vara en utmaning. Men sökandet är över. Emma Diamond Kontinentalsängen är här för att erbjuda en ouppnåelig nivå av komfort och stöd för alla magliggare. Här är några anledningar till varför den är det bästa valet:

Emma Diamond Kontinentalsängen har anpassats för att erbjuda perfekt stöd till magliggare, vilket minimerar belastningen på rygg och nacke. Dess avancerade konstruktion gör att den anpassar sig efter din kropp, vilket ger en bekväm och avslappnande sömnupplevelse varje natt.

Denna kontinentalsäng är byggd med material av högsta kvalitet, som garanterar en lång livslängd och hållbarhet. 

Bästa mjuka kontinentalsängen 

De som föredrar mjuka sängar vet att kvalitet och komfort går hand i hand. Carpe Diem Beds har skapat en kontinentalsäng som inte bara är mjuk, men också lyhörd för dina kroppens unika konturer. Låt oss ta en titt på några av de egenskaper som gör denna säng till en dröm för alla sömnälskare:

Carpe Diem Beds är känt för att skapa sängar som är en synonym med lyx och komfort. Deras Sandö Kontinentalsäng är inget undantag. Det är en säng där varje detalj har utformats för att ge en sömlös och förtrollande sömnupplevelse.

Det som verkligen gör denna säng till marknadens mjukaste är dess förmåga att erbjuda en omslutande känsla som får dig att känna som om du svävar på moln. Den flexibla men stödjande strukturen säkerställer att du är inbäddad i komfort från det ögonblick du lägger dig.

När du väljer en Carpe Diem Beds Sandö Kontinentalsäng, väljer du inte bara en säng, utan en livsstil. En livsstil som uppmuntrar god hälsa genom en god natts sömn, varje natt.

Bästa kontinentalsäng för dig med artros

Tempur har sedan länge varit en ledande aktör på marknaden när det gäller att erbjuda innovativa sänglösningar. Deras senaste skapelse, Tempur Promise Kontinentalsäng, har tagit detta ett steg vidare genom att erbjuda en säng som kombinerar komfort med den nödvändiga stödet som personer med artros behöver. Låt oss ta en närmare titt på varför denna säng är det bästa valet för dig med artros:

En av de mest framstående egenskaperna hos Tempur Promise Kontinentalsäng är dess förmåga att avlasta tryck på kroppens viktigaste punkter. Detta är en vital aspekt för dem med artros, då det hjälper till att minimera smärtan och obehaget som ofta uppstår under natten.

Denna kontinentalsäng är utrustad med Tempurs patenterade material som anpassar sig efter din kroppsform, och ger därmed en individuellt anpassad stöd natt efter natt. Detta bidrar till att skapa en mer harmonisk sömnupplevelse, där du vaknar upp med mindre värk och stelhet.

Bästa tryckavlastande kontinentalsängen 

Tempur North Kontinentalsäng erbjuder en nivå av komfort som är praktiskt taget oslagbar. Efter att ha prövat och jämfört olika sängar genom åren, kan jag med säkerhet säga att Tempur North står ut som en klar vinnare, tack vare dess avancerade teknik och skräddarsydda komfort. Låt oss ta en titt på några av dess framstående egenskaper:

Denna säng är konstruerad med en oöverträffad tryckavlastningsteknologi som ger en jämn fördelning av trycket över hela kroppen. Det innebär mindre värk och stelhet på morgonen, och en djupare och mer återhämtande sömn varje natt.

Tempur North Kontinentalsäng är utrustad med ett premium minneskum som anpassar sig perfekt till din kropp. Detta erbjuder en skräddarsydd sovupplevelse, där sängen omfamnar din kropps konturer och stöder dig där du behöver det mest.

Bästa kontinentalsäng för dig med diskbrock

Tempur North Kontinentalsäng är en säng som utmärker sig i många aspekter, och här är några av de anmärkningsvärda egenskaperna som gör den till det bästa valet för personer med diskbråck:

Diskbråck kräver en säng som erbjuder utmärkt stöd för ryggraden, och detta är precis vad Tempur North Kontinentalsäng levererar. Dess unika uppbyggnad säkerställer att din rygg får det stöd den behöver, vilket hjälper till att förebygga och lindra ryggsmärtor.

Denna säng är konstruerad med en avancerad tryckavlastande teknologi som ser till att din kroppsvikt fördelas jämnt över hela madrassen. Det minskar trycket på känsliga punkter, vilket är av yttersta vikt för personer med diskbråck.

Tempur North Kontinentalsäng erbjuder en härlig balans mellan mjukhet och stöd. Madrassen anpassar sig efter din kropps konturer, vilket ger en individuellt anpassad sovupplevelse varje natt.

Bästa kontinentalsängen för dig med skolios

Säga vad man vill, men när det gäller att erbjuda ett avslappnat och smärtfritt nattliv för de med skolios, går inget upp mot Emma One Kontinentalsäng. Här är några av de egenskaper som gör det till det bästa valet:

Emma One Kontinentalsäng är designad med ett unikt stödsystem som omfamnar kroppens naturliga kurvor, vilket är av yttersta vikt för personer med skolios. Den erbjuder en jämn fördelning av trycket över hela ytan, vilket minimerar påfrestningar på ryggraden.

Det som verkligen får Emma One att stå ut är dess förmåga att anpassa sig efter varje individs unika konturer och behov. Det betyder att du kommer att uppleva en personanpassad komfortnivå som hjälper till att lindra smärta och obehag associerat med skolios.

Tack vare dess överlägsna konstruktion och innovativa design, är Emma One Kontinentalsäng din biljett till en god natts sömn, varje natt. Det gör det enklare att somna, stanna i djupsömn, och vakna upp känslan fräsch och återställd, oavsett dina ryggproblem.

Bästa kontinentalsängen för dig som är varm

Hästens Maranga är inte bara en säng, det är en investering i en bättre och svalare sömnkvalitet. Här är några av anledningarna till varför det är det bästa valet för dig som tenderar att bli varm på natten:

Hästens har en lång tradition av att använda naturliga och andningsbara material. Maranga Kontinentalsäng är inget undantag. Den är tillverkad med en kombination av hästtagel, ull och bomull, som är kända för sina utmärkta temperaturreglerande egenskaper.

Maranga Kontinentalsäng är utrustad med en innovativ konstruktion som främjar optimal luftcirkulation. Den väl genomtänkta designen garanterar att du inte blir för varm, tack vare de öppna fjäderkärnorna som tillåter en fri passage av luft genom sängen.

En annan fördel med Maranga är dess förmåga att effektivt reglera fukt. De naturliga materialen arbetar tillsammans för att absorbera och avdunsta fukt, vilket bidrar till en sval och bekväm sömnupplevelse.

Bästa hårda kontinentalsängen

24SJU Viken Plus Kontinentalsäng skiljer sig ut med sin robusta konstruktion, som ger en stabil och fast stöd. Den är idealisk för dig som föredrar en säng som ger bra stöd till ryggraden, vilket kan bidra till att förebygga ryggsmärtor och andra muskuloskeletala problem.

Att välja en hård kontinentalsäng som Viken Plus kan ha flera fördelar, inklusive:

  1. Förbättrad Ryggstöd: En fastare säng kan ge bättre stöd till ryggraden, vilket hjälper till att hålla den i en neutral position under sömnen.
  2. Bättre Cirkulation: För vissa kan en fastare säng underlätta bättre blodcirkulation genom att fördela kroppsvikten jämnt över madrassen.
  3. Lång Livslängd: Hårda sängar tenderar att ha en längre livslängd jämfört med mjukare alternativ, vilket betyder att din investering kommer att vara väl skyddad över tiden.

Bästa kontinentalsängen för dig som är gammal

Hilding Original Kontinentalsäng tar komfort till en ny nivå. Den är skapad med ett lager av mjuk och behaglig stoppning som kramar om din kropp, samtidigt som den ger det nödvändiga stödet för att garantera en god natts sömn. Denna kontinentalsäng har en stabil struktur som säkerställer att du får rätt stöd där det behövs mest, speciellt när det kommer till att avlasta trycket på kritiska punkter som höfter och axlar, vilket är av största vikt för äldre användare.

För äldre individer kan det vara en utmaning att ta sig in och ut ur sängen. Tack vare dess väl utformade höjd och stabilitet, gör Hilding Original Kontinentalsäng det enklare för dig att börja och avsluta din dag med lätthet och självständighet.

Med åldern kommer olika behov och preferenser. Hilding Original Kontinentalsäng ger dig möjligheten att anpassa din sömnupplevelse med olika komfortzoner och fasthetsgrader, så att du kan skapa en säng som är unikt anpassad till dina behov.

RELATERADE ARTIKLAR

Vanliga frågor om kontinentalsängar

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om kontinentalsängar, och vad man ska tänka på vid köp av en kontinentalsäng.

KopSang Logo

Vad är en kontinentalsäng?

En kontinentalsäng är den typ av säng som det flesta refererar till som dubbelsäng, men det har har faktiskt ingenting och göra med om det är en dubbelsäng eller enkelsäng. Den ända skillnaden mellan en kontinentalsäng och en ramsäng, är att du ovanpå ramsängen lägger en plymå (mittendelen).

Vilka nackdelar finns det med kontinentalsängar?

Kanske största nackdelen med att köpa kontinentalsäng är att det kan bli guppigt i sängen, framför allt om det är en billigare kontinentalsäng. Detta beror på att om den ena vänder på sig, så rör sig hela sängen. Detta uppstår pga utav att båda två ligger på samma ligg yta.

Vad kostar en bra och billig kontinentalsäng?

Ska du ha något som håller i mer ett par år måste du åtminstone köpa en kontinentalsäng för över 15.000 kr, och är det gavel med i priset bör du lägga på ytterligare ca 5000 kr till. Så vi brukar säga att du kan få en bra och billig kontinentalsäng med gavel för så lite som ca 20.000 kr, om varumärke inte är så viktigt för dig.

Vilka fördelar finns det med kontinentalsängar?

Den största fördelen med kontinentalsängar är att du slipper skarven som annars uppstår i mitten om du sätter ihop två ramsängar, till en stor dubbelsäng. Tack vare plymån på en kontinentalsäng, får du en hel ligg yta. Vanligtvis får du också en mjukare och följsammare säng med kontinentalsäng.

Vad du ska tänka på när du testar kontinentalsängen?

När du testar kontinentalsäng ska du kolla så att du kommer ned med axlar och höfter i sidorläge, och skuldror och rumpa i ryggläge. Detta gör att du får bra stöd i din kontinentalsäng. Men kolla också så att sängen inte är allt för guppig när den ena vänder sig i sängen, detta är ett vanligt problem bland billiga kontinentalsängar.

Hur länge håller en kontinentalsäng?

Normalt sett så håller en kontinentalsäng som kostat under 15.000 inte mer än i några år, medans det över har kanske upp till 10 år i bästa fall. Vill du ha en säng som håller i 15 år och uppåt behöver du snarare ligga på över 30.000 kr minst. Bra sängar kostar inte 10.000 kr vilket många idag tyvärr tror.

Vad är en bra garantitid på en kontinentalsäng?

Till och börja med när man pratar om garantier inom sängar, så ska man veta om det att dem är ganska missvisande. Tyvärr så förväxlar det flesta garantin för rambrott och fjäderbrott, och tror att det är den som är viktig. På en kontinentalsäng så är den bästa garantin den som ger garanti på sättningar (gropar i sängen). 5 år på en sådan är bra, men du kan också få upp till 10 år hos tillverkare så som Tempur.

Ska man gå till sängbutik för att test kontinentalsäng?

Vi rekommenderar all att alltid besöka en sängbutik om man kan det, där får du hjälp utav utbildade sängspecialister som kan hitta en perfekt kontinentalsäng efter just dina behov. Det tar oftast 1-2 timmar att tillsammans med en sängexpert välja ut en riktigt bra kontinentalsäng, som ni kommer vara nöjda med i många år.

Kan man köpa kontinentalsäng utan sänggavel?

Det brukar inte vara några problem att köpa en kontinentalsäng utan gavel, även om många erbjudanden är just med en gavel till sängen. Oftast kan du kohandla lite med sängförsäljaren, och be om lite avdrag på priset, eller välja lite nya lakan och påslakan istället för en gavel som du inte behöver.

Vart köper man den billigaste kontinentalsängen?

Vart köper man den billigaste kontinentalsängen? Vad är viktigast, att du lyckas hitta det billigaste alternativet eller den säng som kommer att garantera dig bäst sömn till lägst pris? Var klok och se bortom enbart priset. Varför skall du investera i en ny säng? För att den är uttjänt, du sover dåligt eller för att du bara vill ha en snygg säng till lägst pris? Det avgörande svaret i slutändan är, den säng som får dig att längta tills läggdags de närmsta 10 åren. Idag ses det som normalt att sova "okej", att sova fantastiskt vore väl något som både unga som gamla är värda!

Vart kan man köpa delar till kontinentalsängar?

att köpa nya delar till en gammal kontinentalsäng kan vara lite klurigt, då sängtillverkare tenderar att byta ut modellerna vart 5-10 år ungefär. Det du kan göra som också är det vanligaste som man köper om man ska byta ut en del på en kontinentalsäng, är att byta ut plymån på sängen. Besök din lokala sängbutik för mera info!

Vilken fasthet ska jag ha på en kontinentalsäng?

När du ska välja fasthet på en kontinentalsäng, så ska du helst besöka en fysisk butik, där dem kan hjälpa dig med att välja ut rätt fasthet i sängen åt er. Men normalt sett så brukar man säga medium upp till 70-75 kr, och över det så ska du ha en fast säng. Men detta är inte helt säkert, beroende på kroppsform också!