Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

KÖP PERCALE PÅSLAKAN

Percale påslakan är mångas favoriter när det kommer till sängkläder. Vi har gjort ett bäst i test med en testvinnare utav bästa percale sängkläderna, men också lagt in flera stycken andra percale påslakanset som vi tycker är snygga. Vill du lära dig mer om vävtekniken som används när man tillverkar percale påslakan, så finner du det i botten utav denna sidan.

12

Percale påslakan

1

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

Vanliga frågor om percale påslakan

Har får du svar på de absolut vanligaste frågorna som handlar om percale påslakan, och vad man ska tänka på vid köp av ett påslakan i percale.

Kopsang.se-Logga

Vad är ett percale påslakan?

Tufskavsbindning är det vävsätt där bomullstråden vävs med en tråd över och en under, vilket ger en krispig och fantastisk sval känsla i tyget. För att påslakanet skall få kallas percale, måste trådtätheten vävas med minst 200 trådar per kvadrattum.

Vilka nackdelar finns det med percale påslakan?

Det finns egentligen inga direkta nackdelar med Percale påslakan. Fördelarna väger över om man satsar på att investera i ett bra percale påslakan som består av 100% finkammad ekologisk bomull, med 200 trådar. Väljer du ett percale med en något billigare bomullskvalitet, så är livslängden möjligtvis något kortare samt att känslan är något enklare.

Vad kostar ett bra percale påslakan?

Hos många återförsäljare av percale påslakan, så brukar dessa säljas som ett set, påslakan inkl. örngott, i standardmått: 150x210 cm, 50x60 cm. I dubbelset är måttet 220x220 cm, 2x50x60 cm. Priserna kan variera mycket beroende på varumärke och kvalitet, men från 199 kr upp till 2.990 kr är inte ovanligt.

Vilka fördelar finns med ett percale påslakan?

Fördelarna med percale påslakan är, att det är det svalaste påslakanet på marknaden. har man problem med att det är för varmt när man sover, så kan vi varmt rekommendera att investera i ett svalt och krispigt påslakan i percale. Ett percale påslakan i bra kvalitet, har en fantastisk livslängd som garanterat kommer att ha "nykänsla" i många år framöver.

Vad du ska tänka på när du köper ett percale påslakan?

Välj ett percale påslakan som är av 100% finkammad bomull, ekologiskt odlad och GOTS-certifierad. (Global Organic Textile Standard) Global organic Textile Standard innebär att produkten är garanterat ekologiskt framställd genom hela tillverkningsprocessen och utan skadliga kemikalier. Även arbetsförhållandena i fabrikerna är garanterat säkra och rättvisa enligt certifikatet.

Hur länge håller ett percale påslakan?

Ett percale påslakan av bra kvalitet kommer du att sova gott i under många år. Samma "nykänsla", krispiga, svala hotellkänsla garanteras om du sköter ditt påslakan rätt. Följ tvättråden och undvik med fördel sköljmedel. Mangla gärna percalen för att få den riktiga hotellkänslan.

Finns det garanti på percale påslakan?

Nej, som på andra bäddtextil så lämnas ingen garanti på percale påslakan, men behåll kvittot och kontakta den butik eller onlineshop som varan är köpt i så är det inte omöjligt att reklamera varan om något skulle vara fel.

Ska man gå till en sängbutik för att köpa percale påslakan?

Om du gärna vill känna på kvaliteten så kan det vara en god idé att besöka en fysisk butik. Utbudet av percale påslakan i fler mått, kvaliteter, nya kollektioner, kampanjerbjudanden är oftast större hos återförsäljare på nätet. Dock kan leveranstiden vara något längre, samt att en kostnad för frakt kan tillkomma.

Är en percale svalare än en satin?

Ja, percalen är svalare än satin. Detta beror på satin har ett tätare vävsätt och trådtätheten är betydligt tätare än hos en percale. Att trådtätheten är glesare hos percale leder till att det skapas "luftkanaler" mellan trådarna och därmed transporteras luften bort lättare.

Vart köper man billigast percale påslakan?

Percale påslakan finns i de flesta sovrums eller möbelbutikers sortiment. Även på nätet kan du hitta bra percale påslakan till fina kampanjerbjudanden.

Vart köper man percale påslakan i premiumkvalitet?

Percale påslakan i premiumkvalitet hittar du i välsorterade sängbutiker men också i sängåterförsäljares breda utbud på nätet.

Om jag är väldigt varm på nätterna, räcker ett percale påslakan?

Det är helt olika från person till person.Hos vissa räcker det med att investera i ett svalt percale påslakan, men vår rekommendation är att även skaffa ett underlakan och örngott i samma kvalitet. Välj även ett svalare täcke till exempel silkestäcke.

Vanliga frågor om kontinentalsängar

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om kontinentalsängar, och vad man ska tänka på vid köp av en kontinentalsäng.

Kopsang.se-Logga

Vad är en kontinentalsäng?

Vilka nackdelar finns det med kontinentalsängar?

Vad kostar en bra och billig kontinentalsäng?

Vilka fördelar finns det med kontinentalsängar?

Vad du ska tänka på när du testar kontinentalsängen?

Hur länge håller en kontinentalsäng?

Vad är en bra garantitid på en kontinentalsäng?

Ska man gå till sängbutik för att test kontinentalsäng?

Kan man köpa kontinentalsäng utan sänggavel?

Vart köper man billigast kontinentalsängar?

Vart kan man köpa delar till kontinentalsängar?

Vilken fasthet ska jag ha på en kontinentalsäng?