Hoppa till innehåll
Linum

LINUM SÄNGTILLBEHÖR

Linum är en stor & välkänd premium tillverkare av prydnadskuddar och överkast till sängar! Köp Linum sängtillbehör billigt här!

Fakta om Linum

Linum Design är inte bara ett varumärke; det är en institution inom textilindustrin som står för tradition, hållbarhet och tidlös skönhet. Inspirerade av den svenska naturen och den nordiska estetiken, designar Linum produkter som föräras i hem över hela världen.

Historien om Linum

Linums historia är en berättelse om visioner, vänskap och hängivenhet till hantverket. Grundaren, Sven Kempe, tog sin första kontakt med varumärkets vävningstradition under en resa till Indien 1966. Det var där han mötte två ambitiösa bröder med en passion för textilier. Denna internationella vänskap och gemensamma värderingar kring kvalitet, hållbarhet och produktion ledde till etableringen av Linum. Ett märke som idag är känt för sina exklusiva textilier som älskas av generation efter generation.

Svensk Natur, Tidlös Skönhet

Genom att ta inspiration från den svenska naturen och vårt kulturella arv, skapar Linum mönster som är unika i sitt slag. Med en bestämd färgpalett, kan en produkt från dagens kollektion matcha en produkt som tillverkades för flera decennier sedan. Detta tidsöverskridande utseende är vad som gör Linums produkter så eftertraktade, från bordsdukar till kuddfodral, alla hålls i så hög kvalitet att de kan gå i arv från en generation till nästa.

Linum och hållbarhet

Men det är inte bara design som sätter Linum i en klass för sig själv; deras engagemang för hållbarhet skiljer dem verkligen från mängden. Samarbetet med huvudleverantörer i Indien bygger på gemensamma värderingar kring kvalitet och produktion. Dessa leverantörer är stolta över att vara certifierade inom områdena miljö, mänskliga rättigheter och humanekologi.

För att säkerställa att de alltid uppfyller de högsta standarderna för hållbarhet, arbetar Linum också med tredje parts certifieringar som ISO 14001, Gots, BSCI och många fler. Genom att minska överproduktion och främja långsiktig användning av deras produkter, siktar Linum på att skapa en mer hållbar framtid för vår planet.

Logistik och ansvar

När det kommer till logistik prioriterar Linum alltid kortaste möjliga transportsträcka för sina produkter. Med hjälp av tredjepartslogistikföretag skeppas produkter med båt från Indien och lastbil från Litauen och Danmark. Dessutom är Linum aktivt engagerad i förpackningsinsamling och rapportering i många europeiska länder, vilket visar deras engagemang för miljön på varje steg av deras produktion och leveranskedja.

Slutord

Linum Design representerar det bästa av svensk design, kvalitet och hållbarhet. Genom att kombinera traditionellt hantverk med moderna metoder och standarder, skapar Linum tidlösa produkter som är älskade av många och kommer att vara det för kommande generationer.