Hoppa till innehåll
Ställbar säng 24sju

Ställbar säng eller justerbar säng som många också kallar det för, är sangbranschens lyxigaste typ av säng. Med en oslagbar komfort som du alltid kan ställa in efter dina behov för dagen, kan du vara säker på att du alltid kommer få bästa möjliga sömn och återhämtning efter en natt i den ställbara sängen. Se våra rekommendationer på ställbara sängar.

Dessa ställbar-sängfabrikat har vi testat

30

Testade ställbara sängar

10

Testvinnande sängar

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

Bäst i testvinnare – Ställbara Sängar

Bästa ställbara sängen

Tempur North är inte bara en säng; det är en revolution inom sömnvetenskap. Den ställbara funktionen gör att du kan anpassa sängen efter dina individuella behov, vilket ger en sömnupplevelse som är både skräddarsydd och oöverträffad i komfort.

Tempur North har inte sparat på krutet när det gäller teknologi. Med dess innovativa fjärrkontroll kan du enkelt justera sängens position för optimal komfort och stöd, vare sig du vill läsa en bok, titta på TV eller bara vill hitta den perfekta sovpositionen.

Tempur är känt för sin användning av premiummaterial, och North är inget undantag. Den innehåller minnesskum av hög kvalitet som anpassar sig efter din kroppsform, vilket ger en känsla av viktlöshet och ultimat avslappning.Förutom dess funktionella fördelar, erbjuder Tempur North också en sofistikerad och modern design som kompletterar varje sovrum. Dess eleganta linjer och neutrala färgpalett gör att den passar perfekt i en mängd olika inredningsstilar.

Bästa mjuka ställbara sängen 

Carpe Diem Beds Marstrand levererar en sömnupplevelse som är både lyxig och bekväm. Den mjuka känslan är perfekt för dem som föredrar en säng som omfamnar dem med en kramliknande känsla, vilket erbjuder en himmelsk komfort genom hela natten.

Marstrand ställbar säng är utrustad med avancerad teknologi som möjliggör enkel justering av sängpositionerna. Vare sig du vill läsa, titta på TV eller helt enkelt hitta den mest bekväma positionen för en god natts sömn, ger detta system dig fullständig kontroll över din komfort.

Utöver sin oöverträffade komfort, står Marstrand sängen ut även med sin eleganta design och högkvalitativa material. Det estetiskt tilltalande utseendet och den fina finishen gör att den blir en utsökt tillägg i vilket sovrum som helst, samtidigt som den erbjuder år av pålitlig tjänst.

Bästa ställbara säng för dig med artros

Tempur Promise Plus SmartCool utmärker sig genom att erbjuda en exceptionell nivå av tryckavlastning, vilket är av yttersta vikt för personer med artros. Sängen anpassar sig mjukt efter din kropps konturer, minskar trycket på ömma leder och hjälper dig att hitta den mest bekväma sovpositionen.

En av de mest imponerande egenskaperna hos denna säng är SmartCool teknologin. Den arbetar aktivt för att reglera temperatur och fukt, skapar en sval och behaglig sovmiljö varje natt. För de med artros, som ofta kan uppleva nätter med ökad värme och svettningar, är detta en viktig faktor som bidrar till en ostörd sömn.

Det som verkligen gör denna säng unik är dess ställbara funktioner. Med ett enkelt knapptryck kan du justera sängens position för att lindra smärta och obehag som orsakas av artros. Den flexibla designen gör det möjligt att hitta den perfekta vinkeln som ger optimalt stöd för rygg och leder.

Bästa tryckavlastande ställbara säng 

Tempur North Luxe Ställbar Säng skiljer sig ut med dess fantastiska förmåga att avlasta tryck på kroppens mest kritiska punkter. Tack vare Tempurs unika material och konstruktion, kan du vara säker på att du får en säng som minskar trycket på din rygg, axlar och höfter, vilket bidrar till en mer avslappnad och smärtfri sömn.

Den ställbara funktionen är en verklig game-changer. Den ger dig möjligheten att enkelt justera sängens position för att möta dina unika behov och preferenser. Oavsett om du vill läsa, titta på TV eller helt enkelt hitta den mest bekväma positionen för sömn, har du full kontroll med Tempur North Luxe.

Tempur North Luxe är inte bara en säng; det är en revolution inom sömnteknologi. Med sin avancerade design och kvalitetsmaterial, erbjuder den en sömnupplevelse som är både lyxig och återställande. Den intelligenta konstruktionen säkerställer att du alltid får rätt mängd stöd och komfort, vilket gör att du vaknar upp känns utvilad och förnyad varje morgon.

Bästa ställbara säng för dig med diskbrock

För de som lider av diskbrock är rätt stöd och komfort avgörande. Tempur Promise Plus Ställbar Säng levererar på detta genom sin innovativa teknologi och design som anpassar sig efter din kropps unika konturer. Detta säkerställer att ryggraden förblir i en neutral position, minskar trycket på diskarna och förebygger smärta och obehag.

Denna sängs justerbara funktion är en verklig välsignelse för personer med diskbrock. Du kan lätt ändra sängens position för att uppnå den optimala vinkeln för lättnad och komfort. Detta är inte bara en lyx, utan en nödvändighet för att underlätta en god natts sömn och främja en hälsosam ryggrads hälsa.

Denna säng är mer än bara en plats att vila; det är en investering i din hälsa. Med dess varaktiga kvalitet och överlägsen komfort, är Tempur Promise Plus den typ av säng som kommer att vara en följeslagare i många år framöver, stödjer din rygg och hjälper till att förebygga de vanliga besvären associerade med diskbrock.

Bästa ställbara sängen för dig med skolios

Personer med skolios behöver en säng som erbjuder individanpassat stöd. Tempur Promise Plus levererar detta genom sin förmåga att anpassa sig efter din kropps unika konturer, vilket ger nödvändig lättnad på de områden där det behövs mest. Dess dynamiska struktur möjliggör en anpassad sömnupplevelse varje natt.

Denna ställbara säng är inte bara en lyx, utan en nödvändighet för den som lider av skolios. Med möjligheten att justera sängens position enkelt, kan du hitta den mest komfortabla positionen som minskar påfrestningen på din ryggrad, vilket är av yttersta vikt för en god natts sömn.

Tempur Promise Plus erbjuder en oöverträffad nivå av tryckavlastning tack vare sin avancerade teknologi och materialval. Det här betyder att du kommer uppleva mindre smärta och obehag när du sover, vilket är en viktig faktor för de med skolios.

Bästa ställbara sängen för dig som är varm

Det som verkligen gör Hästens Adjustable till en vinnare är dess användning av naturliga material. De lyxiga, men samtidigt andningsbara materialen, säkerställer att du får en sval och komfortabel sömn, även under de varmaste nätterna. De fina naturliga fibrerna möjliggör en kontinuerlig luftcirkulation, vilket hjälper till att reglera din kroppstemperatur effektivt.

Som namnet antyder, erbjuder denna säng fantastiska justerbara funktioner som låter dig hitta den perfekta sovpositionen. Detta är inte bara bra för din rygg och hållning, utan det kan också vara ett verktyg för att hålla dig sval, då du enkelt kan justera sängens höjd för att främja en bättre luftcirkulation.

Oavsett om det är en varm sommarnatt eller en kylig vinternatt, garanterar Hästens Adjustable att du får en god natts sömn. Dess unika konstruktion anpassar sig efter de olika säsongerna, så att du kan njuta av en frisk och förfriskande sömn året runt.

Bästa hårda ställbara sängen

24SJU Månsken Plus är designad med en fast madrass som erbjuder oöverträffat stöd, särskilt för personer som föredrar en hårdare liggyta. Dess robusta konstruktion ser till att din ryggrad behåller en neutral position under hela natten, vilket minskar risken för ryggsmärtor och andra relaterade problem.

Denna ställbara säng erbjuder ett dynamiskt stöd för din kropp. Med enkel fjärrkontroll kan du justera sängens position till den som är mest bekväm för dig, vilket är en fantastisk funktion som ger dig möjlighet att skräddarsy din sömnupplevelse.

24SJU Månsken Plus representerar en fusion av kvalitetsmaterial och utsökt hantverk. Dess hållbara ram och högkvalitativa fjädrar garanterar att du får en säng som inte bara är hård och stödjande, utan också byggd för att hålla över tid.

Bästa ställbar säng för dig som är gammal

Viking Saga DuoFlex är utrustad med en unik fjädersystem som anpassar sig efter din kropp. Denna teknologi ger en ojämförbar komfort och stöd, vilket minskar påfrestningar på leder och ryggrad, något som är särskilt viktigt i äldre år.

En av de största fördelarna med denna säng är dess justerbara funktioner. Med en smidig fjärrkontroll kan du lätt justera höjden och lutningen av sängen, vilket gör det enklare att stiga i och ur sängen, samt att hitta den mest bekväma sovställningen för dig.

Viking Saga DuoFlex är inte bara bekväm, utan även hållbar. Konstruerad med högkvalitativa material, är denna säng gjord för att vara en långsiktig investering i din sömn och hälsa, något som blir allt viktigare med åldern.Trots dess avancerade funktioner, har inte Viking Saga DuoFlex kompromissat med designen. Med sina stilrena linjer och moderna estetik, kommer denna säng att vara ett elegant tillskott till ditt sovrum.

Vanliga frågor om ställbara sängar

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om ställbara sängar, och vad man ska tänka på vid köp av en ställbar säng.

KopSang Logo

Vad är en ställbar säng?

En ställbar säng, är det samma som många också kallar för justerbar säng. Som du hör på namnet så kan du alltså ställa in sängen, eller justera den i det position som du vill ha sängen i. Normalt sett så kan du höja huvud och benen i sängen. I lyxigare varianter utav ställbara sängar, så kan du också ställa in positionen för nacke och knävecket.

Vilka nackdelar finns det med ställbara sängar?

Kanske det två största nackdelarna med att köpa ställbara sängar är naturligtvis priset, då dessa kostar ganska mycket mer än traditionella sängar så som kontinentalsängar och ramsängar. Men du får också en glipa mellan 2 ställbara sängar om du vill ha en dubbelsäng av ställbara sängar, vilket många inte heller tycker om.

Vad kostar en bra och billig ställbar säng?

Ska man vara krass så finns det ingen bra och billig ställbar säng, enligt det som det flesta räknar som billigt. Men enligt oss så har du fått en bra deal om du får en ställbar säng för 20.000 kr med zonindelning eller med Tempur material. Ställbara sängarna kostar betydligt mera då du dels ska ha motor i dem, och dels är svårare rent tekniskt att tillverka. Sammantaget gör det att det flesta skulle kanske inte anse att en ställbar säng kan vara billig.

Vilka fördelar finns det med ställbara sängar?

Det största fördelarna med att köpa ställbara sängar är att dem ger dig betydligt bättre komfort, då dessa är möjliga att ställa in exakt efter dina behov. Över tid så förändras din kropp, vilket betyder att en kontinentalsäng som du köper idag, kanske inte är rätt säng för dig om 5 år. Men en ställbar säng kan du alltid avlasta olika kroppsdelar genom att höja och sänka på sängen.

Vad du ska tänka på när du testar ställbara sängen?

När du testar ställbara sängar ska du som vanligt känna efter så du kommer ned med axlar och höfter, men också rumpan och skuldror om du ligger på rygg. Du ska alltid också testa den ställbara sängen i helt nerfällt läge. Detta då det inte är säkert att du alltid kommer att använda den justerbara funktionen i sängen.

Hur länge håller en ställbar säng?

Vi rekommenderar ingen att köpa ställbara sängar för under 15.000 kr styck, då detta är i i princip alltid rena skiten. Det kan låta väldigt krast, men sanningen är inte bättre än så. Bara motorn i en ställbar säng kostar några tusen, vilket gör att går du under 15.000 kr styck för en ställbar säng, så är en otroligt stor del för bara motorn. Över 15.000 kr/st, så håller dem kanske i ca 10 år, och upp till 25 år för det mest exklusiva sängarna.

Vad är en bra garantitid på en ställbar säng?

När man pratar om garanti på ställbar säng, så finns det flera olika typer av garantier på dem, Den kanske mest viktiga garantin på en ställbar säng är den för din motor, som bör ligga på 5 år och uppåt, annars är den en motor av lägre kvalitet. Men helst så vill du också ha en ställbar säng med garanti för sättningar, vilket fabrikat som Tempur och Wonderland sängar ger dig.

Ska man gå till sängbutik för att testa ställbar säng?

Ja absolut så tycker vi att du i första hand naturligtvis ska besöka en sängbutik när du vill handla en ställbar säng. Dessa kostar en hel del, och att då lägga 1-2 timmar för att prova ut den perfekta sängen är en självklarhet. Du kommer helt enkelt att få en betydligt bättre säng med dig hem om du köper den i butik, än om du köper den via nätet.

Kan man köpa höj & sänkbara sängar utan sänggavel?

Hos det flesta sängåterförsäljarna ska det inte vara något som helst problem. Det finns alltid paket där gaveln ingår, men då kan du kanske be om att få lite rabatt på paketet eller ta lite mjukvaror istället för sänggaveln. När det kommer till att köpa sängar, så kan du förhandla priset hos det flesta sängbutikerna.

Vart köper man billigast ställbara sängar?

När det kommer till att köpa billiga ställbara sängar så finns det en hel uppsjö utav billiga butiker på nätet, men också bra kampanjer hos sängbutiker lite då och då. Våran rekommendation är att du i första hand besökare en sängbutik där du får prova ut en bra ställbar säng, eller i annat fall köper en via nätet på någon utav det nätbutiker vi rekommenderar.

Vart kan man köpa delar till justerbara sängar?

På justerbara sängar finns det några olika delar som man skulle kunna vilja köpa, och då är det främst ny motor, ny fjärrkontroll eller en ny plymå till din ställbara säng. Dessa är allra enklat att få tag på via en sängbutik så som Sängjätten, Sova, SovKoncept och Care of Beds. Dessa butiker vet vad dem pratar om, och har bra kontakt med leverantörer av sängar och tillbehör.

Vilken fasthet ska jag ha på en höj och sänkbar säng?

Fastheten på en ställbar säng avgörs i mångt och mycket beroende på hur mycket du väger, men också vilken typ av kroppsform du har. Detta bör alltid testas hos en sängexpert, som kan se vilken hårdhetsgrad på sängen just du ska välja. Annars kan man köpa medium upp till ca 70 kg, och fast för vikter över det.