Hoppa till innehåll
Hästens

HÄSTENS SÄNGAR

Svenska Hästens tillverkar det mest exklusiva sängarna. Här får du reda på allt du behöver veta om Hästens sängar & vart du köper dem online.

Hästens Logotypen

Helhetsbetyg:

4.5/5

Helhetsbetyg på Hästens

År 1853 uppfanns klädnypan, 5 år senare konservöppnaren och ytterligare 20 år senare 1879 uppfann Thomas Edison & Joseph Swan glödlampan. År 1852 när Hästens grundades fanns alltså ingen av dessa uppfinningar, låt den sjunka in lite. Hästens kan sängar, och dem kan det bättre än någon annan med andra ord. Så dem kan också ta betalt för troligtvis säng & möbelbranschens allra mest exklusiva varumärke. Endast priset sänker vårat helhetsbetyg, annars får dem toppenbetyg!

4.5/5
Sängmodeller från Hästens
Vår recension om Hästens

KOMFORT

5/5

Komfort är bara förordet när man pratar om Hästens, och detta är enligt många den ultimata sängen man kan köpa för pengar. Hästens har som vi tidigare har nämt tillverkat sängar i 170 års tid, och på den tiden hinner man lära sig både ett och annat om komfort. Genom att använda stabila bottnar och följsamma fjädrar samt tagel,  har Hästens lyckats med det som få anda sängtillverkare har, att göra stabila, robusta sängar, som ändå är väldigt följsamma! Här får man fullbetyg av oss!

FÖLJSAM POCKETFJÄDER

Pocketfjäder-i-sängen

MATERIALVAL

5/5

Som f.d sängförsäljare fick man ofta frågan varför hästen var så dyra, och det finns flera anledningar till det. Materilvalen i sängen är en väldigt bidragande faktor, men även att sängen innehåller mycket material. Dem använder så himla mycket naturmaterial, så deras sängar gick knappt att lyfta. Naturmaterial som ull, bomull, Lin, tagel och hög fjädring sitter i sängen, och alla dessa material kostar mycket. Så har man plånboken för en Hästens, så JA, detta är en grym säng.

TAGEL-BÄDDMADRASS

Hästens bäddmadrass Inutti

INSIDAN AV HÄSTENS 2000T

Insidan av en Hästenssäng

SÄNGUTBUD

4.5/5

Är det någonstans vi tycker att Hästens hade kunnat bli lite bättre, så är det på sitt utbud. Vi hade gärna sett någon lite billigare modell utav både kontinentalsängar, ramsängar och ställbara sängar. Vi tycker att det endast är på kontinentalsängar som dem har lite att välja på. Men på höj och sänkbara är det barskrapat, och så även när det kommer till mer klassiska  ram sängar. Men dem sängar man har i sitt utbud, är å andra sidan otroligt bra!

DESIGN

5/5

Smaken är som baken, och alla har någon åsikt om Hästens mycket speciella tygval. Vi och det flesta andra tycker dem är grymt snygga, och en bild på nätet visar inte upp dessa sängar rättvist när det kommer till design. Dem är otroligt maffia när man har sängen framför sig, och man ser att detta är något ut över det vanliga. Allt är handgjort i deras sängar, och det syns då varje liten detalj är helt perfekt. Vill du ha något som garanterat sticker ut, köp Hästens! Finns i fler färger en blåvita rutor!

Fakta om Hästens-sängar
Hästens – En Kronjuvel av Sängtradition

När man tänker på sängar som symboliserar lyx, komfort och överlägsen hantverksskicklighet, är Hästens det namn som snabbt kommer att tänka på. Med en historia som sträcker sig över sex generationer, är varje kapitel av Hästens saga fyllt med beslutsamhet, passion och en outtröttlig strävan efter perfektion.

Sex Generationers Mästerverk

Hästens, ett familjeföretag, har blivit vad det är idag tack vare ett arv av mästarhantverkare som har haft visionen att framhärda genom tiderna och samtidigt bibehålla en hög standard av kvalitet. Från den första generationen, där en ung Pehr Adolf Janson på 1800-talet bestämde sig för att bemästra konsten av sadelmakeri, till dagens generation, har varje steg i företagets historia lagt till en ny dimension av excellens.

Hästens ursprungliga fokus på sadlar och seldon under Pehr Adolf Jansons tid förändrades snabbt när företaget insåg potentialen i att tillverka sängar. Med samma passion och fokus på detaljer som man hade när man tillverkade sadlar, började Hästens snart producera några av de finaste sängarna i världen.

Under den andra generationen, då Pehr Thure tog rodret, anpassade sig företaget smidigt till förändringarna i tiden, särskilt med ankomsten av bilar till Sverige. Med visionen att fortsätta förbättra och utveckla, blev Hästens under den tredje generationen, under ledning av David Stefanus Janson, en fullfjädrad sängtillverkare, med Hästen-logotypen som skulle bli en symbol för överlägsen kvalitet.

Utmaningar Möter Innovation

Ett av de största testerna för Hästens var utmaningen att upprätthålla kvaliteten på sina produkter trots bristen på högkvalitativa råmaterial, särskilt tagel. Istället för att ge vika, beslutade David Janson och hans far att starta en egen tagelanläggning, vilket säkerställde att endast det bästa användes i deras sängar. Denna beslutsamhet och önskan att aldrig kompromissa med kvaliteten blev snabbt en hörnsten i Hästens identitet.

Expansion och Erkännande

1920- och 30-talen såg företaget expandera och anpassa sig till de förändrade sovvanorna hos människor. Från att göra kvalitetstäcken och kuddar av det finaste dunet till att bli registrerade som ett varumärke i Sverige 1935, fortsatte Hästens att sätta sin prägel på sängindustrin.

En av de mest framstående prestationerna under 1940-talet var när David Janson, med en dröm att skapa en ny “drömfabrik”, anlitade arkitekten Ralph Erskine för att rita den nya fabriken. Resultatet, en ikonisk byggnad som kallas ”Tivoli”, blev snabbt en symbol för modernitet och innovation.

Hästens kontinuerliga strävan efter excellens gav dem också kungligt erkännande när de blev kungliga hovleverantörer 1952, ett bevis på deras outtröttliga engagemang för kvalitet.

SOLVEIG RYDE & JACK RYDE

När Solveig Janson, David Jansons dotter, och hennes make Jack Ryde tog över rodret av Hästens i mitten av 1900-talet, kunde ingen ha förutsett den kraftiga expansion och den innovativa design som skulle komma. Solveigs affärsakumen kombinerat med Jacks passion för konst och design skapade en perfekt symbios som förde företaget in i en ny tidsålder. Med introduktionen av den iögonfallande blårutan, som blev synonymt med varumärket, ställde sig Hästens starkt emot tidens rådande trender. Jack Rydes beslut att introducera detta unika mönster visade sig vara visionärt, och den blå-vita designen har blivit ett av de mest igenkännande kännetecknen för Hästens.

FEMTE GENERATIONEN: JAN RYDE

Med Jan Ryde vid rodret 1988, tog företagets utveckling en ännu mer personlig vändning. Hans beslut att lämna en framstående akademisk karriär för kärleken, och därmed driva familjeföretaget, bevisar att passion och engagemang är nyckelord i Ryde-familjens ledarskap. Under Jans ledning har Hästens fortsatt att blomstra på den globala marknaden, med sängarna som symboliserar en kombination av hantverk, naturmaterial och hög kvalitet.

Hans engagemang och drivkraft bevisades ytterligare när han bestämde sig för att utöka företagets produktionskapacitet. Och vem bättre att kalla på än arkitekten Ralph Erskine, som för ett halvt sekel sedan hade designat företagets första fabrik. Denna symbios mellan tradition och framåtanda visar sig vara central för Hästens framgång.

Hästens anseende förbättrades ytterligare när de blev utsedda till kunglig hovleverantör för andra gången under Jans ledning. Att vara kunglig hovleverantör är inte bara en titel; det är ett erkännande av kvalitet och tradition. Hästens stolta tradition som leverantör till det svenska hovet har stärkt företagets rykte som producent av kvalitetssängar av toppklass.

Denna status som kunglig hovleverantör är en tydlig indikation på att Hästens inte bara är ett företag, utan en institution inom svensk hantverk och design. Jan Ryde, med rötterna djupt förankrade i företagets historia och med blicken ständigt riktad mot framtiden, fortsätter att leda Hästens med stolthet och passion, och säkerställer att det familjeägda företagets arv fortsätter att leva vidare.