Hoppa till innehåll
Bambu-Påslakan

KÖP BAMBU PÅSLAKAN

Bambu påslakan blir bara mer och mer eftertraktat, i takt med att fler och fler upptäcker fördelarna med detta fantastiska material. Vi har på denna sidan satt ihop ett bäst i test av bambu påslakan vi tycker är bra, med en testvinnare. Vill du lära dig mera om materialet och dess fördelar, så har vi satt ihop en hel guide om bambu sängkläder också!

4

Bamabu påslakan

1

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

Vanliga frågor om bambupåslakan

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om bambupåslakan, och vad man ska tänka på vid köp av ett påslakan av bambu.

KopSang Logo

Vad är ett bambupåslakan?

Påslakan av bambu ger en otroligt mjuk och följsam känsla. Andra egenskaper med bambun är dess unika egenskaper som, temperaturreglerande, naturligt antibakteriellt, biologiskt nedbrytbart och hyperallergent. (passar personer med känslig hy som bland annat eksem.)

Vilka nackdelar finns det med bambupåslakan?

Det finns faktiskt inga nackdelar med bambupåslakan som är kända i nuläget. Fördelarna är betydligt fler.

Vad kostar ett bra och billigt bambupåslakan?

Det beror helt på vart man vänder sig, flera heminredningsbutiker och möbelbutiker kan ha bambupåslakan i lager med snabb leverans. Väljer man att utforska utbudet på nätet, så finns det oftast ett bredare sortiment av bambupåslakan och övrig bäddtextil i bambu. De billigaste bambupåslakanen brukar kosta från 300 kronor och uppåt, beroende på kvalitet.

Vilka fördelar finns det med bambupåslakan?

Det finns många fördelar med att välja bambupåslakan och dessa är bland annat, slitstarka, temperaturreglerande, skrynkelfria, luktfria, absorberande, Fria från allergener, svalt. Andra unika egenskaper är att bambupåslakan är mycket populära hos diabetiker, personer med känslig hy, då bambun har en lugnande effekt på huden.

Vad du ska tänka på vid köp av bambupåslakan?

Det enda du behöver tänka på är att det kan vara smart att investera i underlakan och örngott, även det i bambu. Detta för att du behöver ha en ren uppsättning att bädda upp med när det är dags att bädda rent. Har du en gång testat bambupåslakan, så kommer du förmodligen inte vilja sova i något annat.

Vad är livslängden på ett bambupåslakan?

Livslängden på ett bambupåslakan är helt beroende på vilken kvalitet det är på påslakanet. Mängden bambufibrer, trådtäthet samt hur ofta tvättar man påslakanet? Jämfört med ett bomullspåslakan så är bambupåslakanet avsevärt slittåligare och hållbarare över tid.

Fakta om Bambu-Påslakan

Förvandla ditt sovrum till en lugn oas med bambu påslakan, som kombinerar naturens hållbarhet med komfort. På KopSang.se, där vi stolt agerar sängexperter, tar vi en närmare titt på fördelarna med bambu påslakan och ger dig vägledning för att göra det bästa valet.

1. Bambu – Varför är det speciellt? Bambu är känd för sin förmåga att producera ett exceptionellt mjukt och hållbart tyg, vilket gör det till ett utmärkt val för sängkläder. Bambu är dessutom känt för sin naturliga antibakteriella egenskap och utmärkta andningsförmåga, vilket gör det idealiskt för de som söker svalka under natten.

2. Designa Din Fridfulla Plats:

  • Färgval: Lugnande toner som sand, ljusgrå eller dimblå kan hjälpa till att skapa en avkopplande miljö. Men om du letar efter ett mer djärvt uttalande, överväg toner som smaragdgrön eller mörkgrå.

  • Mönster: Enkelheten i bambu kan kompletteras med subtila geometriska mönster eller blommiga tryck för att ge lite extra karaktär till ditt sovrum.

3. Olika Vävsätt:

  • Satin: Ett vävsätt som ger tyget en glansig yta, perfekt för dem som föredrar en slät och lyxig känsla.

  • Percale: Ett krispigt och coolt vävsätt, utmärkt för varmare nätter.

4. Valet Baserat på Behov:

  • Slitstarkt: Bambu i sig är hållbart, men kombinerat med ett twill-vävsätt kan det ge extra hållbarhet.

  • Glansigt: För en glänsande yta, välj bambu i satin-vävsätt.

  • Svalhet: Bambus naturliga andningsförmåga gör det till det ultimata valet för de som önskar en sval sömnupplevelse.

5. Storlekar och Tillbehör: Standardmått för enkeltäcke påslakan i Sverige är 150×210 cm, medan dubbeltäcke påslakan har måtten 220×230 cm. Ett enkeltäcke påslakansett inkluderar alltid ett örngott, medan ett dubbeltäcke påslakansett kommer med två örngott.

Avslutning: Med sina naturliga egenskaper och eleganta designval erbjuder bambu påslakan en optimal kombination av komfort och stil. Dyk in i vårt sortiment på KopSang.se och hitta ditt perfekta bambu påslakanset idag!