Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

LATEX BÄDDMADRASS

Latex bäddmadrass är en utav det bättre och finare bäddmadraser du kan köpa, och helt klart något vi rekommenderar alla att köpa. Nedan har vi listat det latex madrasser som vi anser vara bäst, men också mest prisvärda i vårat bäst i test av latex bäddmadrasser. Längst ned på sidan finner du också en bra guide på vad du ska tänka på när du köper en!

25

Testade madrasser

2

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

Bästa latex bäddmadrassen

Bästa latex bäddmadrassen just nu är ….

Mest prisvärda latex bäddmadrass

Mest prisvärda latex bäddmadrassen just nu är ….

Vanliga frågor om latex bäddmadrasser

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om latex bäddmadrasser, och vad man ska tänka på vid köp av en latex bäddmadrass.

Kopsang.se-Logga

Vad är en latex bäddmadrass?

En latex bäddmadrass är en madrass med en innerkärna som är gjord utav latex. Det finns 2 olika typer utav latex, där dessa är naturlatex och en som är syntetiskt framställd. Kärnan varierar i hur tjock den är på olika madrasser, men vanligast är en kärna på ca 5 cm eller mera.

Hur stor andel % latex har en bra bäddmadrass?

Man kan säga som så att det bästa latexmadrasserna på marknaden har ca 70% latex i sig, medans det sämsta har enbart några få procent för att få kalla sin bäddmadrass för latexmadrass. Det är alltså stor skillnad på dem, och du bör försöka köpa en med så nära 70% som möjligt.

Vad kostar en bra och billig latexmadrass?

Det absolut billigaste latexmadrasserna du hittar kostar bara någon tusenlapp, men då kan du vara helt säker på att det är en bäddmadrass med några få procent latex. Ska du ha något vettigt så kostar dem från 2000 kr för en enkel bäddmadrass, eller från ca 4000 kr för en 180x200 cm latexbäddmadrass.

Varför ska man välja en bäddmadrass med naturlatex?

Naturlatex är precis som det låter, ett natur material. Ju mera naturmaterial du har i sängen, ju svalare kommer du också att sova. Dessa är dyrare då det är en betydligt kostsammare process att få fram naturlatex än den som är skapad på syntetisk väg. En sådan madrass kostar från ca 2000 kr och uppåt.

Hur tjock latexkärna ska det var i bäddmadrassen?

Det finns ingen exakt vetenskap på hur tjock latexkärnan ska vara på en latexbäddmadrass, men man kan säga som så att ju tjockare den är ju mjukare blir också hela bäddmadrassen. Det allra flesta bäddmadrasserna som har latexkärna har i vart fall 5 cm, även om det finns det med mindre också.

Hur länge håller en latex-madrass?

Vi brukar rekommendera att man byter ungefär vart 5:e til vart 7:e år, men dem håller längre än så. Anledningen till att vi ändå rekommenderar att man byter tidigare, är att dem med tiden blir solkiga, och får sättningar i sig. Men du kan också ha en latexbäddmadrass i en 15 år även om det inte är så bra längre då.

Brukar man kunna låna hem en latexmadrass för test?

Latexbäddmadrasser räknas som en hygienvara precis som alla andra bäddmadrasser, vilket betyder att det brukar man inte kunna göra. Bästa är att gå till en fysisk butik och testa en bäddmadrass där, om du känner dig osäker på om det är en latexmadrass du ska köpa dig.

Vad menas med vinter & sommar latexbäddmadrass?

När man pratar om vinter och sommar bäddmadrass så är det en bäddmadrass som har två olika sidor. Den ena sidan har en kylande effekt och är effektiv på sommaren, medans den andra blir du varmare i och använder på vintern. Detta är väldigt bra funktion för dig som är känslig mot värme framför allt.

Finns det någon garanti på latexbäddmadrasser?

Det brukar inte finnas några som helst garantier på latexbäddmadrasser, förutom att det ska vara en produkt som inte går sönder det första åren pga av ett produktionsfel. Men du har inga garantier på förslitningsskador på en latexbäddmadrass. Det har du inte på någon annan bäddmadras heller, förutom på Tempur.

Stämmer det att latexmadrasser är kvalsterfria?

Vi brukar inte säga att latexmadrasser är helt 100% kvalsterfria, men nästan är dem. Faktum är att latexbäddmadrasser är den bäddmadrassen som vi rekommenderar för dem som vill ha en så hygienisk bäddmadrass som möjligt, då kvalster har väldigt svårt för att ta sig ned i denna typ av bäddmadrass.

Vad menas med pikerad latexmadrass?

När du hör ordet pikerad bäddmadrass så betyder det enbart att den har knappar i sig. Detta har vissa fördelar, men också några nackdelar. Det två främsta är att en pikerad bäddmadrass kan du inte tvätta, men den ligger å andra sidan betydligt mer stilla i sängen än en utan knappar.

Kan man välja fasthet på latexmadrasser?

När man väljer latexbäddmadrass så finns det inget med fastheter på dessa, så som man väljer på sängar. Men dem kan naturligtvis vara mer fast och mjukare. generelt sett så är dem mjukare ju tjockare madrass du köper. Så vill du ha en "fast" latexmadrass, så ska du köpa en med en tunn latexkärna.