Hoppa till innehåll
Latex Bäddmadrass

LATEX BÄDDMADRASS

Latex bäddmadrass är en utav det bättre och finare bäddmadraser du kan köpa, och helt klart något vi rekommenderar alla att köpa. Nedan har vi listat det latex madrasser som vi anser vara bäst, men också mest prisvärda i vårat bäst i test av latex bäddmadrasser. Längst ned på sidan finner du också en bra guide på vad du ska tänka på när du köper en!

25

Testade madrasser

2

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberoende tester

Bästa latex bäddmadrassen

Stilfull design i en klass för sig Jensen Starrose Bäddmadrass utstrålar en distinkt lyx och elegans som genast fångar ögat. Denna bäddmadrass är mer än bara en sängtillägg; den är en kombination av avancerad teknik, kvalitetsmaterial och skönhet, vilket gör den till en perfekt sammanfattning av vad Jensen står för.

Fantastisk soft touch-upplevelse med Kairo Kashmir-kvalitet Det första man lägger märke till med Starrose är dess mjuka överdrag. Tillverkat med Kairo Kashmir-kvalitet, en högkvalitativ viskos, kommer du omedelbart att uppskatta dess mjuka touch och komfort. Dessutom har Kairo viskosens förmåga att transportera fukt och reglera värme, vilket säkerställer att du hålls bekväm hela natten.

Exklusivitet med kashmir Kashmir, en naturlig ullfiber, är känt för sina överlägsna fukt- och värmereglerande egenskaper. Integrerat i det översta lagret av bäddmadrassen säkerställer det att din kropp har en behaglig temperatur genom natten. Detta ger inte bara en lyxig känsla utan också ett lagom sängklimat.

Innovation med Innergetic® Sonocore Latex Inuti Starrose hittar du en stoppning av Innergetic® Sonocore Latex. Denna latex med sin öppna cellstruktur erbjuder överlägsen luft- och fuktgenomströmning, vilket garanterar att du håller dig torr och bekväm. Profilerad och perforerad stoppningsplatta har en dubbel fördel – en sida som är mjukare och en annan som är fastare, vilket ger dig möjlighet att välja den komfort som passar dig bäst. Dessutom står latex emot bakterier och kvalster, vilket bidrar till ett renare och friskare sovrum.

Vår rekommendation På KopSang.se sätter vi en ära i att rekommendera de bästa produkterna för våra läsare. Med dess unika kombination av stil, komfort och innovation, anser vi att Jensen Starrose Bäddmadrass är ett utmärkt val för dem som söker det bästa. Vi rekommenderar varmt denna bäddmadrass som ett bra köp!

Mest prisvärda latex bäddmadrass

Lite överraskande är faktiskt att vi sätter Carpe Diem Beds – Prestige Bäddmadrass som den mest prisvärda latexmadrassen, för Capre Diem produkter är inte kända för att vara “billiga” prisvärda! Men just denna bäddmadrass från dem är verkligen undantaget. Faktum är att dessa latex-madrasser är väldigt prisvärda, och fortfarande samma höga kvalitet som man alltid kan förvänta sig från Carpe Diem.

Svanenmärkt kvalitet och hållbarhet När du väljer Carpe Diem Beds Prestige Bäddmadrass, väljer du en produkt som bär den prestigefyllda Svanenmärkningen. Detta garanterar inte bara hög kvalitet utan också en hållbar och ansvarsfull produktion. För den medvetne konsumenten är detta ett tydligt tecken på ett bra val.

En kärna av naturlatex för överlägsen komfort Hjärtat i Prestige bäddmadrassen är dess följsamma kärna av naturlatex. Naturlatex är känt för sin förmåga att följa kroppens konturer och ge den stöd och komfort den behöver. Oavsett hur du rör dig under natten, kommer denna bäddmadrass att ge dig den avlastning du behöver.

Elegant och funktionell design Prestige kännetecknas inte bara av sin prestanda utan också av sin eleganta design. Den stilrena vita klädseln, accentuerad med en kontrasterande passpoal, ger en lyxig känsla till sovrummet. Men det är inte bara estetik som står i fokus, klädseln är också praktisk och kan tvättas i 60°C, vilket garanterar en fräsch och ren bäddmadrass över tid.

Alla latexbäddmadrasser

Vanliga frågor om latex bäddmadrasser

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om latex bäddmadrasser, och vad man ska tänka på vid köp av en latex bäddmadrass.

KopSang Logo

Vad är en latex bäddmadrass?

En latex bäddmadrass är en madrass med en innerkärna som är gjord utav latex. Det finns 2 olika typer utav latex, där dessa är naturlatex och en som är syntetiskt framställd. Kärnan varierar i hur tjock den är på olika madrasser, men vanligast är en kärna på ca 5 cm eller mera.

Hur stor andel % latex har en bra bäddmadrass?

Man kan säga som så att det bästa latexmadrasserna på marknaden har ca 70% latex i sig, medans det sämsta har enbart några få procent för att få kalla sin bäddmadrass för latexmadrass. Det är alltså stor skillnad på dem, och du bör försöka köpa en med så nära 70% som möjligt.

Vad kostar en bra och billig latexmadrass?

Det absolut billigaste latexmadrasserna du hittar kostar bara någon tusenlapp, men då kan du vara helt säker på att det är en bäddmadrass med några få procent latex. Ska du ha något vettigt så kostar dem från 2000 kr för en enkel bäddmadrass, eller från ca 4000 kr för en 180x200 cm latexbäddmadrass.

Varför ska man välja en bäddmadrass med naturlatex?

Naturlatex är precis som det låter, ett natur material. Ju mera naturmaterial du har i sängen, ju svalare kommer du också att sova. Dessa är dyrare då det är en betydligt kostsammare process att få fram naturlatex än den som är skapad på syntetisk väg. En sådan madrass kostar från ca 2000 kr och uppåt.

Hur tjock latexkärna ska det var i bäddmadrassen?

Det finns ingen exakt vetenskap på hur tjock latexkärnan ska vara på en latexbäddmadrass, men man kan säga som så att ju tjockare den är ju mjukare blir också hela bäddmadrassen. Det allra flesta bäddmadrasserna som har latexkärna har i vart fall 5 cm, även om det finns det med mindre också.

Hur länge håller en latex-madrass?

Vi brukar rekommendera att man byter ungefär vart 5:e til vart 7:e år, men dem håller längre än så. Anledningen till att vi ändå rekommenderar att man byter tidigare, är att dem med tiden blir solkiga, och får sättningar i sig. Men du kan också ha en latexbäddmadrass i en 15 år även om det inte är så bra längre då.

Brukar man kunna låna hem en latexmadrass för test?

Latexbäddmadrasser räknas som en hygienvara precis som alla andra bäddmadrasser, vilket betyder att det brukar man inte kunna göra. Bästa är att gå till en fysisk butik och testa en bäddmadrass där, om du känner dig osäker på om det är en latexmadrass du ska köpa dig.

Vad menas med vinter & sommar latexbäddmadrass?

När man pratar om vinter och sommar bäddmadrass så är det en bäddmadrass som har två olika sidor. Den ena sidan har en kylande effekt och är effektiv på sommaren, medans den andra blir du varmare i och använder på vintern. Detta är väldigt bra funktion för dig som är känslig mot värme framför allt.

Finns det någon garanti på latexbäddmadrasser?

Det brukar inte finnas några som helst garantier på latexbäddmadrasser, förutom att det ska vara en produkt som inte går sönder det första åren pga av ett produktionsfel. Men du har inga garantier på förslitningsskador på en latexbäddmadrass. Det har du inte på någon annan bäddmadras heller, förutom på Tempur.

Stämmer det att latexmadrasser är kvalsterfria?

Vi brukar inte säga att latexmadrasser är helt 100% kvalsterfria, men nästan är dem. Faktum är att latexbäddmadrasser är den bäddmadrassen som vi rekommenderar för dem som vill ha en så hygienisk bäddmadrass som möjligt, då kvalster har väldigt svårt för att ta sig ned i denna typ av bäddmadrass.

Vad menas med pikerad latexmadrass?

När du hör ordet pikerad bäddmadrass så betyder det enbart att den har knappar i sig. Detta har vissa fördelar, men också några nackdelar. Det två främsta är att en pikerad bäddmadrass kan du inte tvätta, men den ligger å andra sidan betydligt mer stilla i sängen än en utan knappar.

Kan man välja fasthet på latexmadrasser?

När man väljer latexbäddmadrass så finns det inget med fastheter på dessa, så som man väljer på sängar. Men dem kan naturligtvis vara mer fast och mjukare. generelt sett så är dem mjukare ju tjockare madrass du köper. Så vill du ha en "fast" latexmadrass, så ska du köpa en med en tunn latexkärna.