Hoppa till innehåll

BLACK FRIDAY

REA

Köpa Säng på Black Friday – Allt du Behöver Veta

Black Friday har vuxit fram som en av de mest framstående shoppingdagarna inte bara i USA, utan nu också i Sverige. För dem som är på jakt efter en ny säng, kan Black Friday erbjuda oöverträffade erbjudanden och rabatter. Men innan du beger dig ut i shoppingvimlet, låt oss besvara några vanliga frågor kring Black Friday och hur du kan få mest valuta för dina pengar.

1. När är det Black fredag i Sverige 2023? Black Friday infaller alltid dagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving, som är den fjärde torsdagen i november. Så, 2023 kommer Black Friday att vara den 24:e november.

2. Är Black Friday billigare än Black Week? Black Friday är ofta höjdpunkten av reaveckan med de största rabatterna. Men Black Week, veckan som leder upp till Black Friday, kan också erbjuda betydande besparingar.

3. Vad ska man köpa på Black Friday? Detta är dagen att passa på att köpa dyrare investeringar, som t.ex. en kvalitetssäng, eftersom rabatterna kan vara mycket förmånliga.

4. Hur många procent rabatt är det på Black Friday? Rabatterna varierar mellan butiker och produkter. Det är inte ovanligt att se rabatter från 20% upp till 70% på vissa produkter.

5. Vilken tid börjar Black Friday? Många butiker börjar sina erbjudanden vid midnatt, men detta varierar. Vissa kan även starta sina kampanjer några dagar innan.

6. Hur fungerar Black Friday? Black Friday fungerar genom att butiker erbjuder stora rabatter på produkter för att locka kunder och öka försäljningen.

7. Varför har man Black Friday? Black Friday markerar inofficiellt början av julshopping-säsongen. Butikerna försöker dra igång försäljningen med stora rabatter.

8. Vem kom på Black Friday? Ursprunget till termen “Black Friday” är omdiskuterat. En teori är att det kommer från bokföringspraxis där rött indikerade förlust och svart vinst. Black Friday kunde därmed vara dagen då butikerna “gick över till svart”, dvs. började göra vinst.

9. Är det Black Friday hela veckan? Nej, men veckan som leder upp till Black Friday kallas ofta för Black Week, med erbjudanden varje dag.

10. Är Black Friday hela helgen? Många butiker utökar sina erbjudanden till att omfatta hela helgen, följt av Cyber Monday, som fokuserar på nätshopping.

11. Vad menas med Black Week? Black Week är veckan som leder upp till Black Friday, med dagliga erbjudanden.

12. Hur länge är det Black Week? Black Week varar i en vecka, från måndag till Black Friday.

13. Vilka sängbutiker har Black Week? De flesta stora sängbutiker, som Sova, Sängfabriken och SENG, deltar i Black Week med dagliga erbjudanden och kampanjer.

14. Är Black Friday bara en dag? Ja, Black Friday är bara en dag – den fredag som följer den fjärde torsdagen i november.

15. Vad kommer efter Black Week? Efter Black Week och Black Friday kommer Cyber Monday, en dag med fokus på erbjudanden online.

Slutsats

Om du funderar på att investera i en ny säng, kan Black Friday och Black Week vara den perfekta tiden att göra detta. Med lite forskning och förberedelse kan du hitta en säng av hög kvalitet till ett pris som inte bryter banken. Glöm inte att kolla in våra recensioner på KopSang.se för att hitta den bästa sängen för dina behov!