Hoppa till innehåll
Sängben - köp

KÖP SNYGGA SÄNGBEN

Sängben kan lyfta hela utseendet på en säng och det är ett billigt sätt att ge en gammal säng nytt liv. Nedan finner du de snyggaste och billigaste sängbenen vi har hittat på nätet. Läs också gärna vår guide om sängben, då det finns fallgropar som många går i när dem köper benen.

Vanliga frågor om sängben.

Här får du svar på de vanligaste frågorna om sängben. Vilka sängben är bäst lämpade för respektive sängmodell, kontinentalsäng, ramsäng eller ställbar säng. Skall jag välja träben framför metallben? Vad bör jag tänka på när det gäller höjden på sängben?

KopSang Logo

Vad skall man tänka på när man väljer sängben?

Oavsett vilken typ av säng du väljer att investera i så finns det några saker som du skall tänka på när det gäller sängben. Väljer du för korta sängben, så kan det bli svårt att hålla rent under sängen. Väljer du för höga sängben så kan det bli svajigt och utseendet kan bli något stolpigt. Oavsett vilken säng du har, så behöver det alltid finnas en luftspalt under sängen. Den fukt som du avger under natten, absorberas upp av sängen. Därav behöver sängen kunna andas.

Vilka nackdelar finns det med sängben?

Egentligen finns det inga direkta nackdelar med sängben, utan de har alla sin funktion. Välj inte för korta sängben. De flesta sängben, trä som metall går att oftast att fås från höjden 12 centimeter och uppåt. Om du har en ramsäng så är 23 centimeters ben en bra standardhöjd som ger bra förvaringsmöjligheter under sängen och ger gott om utrymme för städning.

Vad kostar sängben?

Sängben finns i de flesta prisklasser och oftast efter materialval, finish och varumärke. De enklaste sängbenen kostar från någon hundralapp för ett set om fyra. Exklusivare sängben kan kosta allt från 1000 kronor upp till strax under 3000 kr.

Vilka fördelar finns det med att ha sängben?

För att du skall få ett så gott sovrumsklimat som möjligt, så är det också viktigt att du tänker på hygienen i sängen. Vad spelar sängbenen i när det gäller hygien? Under varje natt avger du ett par deciliter vätska i form av svett. Denna fukt absorberas av sängen och behöver ta vägen någonstans. Genom tyngdlagen så vill fukten ta sig ut under sängen. Om du då täpper till cirkulationen genom att ställa sängen direkt på golvet, eller en plan yta utan ben, så skapar du en gästvänlig miljö för mögel, allergier och kvalster. Råder är: använd sängben.

Vad du ska tänka på när du väljer sängben?

Se till att sängbenens gängor passar hörnbeslagen i sängramens underkant. Vanligast är måttet m8-gäng. Se även till att det finns bra kuddar eller möbeltassar på sängbenen så att dessa inte riskerar att skrapa ditt golv.

Hur länge håller sängben?

Sängben håller länge, oftast betydligt längre än komforten i sängen. Sängben i trä, kan efter några år bli ganska slitna genom att de får sina smällar vid dammsugning och städning.

Vad är en bra garanti på ben rent tidsmässigt?

De flesta leverantörer och återförsäljare lämnar ingen garanti på sängben. Skulle du ändå upptäcka ett fel vid leverans eller kanske fabrikationsfel, vänd dig till din återförsäljare.

Ska man gå till sängbutik för att köpa sängben?

Nej, du behöver inte besöka en sängbutik rent fysiskt. Du kan beställa sängben på nätet, bara du vet vilken höjd, infästning det skall vara.

Kan man köpa ben till sänggavel?

Ja, du kan använda dig av sängben till att höja upp din sänggavel. Kontrollera bara att din sänggavel har förborrade och gängade hål i underkant. Dessa brukar finnas under tyget, som du då får göra ett litet snitt i.

Vart köper man billigast sängben, i butik eller på nätet?

Oftast så kan du hitta de billigaste alternativen på nätet. Där kan du automatiskt ta del av eventuella kampanjer eller rabatter. I butik så kanske du inte har samma möjlighet till att utnyttja eventuella rabatter och kampanjerbjudanden.

Vart kan man köpa sängben?

Det finns en uppsjö av möbel och sängåterförsäljare på nätet, som oftast har sängben i sortimentet. Det finns även enskilda som stora möbelvaruhus som har sängben i sitt sortiment om du hellre vill handla i en fysisk butik.

Är det leveranstid på sängben?

Ja, oftast så är sängben liksom andra sängtillbehör beställningsvaror, i butik som på nätet. Det kan handla om några dagars leveranstid till några veckor.