Hoppa till innehåll
Sängben - köp

11 CM SÄNGBEN

11 cm sängben är en vanlig storlekar till kontinentalsängar, ramsängar och ställbara sängar. Nedan kan du se alla ben som är 11 cm höga som du kan köpa via oss på KopSang.se!

Fakta om sängben på 11 cm

11 cm Sängben: Allt du behöver veta

När det kommer till att välja rätt sängben kan valet av höjd vara avgörande för hela sovrummets utseende och känsla. I denna artikel kommer vi att titta närmare på 11 cm sängben – varför du skulle överväga dem, fördelar och nackdelar, samt vilken design och stil de passar bäst till.

Vad är 11 cm sängben och vad passar de till?

11 cm sängben är, som namnet antyder, ben som är 11 cm höga. Denna höjd är varken för låg som de minimalistiska benen eller för hög som de som ofta används för att maximera förvaringsutrymmet under sängen. De är något av en mellanväg och kan passa en mängd olika sängtyper och stilar.

Vad man ska tänka på när man väljer 11 cm sängben:

 1. Stabilitet: Precis som med alla sängben bör du se till att de är robusta nog att stödja din säng och de som kommer att sova på den.
 2. Material: Valet av material kan påverka sängens estetik och livslängd. Vanliga material inkluderar trä, metall och plast.
 3. Design: Även om höjden är densamma kan designen variera. Välj en design som kompletterar din säng och sovrummet som helhet.

Fördelar med 11 cm sängben:

 1. Estetik: Denna höjd ger en balanserad känsla som kan vara estetiskt tilltalande för många.
 2. Lätt att städa under: Tillräckligt högt för att du lätt ska kunna dammsuga eller torka av golvet under sängen.
 3. God ventilation: Tillräckligt med utrymme under sängen kan hjälpa till med luftcirkulationen, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för madrasser som behöver andas.

Nackdelar med 11 cm sängben:

 1. Begränsat förvaringsutrymme: Inte lika mycket utrymme under sängen för förvaring jämfört med högre sängben.
 2. Kan kännas lite hög för vissa: För dem som föredrar en lägre profil på sin säng kan 11 cm kännas för högt.

Vilken design passar 11 cm sängben till?

 1. Modernt: Den balanserade höjden på 11 cm sängben kan komplettera minimalistiska och moderna sovrumsmöbler.
 2. Traditionellt: De kan även smälta in i mer traditionella inredningar, särskilt om de är tillverkade av klassiska material som trä.
 3. Blandade stilar: Eftersom de är en mellanväg i höjd, kan de fungera i övergångsstilar som blandar både moderna och traditionella element.

Slutsats:

11 cm sängben erbjuder en balans mellan estetik och funktionalitet. De är ett bra val för dem som söker en mellanväg mellan låga och höga sängben. Oavsett din stil eller designpreferens kan 11 cm sängben vara ett välkommet tillskott till ditt sovrum. Se bara till att överväga alla faktorer, inklusive ditt förvaringsbehov och din personliga stil, när du bestämmer dig för rätt höjd på dina sängben.