Hoppa till innehåll
RINGSTED DUN logo

RINGSTED DUN TEXTILIER

Ringsted Dun är en stor & välkänd premium tillverkare av dunkuddar och duntäcken! Köp Ringsted Dun produkter billigt online via oss här!

Fakta om Ringsted Dun

Ringsted Dun: Dansk Kvalitet i Över 70 År

Sedan 1947 har den lilla staden Ringsted, Danmark varit hem för Ringsted Dun, ett varumärke som symboliserar tradition, kvalitet och hantverk. Börjandet av Ringsted Dun kan spåras tillbaka till Ringsted Fjerfabrik, en fabrik som grundades för att vidareförädla dun och fjädrar till kuddar och täcken. Genom tidens gång har varumärket utvecklats och idag är de känt för sina kvalitetsprodukter som tillverkas med stort hänsynstagande till både djur och människor.

Dansk Tillverkning med Stolthet

Varje täcke och kudde som bär märket Ringsted Dun har producerats i Jyllands stad, Lunderskov. Det är här som skickliga danska händer förvandlar dun och fjädrar till komfortabla sömnprodukter. Hela processen övervakas av kompetenta medarbetare för att säkerställa att kvaliteten förblir optimal.

Att stödja Ringsted Dun innebär inte bara att du investerar i kvalitetssömn, utan du bidrar också till att bevara och utveckla danska jobb. Dessutom innebär kortare transporttider från fabrik till konsument minskade koldioxidavtryck, vilket är en vinst för miljön.

En Resa Genom Tid

Ringsted Duns resa började med grundandet av Ringsted Fjerfabrik 1947. Fabriken växte snabbt och blev en viktig aktör i branschen. Med tiden genomgick företaget olika förändringar; från madrassproduktion till att helt och hållet fokusera på kuddar och täcken av dun. 2003 markerade deras 70-årsjubileum, vilket är en prestation av engagemang och ihärdighet.

Etik och Djurskydd Framför Allt

“Etik och djurskydd – det är vårt ansvar”, säger Steffen Rathcke, VD för Ringsted Dun. Företaget ser inte bara till kvaliteten på sina produkter utan lägger också stor vikt vid varifrån deras råmaterial kommer. Ringsted Dun arbetar ständigt för att förbättra djurskyddet och garanterar att ingen stoppning kommer från levande djur. Genom omfattande övervakning kan varje produkt spåras tillbaka till sitt ursprung, och de är även medlemmar i EDFA (European Down & Feather Association) för att säkerställa stränga etiska normer.

Hållbarhet och Miljö

Med ett starkt fokus på hållbarhet strävar Ringsted Dun efter att minska sin klimatpåverkan. Produkterna är tillverkade av hållbara naturmaterial och företaget implementerar ständigt nya åtgärder för att minska sin förbrukning av resurser. Dessutom arbetar de proaktivt med FN:s globala mål, speciellt när det gäller att förbättra arbetsförhållanden globalt.

Slutord

När du väljer Ringsted Dun, väljer du inte bara en kvalitetsprodukt. Du väljer ett varumärke som värderar tradition, kvalitet, etik, djurskydd och hållbarhet. Oavsett om det är en kudde eller ett täcke kan du vara säker på att du investerar i något som är tillverkat med omsorg och respekt.