Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

KÖP BARN PÅSLAKAN

Barn påslakan är kanske inget de flesta lägger någon större vikt vid, men det bör man göra. Detta är nämligen det som kommer ligga närmast barnets kropp, och har betydelse för hur varm hen kommer att bli under natten. Se våra testvinnare av vårat bäst i test barn påslakan, och läs gärna också vår guide om vad som är viktigt att tänka på vid köp.

12

Barn påslakan

1

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

Vanliga frågor om barn påslakan

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om barn påslakan, och vad man ska tänka på vid köp av en kontinentalsäng.

Kopsang.se-Logga

Vad är ett barn påslakan?

Barnpåslakan är precis som det låter ett påslakan avsett i första hand för barn. Ofta handlar det om andra motiv som är mer anpassade för barn och unga, som vuxna kanske inte skulle vilja köpa till sin egna säng. Men det finns också mer skillnader så som storlek och vad det är för kvalitet på dessa påslakanset.

Vilka nackdelar finns det med barn-påslakan?

Vi skulle säga att den största skillnaden är nog att barn-påslakan är oftast i väldigt dålig kvalitet. Det flesta påslakan för barn kostar bara någon hundring eller två, och kvaliteten på påslakanset i denna prisklass är därefter kan man säga. oftast är det mycket syntetiska material, som också gör det väldigt varmt i sängen att sova med dessa påslakan.

Vad kostar ett påslakan för barn?

Priset på påslakan för barn kan skilja en hel, precis som med allt annat. Det handlar väldigt mycket om vad det är för kvalitet, vart du köper det ifrån, och om det är ett påslakanset till barn med ett känt motiv som dem måste betala licens för. Ett sådant exempel är om någon tillverkare vill skapa ett påslakan för barn med tryck på Star Wars, så måste dem betala en licens avgift för att få sälja dessa.

Vad är det för skillnad på barn påslakan & vanliga?

Det största skillanderna på barn påslakan mot påslakan för vuxna är först och främst kvalitet, men också sådana saker så som vad det finns för storlek på dem. Men ofta handlar det också om att trycket på dessa påslakan är sådana som barn gillar. Ofta ä det motiv på figurer från kända barnfilmer, lag och profiler.

I vilka storlekar kan man köpa barnpåslakan?

Det här med storleken på barnpåslakan skiljer en hel del. Man kan förvisso köpa barn-påslakanset med samma mått som det vuxna har, alltså 150x210 som vuxna har på sina. Men företag så som IKEA och JYSK bland annat säljer också i andra mått. Och pratar vi om påslakan till väldigt små barn, så kan dem vara betydligt mindre än det storlekar som finns till vuxna.

Vart kan jag köpa billiga barn påslakan?

Det finns gott om ställen som säljer billiga barn påslakan, men nätet brukar vara billigast på det mesta. Men naturligtvis så kan du alltid ta dig en titt på IKEA och JYSK som också säljer väldigt billiga påslakan för barn. Men var också då förberedd på att det kanske inte är av bästa kvalitet som du köper. Dessa påslakan som kostar någon hundring, är av låg kvalitet, oavsett vart du än köper dem.

Får man testa ett påslakan för barn först?

Det finns naturligtvis goda anledningar till varför man skulle vilja köpa ett påslakan för barn och testa det först, men det får man inte tyvärr. När det kommer till påslakanset så räknas detta som en hygien produkt, vilket gör det omöjligt för butiken att ge dig full ångerrätt om du skulle vilja ta med dig det hem först och testa det lite först.

Är barn-påslakan varmare än vanliga påslakan?

På denna frågan om barn-påslakan är varmare än andra påslakan, så skulle vi säga ja för det mesta. Detta beror på att föräldrar oftast inte är villiga att spendera flera hundra, eller till och med tusenlappar på ett påslakan för barn. Det är helt enkelt rent generellt ganska låg kvalitet på påslakan för barn. Mycket syntetiska material, som gör det varmt att sova under dessa påslakan.

Vart finns det rea på påslakan för barn?

Om man letar efter billigast påslakanset till barn är det värt att köpa på rea, och dessa kan du hitta lite överallt. Men om du söker på Google efter rea på påslakan till barn, så kommer det garanterat dyka upp några sökresultat i söket. Där kan du göra det största fynden på barnpåslakan.

Finns det garantier på påslakan för barn?

Det flesta butiker har inga garantier på påslakan för barn, och för den delen inte heller för påslakan som är till för vuxna. Det finns helt enkelt inte så mycket att ge garanti på, då det inte heller finns så mycket som kan gå sönder på ett påslakan. Men man ska aldrig säga aldrig att det inte finns någon som ger garanti, men det är nog i sådana fall väldigt ovanligt.

Hur många kuddfodral ingår i ett påslakanset till barn?

Påslakanset till barn är ganska lika det vuxnas i det flesta avseenden, och precis som med vuxenpåslakanset så får du endast med ett kuddfodral till ett påslakanset. Vill man ha fler kuddfodral som passar till påslakansetet så får man köp några separat, och oftast får man då köpa några som är snarlika i färgen för det går oftast inte att köpa separata kuddfodral till just det paketet som påslakansetet är i.

Hur varmt kan jag tvätta barnpåslakan?

När det kommer till att tvätta barnpåslakan så ska man naturligtvis alltid läsa instruktionerna på förpackningen om hur varmt man kan tvätta just det påslakansetet. Men normalt ett så brukar det inte vara några som helst problem att tvätta barn-påslakan i 60 grader. Men som sagt bör du läsa instruktioner först innan du börjar tvätta.