Hoppa till innehåll
Sängben - köp

22 CM SÄNGBEN

22 cm sängben är en vanlig storlekar till kontinentalsängar, ramsängar och ställbara sängar. Nedan kan du se alla ben som är 22 cm höga som du kan köpa via oss på KopSang.se!

Fakta om sängben på 22 cm

22 cm Sängben: Allt du behöver veta

Att välja rätt sängben kan tyckas vara en obetydlig detalj, men de spelar faktiskt en stor roll i sängens estetik, funktionalitet och komfort. En av de populära höjderna på marknaden är 22 cm. Här följer en grundlig genomgång av vad du behöver veta om 22 cm sängben.

Vad passar 22 cm sängben till?

 1. Mellanstorlek för universell anpassning: 22 cm är en mellanhöjd och är därför ganska universell när det kommer till anpassning. Den kan matcha både stora och små sängstorlekar utan att se oproportionerlig ut.

 2. Förvaring: Den extra höjden under sängen gör det lättare att förvara saker, exempelvis lådor eller skokartonger.

 3. Luftcirkulation: Ett högre sängben möjliggör bättre luftcirkulation, vilket kan vara bra för madrasser som behöver ”andas”.

Vad bör man tänka på?

 1. Klädsel: Se till att ditt sängtäcke eller dina lakan har den rätta längden så att de inte drar på golvet eller ser för korta ut.

 2. Stabilitet: Eftersom benen är högre kan sängen potentiellt vara mindre stabil än med lägre ben. Se till att välja kvalitetsmaterial och bra design.

Fördelar med 22 cm sängben:

 1. Universell estetik: Lätt att matcha med de flesta säng- och rumdesigner.

 2. Bättre förvaring: Ger dig mer utrymme under sängen.

 3. Bättre luftcirkulation: Hjälper madrassen att hålla sig fräsch längre.

Nackdelar jämfört med andra höjder:

 1. Mindre stabil: Högre risk för vickning jämfört med lägre ben.

 2. Kan kännas högt för vissa: För dem som föredrar en närmare marken känsla kan 22 cm kännas för högt.

 3. Estetik: Högre ben kan ge ett mindre “mysigt” intryck jämfört med lägre alternativ.

Designaspekter:

Sängdesign: 22 cm sängben fungerar särskilt bra med moderna, minimalistiska designsängar men kan också passa traditionella ramsängar.

Sovrumsdesign: Idealiskt för rum med högt i tak, stora fönster eller där en känsla av öppenhet önskas. De kan också användas i mindre rum för att skapa en illusion av mer utrymme genom den ökade synligheten av golvet under sängen.

Slutsats: Medan 22 cm sängben kan erbjuda en balanserad kombination av estetik och funktionalitet, är det viktigt att överväga rummets storlek, sängens design och dina personliga preferenser innan du fattar ett beslut. Oavsett ditt val, kommer rätt sängben att lyfta ditt sovrum till nästa nivå.