Hoppa till innehåll
Ekens Bed

EKENS SÄNGAR

Ekens är en utav det äldsta sängtillverkarna i Sverige & många tycker också den bästa. lär dig allt om Ekens sängar & vart du kan köpa dem!

Helhetsbetyg:

4.5/5

Helhetsbetyg på Ekens

Ekens är ett utav det mest kända sängvarumärken i Sverige, och det är inte oförtjänt! Deras sängtillverkning har alltid legat i framkant, och man har över tid förtjänat svenska folkets förtroende. Vi inom sängbranschen brukar benämna Ekens lite gran som sängbranschens Volvo, och det ligger mycket i det. Detta är sängar som är svåra att inte gilla, men frågar du någon vad dem faktiskt gillar med sängen så är det inte säkert att dem kan peka på en specifik sak. Vi tycker Ekens är ett tryggt köp!

4.5/5
Sängmodeller från Ekens Beds
Vår recension om Ekens-Sängar

KOMFORT

4.5/5

Vi anser att Ekens har en väldigt bra komfort i det allra flesta sängmoddeler, men framför allt i sina kontinentalsängar och ramsängar. Det skall dock sägas att även deras ställbara sängar håller hög standard, men där tycker vi inte dem sticker ut på samma vis. Du kan förvänta dig en följsam komfort och känsla, kanske inte som Carpe Diem Beds, AYA eller Viking känsla. Men du kan vara säker på att du inte överraskas att du får en Hästens eller Tumpur komfort i sängen. Så klart godkända!

MATERIALVAL

4.5/5

Ekens använder sig utav väldigt mycket naturmaterial i sina sängar, men också i sängtillbehör så som kudde, täcke & sängkläder. För dig som tycker det är viktigt att sängeninhåller mycket naturmaterial, så tycker vi Ekens är ett bra alternativ. Det är kanske inte lika mycket som i en Hästens Säng,  men å andra sidan så kan du också köpa 10 Ekens sängar för samma pris som en bättre Hästens säng. Så när det kommer till materialval, så får man nästan fullpott av oss i betyg på detta!

SÄNGUTBUD

4.5/5

Utbudet är väldigt bra tycker vi, och Ekens har haft många år på sig att ta fram många bra sängmodeller. Dem har några klassiska modeller, blandat med ett par nyare sängmodeller. Vi tycker att dem också täcker av det olika prispunkterna på ett bra sätt, där man har instegmodeller för den som inte vill lägga en förmogenhet på en ny säng. Men dem har också sängar för den som enbart vill ha det bästa. Dock så tycker vi dem har litet sortiment på barnsängar & våningssängar.

DESIGN

5/5

När det kommer till utseende och design, så får man även här nästan fullpott av oss. Ekens har snygga sängar oavsett om du är på jakt efter enkelsäng eller dubbelsäng. Faktum är att det syns att dem också lagt lite möda på att få enklare sängar så som förvaringssängar och gästsängar att se bra, vilket ofta inte är fallet med sängar i det lägre prisklasserna. Det vi kanske saknar är några fler val när det kommer till sänggavel, men framför allt sänggavlar i trä. Även lite fler sängben hade önskats!

Ekens Gavlar
Fakta om fabrikatet

Ekens Sängar: Svenskt Hantverk Mötter Modern Design

När det kommer till skönhetssömnen, är valet av säng inte bara en fråga om komfort, utan även en av stil och tradition. I hjärtat av skandinavisk design och hantverk står Ekens, ett varumärke som har bevarat drömmen om individuell komfort och skandinavisk design ända sedan 1938.

Historien om Ekens

Ekens historia sträcker sig tillbaka till 1938, en tid när den skandinaviska designen började forma sig. Från den allra första sängen var drömmen tydlig: att skapa en säng som inte bara var estetiskt tilltalande utan också erbjöd en unik och anpassad komfort. Denna dröm om modern men harmonisk design har fortsatt att spegla varumärkets nordiska ursprung.

Från Dröm till Verklighet

Ekens stolta tradition av att kombinera svenskt hantverk med modern design är inte bara ett arv utan en pågående vision. Varje säng som bär namnet Ekens är resultatet av gedigen erfarenhet och ett brinnande kunnande. Den kompromisslösa kvaliteten syns inte bara i sängens design utan även i dess komfort. Varje Ekens säng är ett bevis på att drömmen har blivit till verklighet.

En Säng för Varje Dröm

Med en rad modeller att välja mellan, från den enkla Entré till den lyxiga Elegans, erbjuder Ekens något för varje sovrumsdröm. Oavsett vilken modell du väljer, kan du vara säker på att din Ekens säng är handbyggd i Sverige med material av högsta kvalitet.

Del av en Större Familj

Ekens är stolt över att vara en del av Hilding Anders-familjen, Europas ledande sängtillverkare. Med ett huvudkontor i Malmö och försäljning i över 60 länder, fortsätter Hilding Anders att sätta standarden för kvalitet och innovation i sängindustrin.

Detaljer som Gör Skillnad

För Ekens är det de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Förutom sängar, erbjuder de ett brett utbud av tillbehör, från eleganta sängben till sänggavlar och deras innovativa Seamless-lösning. Dessa tillbehör är designade för att komplettera din säng och skapa en harmonisk atmosfär i ditt sovrum.

Slutord

Ekens står för tradition, kvalitet och skandinavisk design. Med sina djupa rötter i svensk kultur och hantverkstradition, erbjuder Ekens en sömnupplevelse som är både lyxig och genuint skandinavisk. Välj Ekens, och förverkliga dina drömmar om den perfekta skönhetssömnen.