Hoppa till innehåll

140

Här kan du läsa om för och nackdelar med 140 sängar, och se alla sängmodeller som du kan köpa via oss med en bredd på 140 cm.

SÄNGAR MED 140 CM I BREDD SOM DU KAN KÖPA

Viking Saga Kontinentalsäng

Viking Saga Kontinentalsäng 210

Viking Ekerö Kontinentalsäng

Jensen Supreme Kontinentalsäng

Jensen Prestige Kontinentalsäng

24SJU Skymning Ramsäng

Carpe Diem Beds Malö Ramsäng

Carpe Diem Beds Koster Ramsäng

Ekens Element Ramsäng

Hästens Adjustable Ställbar Säng

Tempur North Luxe Ställbar Säng

Tempur Promise Plus Ställbar Säng

Ekens Essens Ställbar Säng

FAKTA OM SÄNGSTORLEKEN 140 CM PÅ BREDDEN

140 cm sängar, ofta kända som “compact double”, erbjuder en balanserad mix av utrymme och komfort, perfekt för ensamsovare som önskar en rymligare känsla eller för par i mindre bostäder. Medan dessa sängar är populära för sin mångsidighet, vad bör man överväga när man ska köpa en? Som en sängspecialist från Kopsang.se kommer jag att ge dig insikter för att göra det bästa valet.

1. Rummets dimensioner

  • Platsbedömning: Även om 140 cm är relativt kompakt, bör du mäta utrymmet för att säkerställa att sängen harmonierar med rummet utan att det känns trångt.

2. Madrassens kvalitet och komfort

  • Material: Skum kan erbjuda en kroppsanpassad känsla, medan fjädring oftast ger bättre stöd. Det viktigaste är att du provligger flera alternativ.
  • Fasthet: Välj en fasthet som stöder din sovposition och om sängen delas, tänk på båda personernas preferenser.

3. Sängens design och struktur

  • Materialval: Från klassiskt trä till modern metall, välj en design som kompletterar ditt sovrums estetik.
  • Förvaringsfunktioner: Vissa 140 cm sängar har inbyggda förvaringslösningar, vilket kan vara en fördel i rum med begränsat utrymme.

4. Sängens längd

  • Om du är särskilt lång eller om du ofta får längre gäster, kanske en modell som är något längre än standard passar bättre.

5. Budget och kvalitet

  • Även om det är viktigt att hålla sig inom en budget, bör du inte kompromissa med kvaliteten. En högkvalitativ säng kan vara en god investering över tid.

6. Hållbarhet och garantier

  • Sök efter en säng som är byggd för att hålla och som kommer med en tillförlitlig garanti. Detta ger dig sinnesro och kan spara pengar på lång sikt.

7. Tillbehör

  • Tillval som bäddmadrasser, sänggavlar eller fotstöd kan förbättra sovupplevelsen och bör övervägas beroende på dina individuella behov.

Slutord: 140 cm sängar erbjuder en unik balans av komfort och funktionalitet, vilket gör dem till ett populärt val för många hem. När du investerar i en ny säng, tänk på både ditt nuvarande och framtida behov, och prioritera kvalitet och komfort. Ett välgrundat beslut kommer att garantera dig många goda nätters sömn i din nya säng.