Hoppa till innehåll
Tempur Säng 2

TAGEL BÄDDMADRASS

Tagel bäddmadrass är kanske den absolut svalaste typen utav bäddmadrass du kan köpa, och troligtvis också den mest lyxiga varianten av madrass. När man pratar om tagel madrass är det ofrånkomligt att prata om Hästens, då dem är dem som gjort sig ett namn i hela världen på tagel sängar och madrasser.

2

Testade madrasser

1

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

Bästa kontinentalsängen

Bästa kontinentalsängen just nu är ….

Vanliga frågor om tagel bäddmadrasser

Har får du svar på det vanligaste frågorna om tagel bäddmadrasser, och vad man ska tänka på vid köp av en tagel bäddmadrass.

Kopsang.se-Logga

Vad är en tagel bäddmadrass?

En tagel bäddmadrass är en bäddmadrass som man använder tagel, som är ett hårstrå från hästar. Mest kända för att använda sig av tagel i sängar och bäddmadrasser är Naturligtvis Hästens. Dem har använt tagel hår i sina sängar och bäddmadrasser i över 100 år nu, och idag världens mest exklusiva sängtillverkare.

Vilka nackdelar finns det med bäddmadrasserna?

Det finns egentligen inga nackdelar med att köpa dessa bäddmadrasser, förutom det då att dem kostar en hel del. Prislappen på dessa bäddmadrasser är lika mycket som du kan få hela sängar för, vilket får en hel del att sätta i halsen. Men naturligtvis är det också en väldigt bra kvalitet.

Vad kostar en bra och billig tagel bäddmadrass?

Till att börja med, det finns inga billiga tagelbäddmadrasser så som det flesta tänker på billigt. Däremot finns det väldigt många bra tagel bäddmadrasser, men dem kostar allihopa betydligt mer än vad en latex bädd madrass gör. Men kopior till Hästens tar ca 50% mindre för sina bäddmadrasser.

Vilka fördelar finns det med tagel bäddmadrasserna?

Den kanske absolut största fördelen som du får av att köpa en bäddmadrass av tagel, är att dessa är otroligt svala. Att sova svalt är en väldigt bra förutsättning för att du ska få bra djupsömn. Skulle du mot all förmodan ändå bli svettig, så hjälper taglet att transportera bort vätskan ned i ingen.

Vad du ska tänka på när du testar tagel bäddmadrass?

När du ska testa en tagelbäddmadrass så bör du först känna efter att du kommer ned ordentligt med höfter och axlar, även om det är främst sängen som påverkar detta. Känns det bra så är det egentligen inte så mycket mer att tänka på, utom att du ska också vara beredd att slanta upp en del pengar.

Hur länge håller en tagel bäddmadrass?

En tagelbäddmadrass har en väldigt lång livslängd, vilket du för visso också ska kunna kräva. Under åren som sängförsäljare träffade jag många kunder som både haft sina egna, men också ärvda Hästens bäddmadrasser i 30 år och mera. SÅ kvaliteten på dessa är inget du kommer behöver bekymra dig över.