Hoppa till innehåll
Borås Cotton Logotypen Stor

BORÅS COTTON SÄNGTEXTILIER

Borås Cotton är en stor & välkänd premium tillverkare av påslakan, underlakan, örngott, överkast & handdukar! Köp Borås Cotton billigt här!

Fakta om Borås Cotton

Borås Cotton – En symbol för svensk textiltradition och teknisk innovation

Borås Cotton är utan tvekan ett av Sveriges mest kända och respekterade textilmärken. Med över ett sekel av svensk textilformgivning i ryggen representerar detta varumärke en blandning av tradition och teknisk innovation.

Sedan 2014 ingår Borås Cotton i Y.Berger & Co AB, ett av Sveriges mest framstående textildesignföretag med över 60 års erfarenhet. Detta samgående har gett Borås Cotton tillgång till teknisk expertis, innovation och en kunskapsbas som förbereder dem för nästa steg i utvecklingen av designtextilier för offentliga utrymmen.

Historiskt sett har Borås Cotton alltid legat i framkant när det gäller design. Under 1960- och 1970-talet blev varumärket känt internationellt tack vare formgivare som Inez Svensson och Sven Fristedt. Deras djärva mönster, som Fristedts Glada Blada, satte inte bara färg på Manhattan men hjälpte också till att cementera Borås Cottons position på den globala designscenen.

Under 1970- och 1980-talet, med hjälp av dotterbolag runt om i världen, växte Borås Cotton ytterligare i berömmelse tack vare sin djärva design. Men 1990-talet såg en förändring när fokus skiftade mer mot produktion, vilket ledde till vissa utmaningar, särskilt i samband med expansionen i Estland efter Sovjetunionens upplösning.

Trots dessa utmaningar förblev Borås Cottons rykte starkt, särskilt i Japan, där varumärket är nästan mer känt än i Skandinavien. Denna koppling till Japan började på 1970-talet och har varit en bestående relation sedan dess.

Återigen under 2000-talet anpassade sig Borås Cotton till marknadens behov, den här gången genom att trycka mönster på Trevira CS, vilket stärkte deras position på den svenska kontraktsmarknaden. Men det var samgåendet med Y.Berger & Co som verkligen satte fart på Borås Cottons förnyelse och framgång, framför allt med introduktionen av produkter som Elbrus och Akka.

Deras slogan, “Art on fabric”, beskriver perfekt Borås Cottons filosofi: att kombinera tekniska textilier med traditionell, hållbar textildesign där den skicklige formgivarens vision står i centrum.

Borås Cotton Contract, som specialiserar sig på textildesign för offentliga miljöer, visar varumärkets engagemang för att skapa funktionella men ändå inspirerande inredningstextilier. Det är en förening av Borås Cottons långa historia av tidlös design med dagens behov och krav för offentliga miljöer.

Sammanfattningsvis, med sina rötter i över 100 års svensk textilformgivning och ett starkt partnerskap med Y.Berger & Co, fortsätter Borås Cotton att leda vägen inom design och innovation, alltid med “Art on fabric” som sitt kärnvärde.