Hoppa till innehåll

KÖP BÄSTA SILKESTÄCKET

Silkestäcke är enligt många det absolut bästa täcket du kan köpa och visst finns det några stora fördelar med dem också. Vi har gjort ett stort “bäst i test” av silkestäcken, där du kan läsa om vilka för och nackdelar varje täcke har. Längst ner på sidan hittar du mer information om hur vi har testat de olika silkestäckena.

6

Testade täcken

1

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

BÄST I TEST AV SILKESTÄCKEN

Nedan har du våra testvinnare i vårat bäst i test av silkestäcken. Vi har valt ut 1 testvinnare som vi tycker är de bästa av silkestäckena som sticker ut. Det vi kan säga på rak arm är att silkestäcken generellt sett håller en mycket hög standard. Vi rekommenderar silkestäcken i sin helhet oavsett fabrikat. Vill du lära dig mera om denna typ av täcken, så har vi gjort en stor guide om detta som du finner längst ned på denna sidan.

Carpe Diem Beds Silkestäcke

En exklusiv känsla varje natt

Carpe Diem Beds Silkestäcke representerar det ultimata inom sängkomfort. När du sveper in dig i detta täcke, blir du omhuldad av 100% äkta mullbärssilke, känt för sin överlägsna mjukhet och lyxiga känsla. Täckets unika konstruktion erbjuder en tung och inbjudande omslutning, som nästan magiskt formar sig efter din kropp och reglerar värmen så att du uppnår optimal sovkomfort.

Sov gott och allergivänligt Förutom den oöverträffade känslan, erbjuder mullbärssilke naturliga fördelar som gör ditt sovrum till en renare och mer hälsosam miljö. Silke är naturligt motståndskraftigt mot damm och smuts, vilket innebär färre allergener i din säng. Dessutom har silket fantastiska temperaturreglerande egenskaper – det håller dig varm under kalla nätter och sval under varma, samtidigt som det effektivt transporterar bort fukt. Så, med Carpe Diem Beds Silkestäcke kan du säga adjö till svettiga, rastlösa nätter.

Skötselråd för en längre livslängd För att bibehålla ditt silkestäckes skönhet och funktion, rekommenderar vi att du regelbundet luftar det utomhus i dagsljus. Men kom ihåg, direkt solljus kan vara skadligt, så undvik att exponera det för starka solstrålar.

Certifierad kvalitet Inte nog med att du får ett premiumtäcke – det kommer också med Öko Tex Standard 100-certifikat, vilket garanterar att produkten är fri från skadliga ämnen.

Tekniska specifikationer:

  • Storlek: Finns i två praktiska mått; 150×210 cm och 240×220 cm.
  • Fyllning: Välj mellan 900g eller 1500g av 100% mullbärssilke.
  • Yttertyg: Tillverkat av 100% hållbar bomull.

Vårt rekommenderade val Här på KopSang.se prioriterar vi kvalitet och komfort i sömnen. Carpe Diem Beds Silkestäcke är en produkt vi helhjärtat rekommenderar för dem som söker en kombination av lyx, funktion och hållbarhet. Det är utan tvekan ett fantastiskt köp för den kvalitetsmedvetna konsumenten.

Vanliga frågor om Silkestäcken

Har får du svar på det absolut vanligaste frågorna som handlar om silkestäcken och vad man ska tänka på vid köp av ett.

KopSang Logo

Vad är ett silkestäcke?

Ett silkestäcke är vävt i flera lager av ytterst fina silkestrådar, oftast av mullbärssilke. Silkestäcken finns i flera olika vikter och genom sin vikt ger de en känsla likt tyngdtäcket. Silkestäcken har en unik förmåga att absorbera och transportera bort fukt. En annan egenskap som silket har, är att materialet är temperaturreglerande, kort sagt så reglerar silkestäcket temperaturen, så att du bibehåller en neutral temperatur när du sover.

Vilka nackdelar finns det med silkestäcken?

Ett silkestäcke tål ej maskintvätt, inte heller på kemtvätt. Det enda sättet att rengöra täcket är genom vädring i skugga, samt torrtvätt. Om silkestäcket ändå skulle tvättas, så förstörs silkestrådarna då dessa består av protein.
Några nackdelar med silkestäcken är priset som kan ses som något högt.

Vad kostar ett bra silkestäcke?

Priset ligger från 1.500 kr för ett enkeltäcke (150x210 cm) och cirka 4500 kronor för ett dubbeltäcke (220x220 cm). Man bör dock veta att det finns olika kvaliteter på silkestäcken och priset följer därefter. Kort sagt så får man vad man betalar för.

Vilka fördelar finns det med ett silkestäcke?

Silkestäcken har en unik förmåga att absorbera och transportera bort fukt. En annan egenskap som silket har, är att materialet är temperaturreglerande, kort sagt så reglerar silkestäcket temperaturen, så att du bibehåller en neutral temperatur när du sover. Silke har en lugnande effekt på orolig och känslig hy, vilket därför lämpar sig väl för personer med bland annat psoriasis, eksem och atopiskt eksem.
Ett silkestäcke kan med fördel hängas ut och vädras i skugga några gånger i veckan, då täcket "renar" sig självt från lukt.

Vad du skall du tänka på vid köp av silkestäcke?

Är du varm och frusen vart om vartannat? Om ja, så är ett silkestäcke något som vi varmt kan rekommendera. här får du varken ett varmt eller svalt täcke som kommer att åka av och på varje natt. silkestäcket kommer att ge dig ett neutralt sovklimat när du sover. Fördelen med silkestäcken är att de passar i stort sett alla sovtyper, varma som kalla. Har du småbarn eller djur i sängen och har behovet av att tvätta ofta? Då kanske det här alternativet kan bli kostsamt i längden.

Hur länge håller ett silkestäcke?

Om du sköter ditt silkestäcke rätt, med vädring några gånger i veckan så kommer silkestäcket att hålla många år framöver.

Är det garanti på silkestäcken?

Nej, återförsäljare brukar inte lämna "garanti" på bäddtextilier, men skulle något fabrikationsfel upptäckas, så kan man givetvis kontakta kundtjänst/återförsäljare för råd.

Vart köper man billigast silkestäcke?

Störst chans att göra en bra affär genom att utnyttja förmånliga erbjudanden och kampanjer, är på nätet. Anledningen är att här finner du det bredaste utbudet och fler återförsäljare som har dessa i lager.