Hoppa till innehåll

LEXINGTON SÄNGKLÄDER

Lexington är en stor & välkänd premium tillverkare av sängkläder, morgonrockar, handdukar, överkast, sovplagg! Köp Lexington billigt här!

Fakta om Lexington

Lexington är ett globalt, premium livsstilsmärke som grundades i Sverige 1997. Med inspiration från New England-livsstilen, men med en skandinavisk tvist, har vi erbjudit fyra tidlösa hemkollektioner per år under de senaste 25 åren. Sedan 2008 har vi även sålt två modekollektioner årligen.

Från inspiration till färdig produkt skapar Lexington hållbara artiklar i högkvalitativa material och åtar sig ett socialt ansvar. Denna förpliktelse återspeglas i exklusiva detaljer och översätts till bekväma, tidlösa looks. Dessa kollektioner är skapade för den moderna mannen och kvinnan som söker hållbara klädesplagg som varar en livstid.

Kvalitet och Produkt: Lexington utvecklar högkvalitativa produkter med genomtänkt design för maximal hållbarhet. Största delen av Lexingons produkter tillverkas i Europa. Alla våra produktionspartners, oavsett land, förbinder sig att följa Lexingtons uppförandekod. Denna kod innehåller tydliga regler om arbetsvillkor, produktion, miljö och kvalitet. Alla våra produktionspartners följer vår lista över förbjudna kemikalier samt den europeiska REACH-regleringen. Vi besöker våra partners regelbundet och jobbar även med lokala partners som utför regelbundna kontrollbesök.

Hållbarhet, Transport och Miljö: Ett av Lexingons mål är att transportmetoderna ska vara ekonomiskt och miljömässigt hållbara. Vi arbetar aktivt för att minimera flygfrakt och använder detta endast i undantagsfall. För att ytterligare minska transportsträckor försöker vi använda lokalt producerade material så mycket som möjligt. Alla anställda, både inom företaget och hos våra produktionspartners, uppmanas att förbättra hållbarheten inom sina ansvarsområden.

Socialt Ansvar och Etik: Lexingtons CSR-arbete omfattar tydliga riktlinjer kring arbetsvillkor. Alla anställda ska erbjudas en säker arbetsplats, och barnarbete samt tvångsarbete är strikt förbjudet. Lönen ska vara skälig och alla anställda ska ha rätt till semester och sjukledighet. Jämlikhet är en grundpelare oavsett ålder, kön, nationalitet, politisk åsikt, sexuell läggning, graviditet, funktionshinder eller fackföreningsmedlemskap. Som ett internationellt företag ser vi mångfald som en styrka, vilket har spelat en avgörande roll i Lexingtons globala framgång.

Professionalism och Värdeskapande: För Lexington är det av största vikt att vara ett långsiktigt hållbart företag. Vi främjar kreativitet och innovation och strävar efter att skapa värde för våra konsumenter och behålla en hög varumärkeslojalitet. Sedan starten har vi skapat många jobbtillfällen, både inom företaget och hos våra globala leverantörer. För att fortsätta denna positiva trend strävar vi kontinuerligt efter ekonomisk stabilitet för att skapa långsiktiga värden för samhället vi verkar inom.