Hoppa till innehåll
Mille Notti

MILLE NOTTI SÄNGKLÄDER

Mille Notti är en stor & välkänd premium tillverkare av sängkläder, påslakan, underlakan, dunkuddar, duntäcken! Köp Mille Notti billigt här!

Fakta om Mille Notti

Mille Notti: Sängtillbehör, Sänggavlar och Sängkläder av Högsta Kvalitet

Mille Notti har sedan grundandet 1991 av Peder Wehtje i Stockholm stått som en symbol för kvalitet, familjevärden och passion. Vad som började som en importverksamhet av dunkuddar och täcken utvecklades snabbt när Peder Wehtje upplevde en unik sovupplevelse i Portugal. Inspirerad av den svala, släta och krispiga känslan av sängkläderna på ett litet portugisiskt hotell, bestämde han sig för att förmedla denna upplevelse till svenska folket.

Passion för Kvalitet och Design

Med tiden har Mille Notti vuxit till att bli ett premiumvarumärke som erbjuder textilprodukter av högsta kvalitet för både sovrum och badrum. Ledorden har alltid varit familj, livsglädje och passion för kvalitet. Idag driver Peders barn, William Wehtje och Catherine Wehtje Hustad, företaget med samma hängivenhet. De står för ett brett sortiment av produkter – från sängkläder, dunkuddar och täcken till sänggavlar, frottéhanddukar och accessoarer.

Alla produkter designas med omsorg i Sverige och majoriteten av produktionen sker i Europa med noggrant utvalda leverantörer. Mille Notti strävar efter tidlös, sofistikerad och samtida design, och produkterna är skapade för att hålla över tid, både i design och kvalitet.

Hållbarhet och Certifieringar

Mille Notti bär stolthet i sitt engagemang för hållbarhet. De inspirerar till planerad konsumtion och uppmanar till att tänka efter före – att investera i kvalitetsprodukter som håller över lång tid. Ett antal certifieringar understryker detta engagemang:

  • STANDARD 100 by OEKO-TEX®: Denna certifiering säkerställer att produkterna uppfyller höga humanekologiska krav, fria från skadliga ämnen, säkra för både barn och vuxna.

  • GOTS (Global Organic Textile Standard): En certifiering som intygar textiliers ekologiska status och uppfyllande av sociala och miljömässiga krav.

  • IDFL (International Down and Feather Testing Laboratory): Denna certifiering garanterar att dunkuddar och duntäcken inte innehåller dun plockade från levande fåglar och att det inte skett någon tvångsmatning av fåglarna.

  • ASTHMA ALLERGY NORDIC: En märkning som garanterar ren och allergivänlig dun.

Mille Notti tar också ansvar för klimatpåverkan. Med 99,5% av produktionen i Europa minimeras transportsträckor och säkerställs att produktionen sker enligt europeiska standarder. Företagets uppförandekod speglar dess etiska principer och samhällsansvar, och baseras på kärnvärden som kvalitet, omsorg, tillit, ansvarstagande, öppenhet och medvetenhet.

Slutsats

Mille Notti representerar inte bara kvalitetsprodukter, utan också värderingar som strävar efter en hållbar och planerad konsumtion. Deras kollektioner av sängtillbehör, sänggavlar och sängkläder återspeglar en sann passion för design, komfort och miljöansvar. Mille Notti är ett varumärke att lita på när du söker den bästa sömnupplevelsen.