Hoppa till innehåll
Tempur madrass

TEMPUR-BÄDDMADRASS

Tempur-bäddmadrass är en av marknadens i särklass bästa bäddmadrasser och det finns många skäl till det. Vi har satt ihop ett “Bäst i test” med dom bästa Tempur-bäddmadrasserna där vi förklarar vad som är bra och mindre bra med det olika modellerna. Längst ner på sidan hittar du bra information om Tempurs bäddmadrasser.

6

Testade madrasser

2

Testvinnare

2

Sängexperter

100%

Oberonde tester

Bästa Tempur bäddmadrassen

Bästa Tempur bäddmadrassen är utan tvekan deras nyaste 10 cm med smart-cool tyget, så att du håller dig svalare under natten. Med denna nya bäddmadrass har Tempur lyckats att ytterligare tryckavlasta med 15% till, vilket är helt galet med tanke på hur bra deras bäddmadrasser redan innan var. Med en 10 cm madrass får du ett grymt stöd, samtidigt som det är som att ligga på moln. Så för dig som har en gammal bäddmadrass och funderar på om det är värt att beställa en utav den nya varianten, så kan vi bara söga JA!

Den nya modellen trodde faktiskt vi bara var överhajpad , men när vi fick testat den så kan vi inte annat än att säga att den är betydligt bättre. Men vi kanske tycker att det är lite väl häftigt påslag på priset för att få med smart-cool tyget. Dock så rekommenderar vi alla att ändå köpa med just det tyget, för det är verkligen stor skillnad på dem. Har du lite ont utav värme så är detta en grym bäddmadrass, och har du problem med ryggen, så är detta överlägset bästa bäddmadrass för ryggont. Tempur är inte för inte världens största säng och bäddmadrasstillverkare, för man gör produkter som funkar & håller över tid!

Bästa kopian på Tempur bäddmadrass

När det kommer till “Tempur-kopior” eller snarare bäddmadrasser som också innehåller minnesskum, så tycker vi precis som många andra att Emma madrasser är dem som kommer närmast. Det finns ganska många olika kopior ute på marknaden som försöker att sälja på Tempurs framgångar, och en del gör helt okej bäddmadrasser, medans andra är rent utsagt skit.

Emma madrasserna tycker vi naturligtvis inte att du kan jämföra med en riktig Tempur madrass, men dem är soppas bra så att vi ändå kan rekommendera dem som ett alternativ. Har man inte 20.000 kr eller mer för att köpa en riktig bäddmadrass från Tempur, så är ändå en Emma Madrass ett vettigt köp tycker vi på KopSang.se. Deras bäddmadrasser kostar ca 1/4 av vad motsvarande storlek på bäddmadrassen skulle kosta hos Tempur, och då kan vi inte annat än att ge dem att dem just nu har den bästa tempur alternativet på markanden.

Alla Tempur-Madrasser att köpa

Vanliga frågor om Tempur madrasser

Har får du svar på de absolut vanligaste frågorna som handlar om Tempur-bäddmadrasser, och vad man ska tänka på vid köp av en Tempur-bäddmadrass.

KopSang Logo

Vad är en Tempur-bäddmadrass?

Tempur-bäddmadrass är en en bäddmadrass som är tillverkad av Tempur Sealy. Många förväxlar alla tryckavlastande sängar och bäddmadrasser med Tempur, men det finns bara en som är Tempur och ledande inom segmentet memoryskum kallas i folkmun för Tempur idag.

Vilka nackdelar finns det med Tempur-bäddmadrasser?

Egentligen finns det inga stora nackdelar med Tempur-bäddmadrasser, men kanske att de kostar något mer än traditionella bäddmadrasser på marknaden. Å andra sidan får du en bäddmadrass som håller mycket längre och som framför allt är betydligt bättre för din kropp och hälsa.

Blir man varmare i en Tempur-bäddmadrass?

Ibland får man frågan som sängförsäljare om man blir varmare i en Tempur-bäddmadrass och svaret är nej. Du kan däremot uppleva dig som varmare, då detta är en madrass helt utan mottryck. Detta medför att du får jämnare blodcirkulation, vilket får dig att känna dig lite varmare. Det är bara positivt egentligen.

Vilka fördelar finns det med Tempur-bäddmadrassen?

De främsta fördelarna med att köpa en Tempur-bäddmadrass är dess otroliga ergonomiska egenskaper. Oavsett hur du ser ut i kroppen eller oavsett hur behovet av stöd eller avlastning ser ut ena dagen, så kan detta förändras till nästa dag. Räkna med att din Tempur-bäddmadrass kommer att följa och ge dig det stöd och avlastning din kropp behöver och förtjänar hur behovet än ser ut att vara.

Vad kostar en Tempur-bäddmadrass?

En Tempur-bäddmadrass kan kosta från ca 7000 kr för en enkel 90x200 bäddmadrass, till ca 18.000 kr för en bäddmadrass i måttet 180x200cm. Priset avgörs också mycket beroende på om du väljer en 7 cm eller en 9 cm bäddmadrass. Det finns några andra alternativ också, men dessa är ovanligare att köpa.

Hur länge håller en Tempur-bäddmadrass?

En Tempur-bäddmadrass har en otrolig hållbarhetstid, och det är inte ovanligt att man som sängförsäljare träffar folk som har haft sin bäddmadrass i över 20 år. Dessa kunder ligger oftast nästan lika skönt i den som de gjorde den dagen dem köpte den. Detta är näst intill evighetsmaskiner.

Finns det garantier på Tempur-bäddmadrasser?

På Tempurs bäddmadrasser får du en helt unik garanti som ingen annan säng och madrasstillverkare ger, nämligen en garanti på sättningar. Tempur har 10 års garanti på sättningar i materialet, vilket är helt unikt när det kommer till garantier inom sängbranschen. Kort sagt, så är bäddmadrasser, kuddar och sängar ett mycket säker investering för lång tid framöver.

Vem är Tempur-bäddmadrassen till för?

Ofta förknippas Tempur-madrassen med sjukvården där materialet används för att minimera risken för liggsår och andra tryckskador. Vi skulle rekommendera alla att investera i en Tempur-bäddmadrass, då den har helt unika ergonomiska egenskaper som ingen annan bäddmadrass ens kommer i närheten av.

Behöver man ha bäddmadrasskydd på en Tempur?

Vi rekommenderar alltid att du köper till ett bäddmadrassskydd när du köper en Tempur-bäddmadrass. Just detta kan vara lite av Tempurs akilleshäl, då detta materialet inte tål väta. Om barn eller djur skall sova sängen så bör du komplettera med ett bäddmadrasskydd. Det kommer att spara dig många tusenlappar när olyckan är framme i sängen.

Räcker det med att enbart köpa Tempur-bäddmadrass?

Genom åren har jag ofta fått frågan om det räcker med att enbart köpa en Tempur-bäddmadrass istället för en hel Tempur säng. Det kan fungera bra om underlaget är fastare. Vi skulle dock rekommendera att investera i en komplett sänglösning från Tempur, för att nå dess optimala egenskaper.

Finns det olika hårdheter på Tempur-bäddmadrasser?

När man köper en Tempur-bäddmadrass så väljer man inte fasthet så som man gör på sängar, med mjuk, medium eller fast. De fastheter som finns som tillval är Original-bäddmadrass eller Cloud-bäddmadrass. Original-bäddmadrassen är fastare, medan Cloud-bäddmadrassen är mjukare och mer omfamnande.

Bör man köpa till en Tempurkudde till bäddmadrassen?

Naturligtvis rekommenderar vi att du köper dig en Tempur kudde, oavsett du har köpt en Tempur-bäddmadrass eller inte. Avser du att ändå köpa en Tempur-bäddmadrass så ska du naturligtvis gå all in, och komplettera med den bästa kudden på marknaden. Tempur har världens mest sålda kudde, och det finns en bra anledning till det!