Hoppa till innehåll
norsk dun logotyp

NORSK DUN KUDDAR & TÄCKEN

Norsk Dun är en stor & välkänd premium tillverkare av dunkuddar, duntäcken, fiberkuddar & fibertäcken! Köp Norsk Dun billigt här!

Fakta om Norsk Dun

När vi pratar om kvalitetsprodukter för sömn är Norsk Dun ett namn som alltid kommer upp. Företaget, som är Norges största producent och leverantör av dunprodukter, har sitt hjärta och själ i Mysen, där deras fabrik och lager är beläget. Men vad gör Norsk Dun så speciellt? Låt oss dyka ned i historien och värdena hos denna framstående aktör inom sömnbranschen.

En tradition av kvalitet

Norsk Dun är inte nybörjare i branschen. De har arbetat med dun sedan 1939, och kvalitet har alltid varit kärnan i deras verksamhet. Kunskap och expertis är hemligheten bakom deras högkvalitativa produkter. Men det som verkligen skiljer Norsk Dun från mängden är deras fokus på hållbarhet. Alla deras dun är biprodukter från matproduktion – från ankor i Frankrike till gäss i Polen. Detta cirkulära tänkande gör Norsk Dun till ett föredöme i branschen.

Utöver dunprodukter är Norsk Dun även specialister på textilprodukter för sovrum och badrum. Med samarbeten med kända designers som Halvor Bakke, Tone Kroken och Gustav Ovland erbjuder de unika kollektioner av högsta kvalitet. Andra kända märken som du kan hitta hos Norsk Dun inkluderar Turiform, Borås Cotton, Out&About och Rebell.

Från familjeföretag till industriell pionjär

Norsk Duns historia började 1939 när Alfhild och Halvdan Lie startade sitt familjeföretag, A.Lie & Co. De fokuserade på tvätt, fyllning och reparation av duntäcken och kuddar. Men det var Trond Lie, tredje generationen, som såg potentialen för att skapa nya produkter. Det var hans vision som ledde till att Norsk Dun grundades, och resten, som man säger, är historia.

Idag är Norsk Dun en del av Norvigroup, Skandinaviens största producent och grossist inom sängutrustning, med verksamhet i flera länder. Med sin kombination av tradition och innovation fortsätter Norsk Dun att skapa magiska produkter som garanterar en perfekt nattsömn för alla deras kunder.

Engagemang för miljö och hälsa

När du köper en produkt från Norsk Dun, vet du att den är producerad med hänsyn till både miljön och din hälsa. Alla deras produkter uppfyller de strängaste europeiska standarderna för miljö och etik. Dessutom är de stolta medlemmar av EDFA (European Down and Feather Association) och har fullständig insikt i dunets ursprung.

En viktig aspekt av Norsk Duns produkter är att de är allergivänliga. Tack vare NOMITE-märkningen kan allergiker vara säkra på att deras produkter inte innehåller husdammkvalster. Downafresh-märkningen garanterar också att dunet uppfyller EU:s hygienkrav, medan Oeko-Tex®-standarden intygar att produkterna är fria från hälsofarliga ämnen.

Slutsats

Med ett outtröttligt engagemang för kvalitet, innovation och hållbarhet fortsätter Norsk Dun att sätta standarden för sovprodukter i Skandinavien. Oavsett om du letar efter en kudde, ett täcke eller andra textilprodukter kan du lita på att Norsk Dun levererar det bästa.