Hoppa till innehåll
Bäddmadrass i flera lager

BÄSTA BÄDDMADRASSEN

En bra bäddmadrass kommer hålla dig sval under hela natten, och kan också göra att du ligger faster eller hårdare beroende på vilken utav bäddmadrasserna  du väljer att köpa.

Dessa bäddmadrassfabrikat har vi testat

BÄST I TEST BÄDDMADRASSER

Nedan kan du se bäddmadrasserna vi har tagit fram som testvinnare i vårat bäst i test av bäddmadrasser. Vi testar nya madrasser hela tiden, så fort vi får syn på att det finns en ny bäddmadrass. För oss är det viktigaste att du sover svalt i den, att den är billig, och att du naturligtvis ligger skönt i bäddmadrassen. Nedan har du våra 5 testvinnare i det 5 olika kategorier vi anser vara viktigast när man ska köpa en bäddmadrass.

Bästa bäddmadrass

Tempur Pro Luxe SmartCool är inte bara en bäddmadrass, den är en revolution inom sömnvetenskap. Madrassen är försedd med den senaste teknologin som säkerställer att du får en sval och behaglig sömn varje natt. SmartCool-teknologin är verkligen i framkant när det gäller att ge en kylande effekt, vilket är en välsignelse speciellt under de varma sommarnätterna.

Med en tjocklek på 10 cm, erbjuder denna bäddmadrass en perfekt balans mellan stöd och komfort. Tempur-materialet anpassar sig efter din kroppsform, vilket minskar tryckpunkterna och låter dig vakna upp utan värk eller stelhet. Dessutom har den en förmåga att distribuera vikten jämnt, vilket garanterar en lugn sömn utan avbrott.

Tempur Pro Luxe SmartCool är inte bara skön att sova på, utan är även tillverkad med högkvalitativa material som garanterar lång livslängd. Dess slitstarka konstruktion innebär att du kan njuta av dess lyx och komfort under många år framöver.

Bästa mjuka bäddmadrassen

Viking Talalay Bäddmadrass tar mjukhet till en helt ny nivå. Tillverkad med högkvalitativa Talalay latex-bäddmadrass, en naturlig material som är känd för sin luftighet och flexibilitet, erbjuder denna bäddmadrass en känsla av att sova på moln. Den anpassningsbara strukturen ger en nästintill viktlös känsla, vilket omfamnar kroppen med en mjukhet som är både lyxig och stödjande.

Trots dess mjukhet, erbjuder Viking Talalay en överraskande god stöd för ryggraden, vilket säkerställer att du vaknar upp utan värk eller stelhet. Den flexibla naturen hos Talalay latex anpassar sig efter din kropps unika konturer, vilket hjälper till att lindra tryckpunkter och främjar en hälsosam sömnposition.

En av de främsta fördelarna med Viking Talalay är dess andningsförmåga, vilket garanterar en sval och behaglig sömn varje natt. Materialet är naturligt luftgenomträngligt, vilket hjälper till att reglera temperaturen och hålla överhettning på avstånd.

Bästa hårda bäddmadrassen

Tempur 2-side Topper står ut som en bastion av innovation och kvalitet i sängvärlden. Denna Tempur bäddmadrass, med dess avancerade materialteknologi, erbjuder en överlägsen hårdhet som stöder din kropp perfekt under natten. Dess tvåsidiga design låter dig välja mellan två olika komfortnivåer, vilket ger en anpassningsbar sömnupplevelse som är svår att slå.

När det gäller hårdhet, levererar Tempur 2-side Topper utan tvekan. Dess fasta stöd hjälper till att upprätthålla en naturlig ryggradsposition, främjar en sund sömn och minimerar morgonsmärtor och värk. Dessutom är dess långvariga hållbarhet ett tecken på dess högkvalitativa konstruktion, vilket garanterar att den kommer att vara en del av din sömnrutin i många år framöver.

Tempur 2-side Topper är inte bara teknologiskt avancerad, utan även estetiskt tilltalande med en premiumdesign som kompletterar varje sovrum. Dess eleganta och moderna utseende är en fröjd för ögat, medan dess praktiska egenskaper säkerställer att din sömn är djup och återhämtande.

Bästa svala bäddmadrassen

Hästens BJX Bäddmadrass framstår som en mästare i sitt slag, tack vare dess exceptionella materialval och hantverk. Denna bäddmadrass är konstruerad med naturliga material så som tagel, bomull och ull som främjar luftcirkulation, garanterar en sval och frisk sömnupplevelse, oavsett hur varmt det är ute.

Det som verkligen sätter Hästens BJX Bäddmadrass i en klass för sig är dess förmåga att erbjuda en kylig sovyta natt efter natt. Den innovativa designen prioriterar din komfort genom att erbjuda optimal temperaturreglering, så att du kan njuta av en sval och avkopplande sömn.

Vidare erbjuder Hästens Bäddmadrass en unik anpassningsbar komfort, tack vare dess sofistikerade lagerstruktur. Denna funktion garanterar inte bara svalhet utan även en skräddarsydd komfort som anpassar sig efter din kropp, vilket försäkrar en stödjande och lugnande sömn varje natt.

Bästa Tempur bäddmadrass

Det som verkligen gör Tempur Pro Luxe SmartCool 10cm Bäddmadrass framstående är dess innovativa SmartCool teknologi. Denna teknik garanterar att du förblir sval och bekväm genom natten, tack vare dess överlägsna temperaturkontrollerande egenskaper. Upplev en sömn som är fri från de obehagliga överhettningar som ofta förknippas med andra bäddmadrasser på marknaden.

Tempur Pro Luxe SmartCool madrassen skryter med en imponerande tjocklek på 10cm, som ger en lyxig och molnliknande känsla. Denna generösa tjocklek gör inte bara din sömn mer behaglig, utan erbjuder också ett ökat stöd för din rygg och lederna, vilket säkerställer en hälsosam och återhämtande sömn varje natt.

Tempur Pro Luxe serien är känd för sin lyx och kvalitet, och denna bäddmadrass är inget undantag. Med dess fina konstruktion och högkvalitativa material, erbjuder den en lyxupplevelse som överträffar de flesta andra madrasser på marknaden.

Bästa memoryskum bäddmadrass

Emma Diamond Bäddmadrass skiljer sig från mängden med sitt högkvalitativa memoryskum. Skummet anpassar sig perfekt efter din kroppskontur, vilket ger en individuell anpassning som hjälper till att fördela trycket jämnt och främjar en naturlig sovställning. Upplev en nivå av komfort som är både stödjande och mjuk, en kombination som är svår att hitta i andra bäddmadrasser.

Vad som verkligen sätter Emma Diamond Bäddmadrass i särklass är dess förmåga att reglera temperaturen effektivt. Den innovativa designen med inbyggda temperaturkontrollerande egenskaper säkerställer att du förblir behagligt sval under sommaren och varm under vintern, vilket skapar en optimal sömnklimat året runt.

Emma Diamond Bäddmadrass är inte bara en funktionell stjärnspelare, utan också en visuell juvel. Den sofistikerade och moderna designen tillför en touch av lyx till ditt sovrum, vilket gör den till ett perfekt komplement till alla typer av sängar och inredningar.

Genom åren har vi på Kopseng.se testat och granskat en mängd olika bäddmadrasser, och vi kan med säkerhet säga att Emma Diamond Bäddmadrass står som en okrönt kung inom kategorin memoryskum madrasser. Dess förmåga att erbjuda överlägsen komfort, stöd och temperaturkontroll gör den till ett självklart val för alla som söker den ultimata sömnupplevelsen.

Bästa Tagel bäddmadrass

Tagel har länge varit känt som ett premiummaterial i sängindustrin, känt för sin naturliga elasticitet och förmåga att ge optimal stöd. Hästens BJX Luxury Bäddmadrass tar denna tradition till en ny nivå genom att kombinera de naturliga egenskaperna hos tagel med modern teknologi och innovation, vilket ger en sovupplevelse som är både lyxig och behaglig.

Hästens tagel bäddmadrasser står som en symbol för hantverksmässig excellens. Varje madrass är skapad med stor omsorg och precision, vilket garanterar en produkt som inte bara är estetiskt tilltalande utan också erbjuder en oöverträffad nivå av komfort och stöd. Det är en investering i din sömnkvalitet och i din hälsa.

Det som verkligen sätter Hästens BJX Luxury Bäddmadrass framför andra är dess fantastiska nivå av komfort och stöd. Detta är en bäddmadrass som kramar din kropp på rätt ställen, erbjuder en stabil bas och samtidigt låter dig sjunka in i en djup och återhämtande sömn, natt efter natt.

Alla bäddmadrasser att köpa

Vanliga frågor om bäddmadrasser

Här får du svar på det vanligaste frågorna vi bruka få om bäddmadrasser, och vad man ska titta på när man ska köpa ny bäddmadrass.

KopSang Logo

Vad är en bäddmadrass?

En bäddmadrass är till för att göra sängen mjukare, än att ligga direkt på fjädringen i plymån eller resorbotten. Den viktigaste funktionen den har, är vilket material du ska ha närmast kroppen under natten. Det kommer att avgöra hur svalt det blir i sängen.

Hur tjock ska en bäddmadrass vara?

Det finns inget riktigt svar på ur tjock den ska vara, då det beror mycket på hur du vill att det ska kännas. Men det flesta köper bäddmadrasser med en kärna på 5 cm. Vill man ha lite mjukare så köper man med 7 eller 9 cm. För dig som vill ha en hård bäddmadrass ska du köpa 3 eller max 5 cm madrass.

Hur ofta behöver jag byta bäddmadrass?

Om du frågar en sängförsäljare så brukar man rekommendera att du byter bäddmadrass mellan vart 5:e år, till vart 7:e år. Detta gör man för att bäddmadrassen är den delen på sängen som kommer att få sättningar i sig först. Men också för att det kommer ner mycket svett och kvalster i dem.

Vilka olika typer av bäddmadrasser finns det?

Det finns ganska många olika typer utav bäddmadrasser, men i Sverige är det främst 4 olika bäddmadrasser man köer. Dessa 4 är följande: Med latex, Tempur eller kopior med tryckavlastande material (memoryskum), tagel (Hästens) och många billiga bäddmadrasser med kallskum.

Vilken del av sängen är bäddmadrassen?

Bäddmadrassen är den översta delen utav sängen, och den delen som du ligger närmast under natten. Det är också den delen av sängen som du sätter ditt underlakan på, och som du sätter bäddmadrasskyddet på. En bäddmadrass kan vara från 70x200 till 210x210 cm för en dubbelsäng.

Varför ska jag köpa ett bäddmadrasskydd?

Ett bäddmadrasskydd ser till att du inte får ner lika mycket kroppsvätskor i sängen, vilket är en hel del. Du svettas upp till 1.5 liter under natten, som utan bäddmadrasskydd åker det rakt ned i din säng. Ett skydd är lättare att tvätta än hela sängen, därför köper man bäddmadrasskydd.

Räcker det byta bäddmadrass på min gamla säng?

Det beror ju naturligtvis vad syftet är med att byta bäddmadrass på en gammal säng. Om det är för att bara göra den fräschare, så kommer det inte vara några problem. Är det däremot för att du vill att sängen ska bli mjukare, så är detta en väldigt kortsiktig lösning. Byt säng istället!

Kan man tvätta en bäddmadrass?

När det kommer till att tvätta bäddmadrasser så handlar det lite om man köpt en som är pikerad eller inte. På det pikerade bäddmadrasserna kan du inte ta av tyget, vilket gör det omöjligt att tvätta en sådan. Men kan du ta av tyget, så går det att tvätta den. Men aldrig hela madrassen, ta ut kärnan först.

Vart kan jag köpa billiga bäddmadrasser?

Det finns gott om billiga bäddmadrasser som du både kan köpa på nätet, men också i fysiska butiker så som Ikea och Jysk. Dock så rekommenderar vi inte att du köper billigaste bäddmadrassen du kan hitta, utan fokusera på att hitta en så bra som möjligt , till ett billigt pris.

Vad är en splitt-bäddmadrass?

En splitt-bäddmadras är en bäddmadrass som är till för en dubbelsäng, men då för två stycken ställbara sängar som är bredvid varandra. Dessa har man delat på i mitten, och dem sitter endast ihop i den undre halvan av bäddmadrassen. Detta är en bra lösning för ställbara sängar.

Vad kostar en bra bäddmadrass?

En bra bäddmadrass kostar från ca 2000 k styck för en enkelsäng, och ca 4000 kr för en som är till för en dubbelsäng. Anledningen till detta är att det är väldigt stor kvalitetsskillnad på en billig bäddmadrass med kallskum, än en som är gjord utav latex eller Tempur material.

Vad menas med tryckavlastande bäddmadrass?

När man pratar om tryckavlastande bäddmadrasser, så är första tanken på Tempur. Detta beror på att Tempur är den största tillverkaren utav tryckavlastande bäddmadrasser i hela världen. Men det finns ganska många mediokra copy cats varianter också på marknaden.