Hoppa till innehåll

Hur vet man om en säng är för mjuk?

  • Martin 
Hur vet man om en säng är för mjuk

Många av oss har stått inför dilemmat: Har jag valt rätt madrass? Är den kanske för mjuk? Som sängexpert på Kopsang.se och med erfarenhet av att ha testat hundratals sängar, vill jag ge dig några tips på hur du identifierar om din säng verkligen är för mjuk för dig.

Tecken på att din säng kan vara för mjuk:

  1. Svårigheter att komma ur sängen: Om du känner att du “fastnar” i sängen och har svårt att röra dig eller stiga upp, kan det vara ett tecken på att din madrass är för mjuk.
  2. Ojämn kontur: Om du märker att din kropp sjunker ned för mycket på vissa ställen, särskilt kring höfterna och axlarna, och mindre på andra, kan detta tyda på överdriven mjukhet.
  3. Ryggsymtom: Om du vaknar med ryggsmärta eller känner att din ryggrad inte är korrekt linjerad när du ligger ner, kan det vara ett tecken på otillräckligt stöd från en för mjuk madrass.
  4. Konstant vridning och vändning: Om du ofta vaknar under natten och känner behovet av att ändra position för att bli bekväm, kan det vara ett tecken på att din madrass inte ger rätt stöd.

Varför kan för mjuka sängar vara ett problem?:

  • Otillräckligt stöd: En för mjuk madrass kanske inte ger tillräckligt stöd åt ryggraden, vilket kan leda till muskelspänning och obehag.
  • Tryckpunkter: Även om en mjuk madrass kan kännas skön i början, kan den med tiden leda till tryckpunkter, speciellt om den inte fördelar kroppsvikten jämnt.

Råd från Kopsang.se:

  • Individuella behov: Kom ihåg att madrassens fasthet är subjektivt. Vad som känns för mjukt för en person kan vara perfekt för en annan.
  • Konsultera en expert: Om du är osäker på din madrassens fasthet, överväg att besöka en sängaffär, som Kopsang.se, för att konsultera en expert.
  • Prova hemma: Många sängföretag erbjuder provperioder. Använd den tiden för att verkligen bedöma om madrassen passar dina behov.

Avslutande tankar

Att välja rätt madrass kan vara en utmaning, men genom att vara uppmärksam på hur din kropp känner och reagerar kan du göra ett informerat beslut. På Kopsang.se är vi alltid här för att vägleda dig i din sökning efter den perfekta sängen!