Hoppa till innehåll

Vad kostar en bra Kontinentalsäng?

 • Martin 
Vad kostar en bra Kontinentalsäng

När det gäller att investera i god sömn är val av rätt säng av yttersta vikt. Kontinentalsängar, med sina flera skikt av komfort, har snabbt blivit populära i svenska hem. Men vad kostar egentligen en bra kontinentalsäng? Jag, en erfaren sängexpert hos Kopsang.se, ska ge dig en inblick i prissättningen och vad du bör ha i åtanke när du väljer din nästa kontinentalsäng.

Vad är en Kontinentalsäng?

Innan vi går in på priser, låt oss först definiera vad en kontinentalsäng är. Det är en säng med tre lager: en underliggande bottenmadrass, en mellanliggande resårmadrass och överst en toppmadrass. Tillsammans erbjuder dessa lager en riklig stödjande struktur som kan anpassas efter individuella sömnbehov.

Prisintervall

Priset på en kontinentalsäng kan variera kraftigt beroende på märke, materialval och extra funktioner. Generellt kan man förvänta sig att betala mellan:

 • Lågpris: 5 000 – 10 000 kr
 • Mellanklass: 10 000 – 20 000 kr
 • Premiumklass: 20 000 kr och uppåt

Vad påverkar priset?

 1. Material: Kvaliteten på materialen, såsom typer av fjädrar, skum och tyg, spelar en stor roll i prissättningen.
 2. Varumärke: Vissa välkända märken tenderar att vara dyrare på grund av sitt rykte och sin historia.
 3. Funktioner: Specialfunktioner som justerbarhet, massage eller inbyggd teknologi kan höja priset.
 4. Garanti & Service: Längre garantier och inkluderade tjänster som hemleverans eller montering kan också påverka priset.

Vilken prisklass bör du sikta på?

 • Lågpris: Bra för de med en stram budget eller behov av en tillfällig lösning. Dock kanske de inte håller lika länge eller erbjuder bästa möjliga komfort.
 • Mellanklass: Denna kategori ger en bra balans mellan pris och kvalitet för de flesta.
 • Premiumklass: Om du vill ha det bästa av det bästa, med högsta kvalitet på material och komfort, bör du titta i denna prisklass.

Slutsats

Att välja den rätta kontinentalsängen är en investering i din sömnkvalitet och därmed din hälsa. Även om budget är en viktig faktor, kom ihåg att en god natts sömn är ovärderlig. Ibland kan det vara värt att betala lite extra för en säng som kommer att ge dig många år av god sömn.

Oavsett din budget, gör din forskning och prova flera olika modeller innan du fattar ett beslut. Och glöm inte att rådgöra med oss sängexperter på Kopsang.se för att hitta den bästa sängen för dina behov!