Hoppa till innehåll

Vem tar emot gamla sängar?

  • Martin 
Vem tar emot gamla sängar

När det är dags att uppgradera din säng kan en av de största frågorna vara: “Vad gör jag med min gamla säng?” Som sängexpert på Kopsang.se som har arbetat med otaliga sängmodeller och märken, kan jag ge dig några tips om var du kan vända dig när du vill göra dig av med en gammal säng.

Återvinningscentraler: Många kommuner har återvinningscentraler där du kan lämna in gamla möbler, inklusive sängar. De ser till att madrasser och sängramar återvinns på rätt sätt. Kom ihåg att kontrollera de specifika reglerna för din lokala återvinningscentral innan du åker dit.

Välgörenhetsorganisationer: Det finns flera välgörenhetsbutiker och organisationer som tar emot begagnade sängar, förutsatt att de är i hyfsat skick. Dessa sängar ges ofta vidare till behövande eller säljs i butiker för att finansiera välgörenhetsprojekt.

Bekanta eller grannar: Ibland kan en gammal säng vara precis vad någon annan letar efter. Fråga runt bland vänner, familj eller grannar för att se om någon kan ha användning för din gamla säng.

Sälj den online: Det finns flera onlineplattformar som Blocket, Facebook Marketplace och andra lokala säljsidor där du kan lista din gamla säng till försäljning.

Sängföretag: Vissa sängföretag, inklusive vissa av dem som vi samarbetar med på Kopsang.se, erbjuder borttagningstjänster när du köper en ny säng. De kan antingen återvinna sängen eller donera den åt ditt vägnar.

Uppgraderingsprogram: En del sängföretag erbjuder uppgraderingsprogram där du kan lämna in din gamla säng för att få rabatt på en ny. Detta är en win-win-situation där du både sparar pengar och ser till att din gamla säng tas om hand på ett ansvarsfullt sätt.

Avslutande tankar:

När du bestämmer dig för att göra dig av med din gamla säng, tänk på miljön. Att återvinna eller donera din säng istället för att bara slänga den kan göra en stor skillnad. På Kopsang.se står vi alltid redo att ge råd och vägledning när det gäller sänginköp och hur man tar hand om gamla sängar på bästa sätt!